Destination

Sydstaterna

Roadtrip till tonerna av jazz och blues

Resor till Sydstaterna i USA

Resor till sydstaterna i USA bjuder på ett hav av autentiska upplevelser. Här finns livliga storstäder som New Orleans och Memphis till oberörd natur i Louisianas alligatorfyllda våtmarker och The Great Smoky Mountains. Du kan fördjupa dig i historia om inbördeskrig, indiankultur och testa på livet som cowboy. Det finns dessutom fantastisk musik att lyssna på, för det är härifrån som jazz, country, blues och rock’n’roll kommer ifrån. Detsamma gäller för maten, då barbeque och soul food är sprunget ur de sydöstra delarna av USA. För den som letar efter en originell USA-resa är sydstaterna att räkna med.

Största stad :
Atlanta
Bästa restid :
Hele året
Tidskillnad :
-6 til -7 timer
Memphis i Sydstaterne
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik

Memphis - Kom ihåg att inte dansa förbi Memphis - hemstad för Elvis Presley och bluesmusiken - när du reser till sydstaterna. Efter en dag i Graceland eller på ett av stadens museum väntar Beale Street med utsökt barbeque, öl och musik.

Big Bend National Park
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Texas - Prova på livet som cowboy med boskap, linedance och rodeo. Njut av Austins livliga barer och krogar. Eller utforska den vilda naturen i Big Bend National Park. Texas är perfekt för en familjesemester - off the beaten track.

Atlanta city
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Shopping Created with Sketch.
Shopping
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Atlanta - Med världens mest trafikerade flygplats är Atlanta en naturlig hub för din in- och utresa till sydstaterna. Här kan du shoppa, äta, se på sport och besöka sevärdheter som World of Coca-Cola och CNN.

Strand
Icon / Badeferie Created with Sketch.
Sol & bad
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Kombirejse Created with Sketch.
Komboresa

Kombinera med Florida - Passa på att klämma in några avkopplande dagar på stranden i Florida på din resa till USA:s sydöstra delar. Här kan du komma ner i varv och smälta de intryck och upplevelser du fått under resan.

Intresserad av en resa till USAs söder?

Då beställer ni en offert här, eller ringer till oss. Det gör inget om ni inte har alla detaljer på plats än - det hjälper vi er med!

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd