Destination

Washington D.C.

Makt, monument och museer

Resor till Washington D.C.

För personer som intresserar sig för historia och politik är Washington D.C. definitivt ett uppskattat resmål. Och även om du inte är det finns det mycket att uppleva i USA:s vackra huvudstad. Husen är låga, parkerna gröna och du kan utforska stadens charmiga delar på cykel. Se Vita Huset, kongressens byggnader på Capitol Hill och de historiska monumenten i National Mall. Fast du bör nästan hoppas på dåligt väder, för ingen annan stad har så många museer i absoluta toppklass som Washington D.C.

Delstat
District of Columbia
Bästa restid
Hela året
Tidskillnad
-6 timmar
The White House, verdens mest kendte hus
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Vita Huset - Världens mest kända hus är en självskriven sevärdhet på alla resor till Washington D.C. Vita Huset är med i fler filmer och tv-serier än det går att räkna till. Och även om chansen att bli inbjuden är liten, bör det ses från utsidan.  

Capitol Hill i Washington D.C.
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Capitol Hill - Den berömda kullen fungerar som tillhåll för den amerikanska kongressen och är USA:s maktcentrum. Den pampiga byggnaden utstrålar - power - inifrån och ut. Gå på en guidad tur och upptäck alla vackra detaljer som gömmer sig nedanför den enorma, vita kupolen.

Tag cyklen rundt i Washington
Rejsekonsulent, Stefan
Stefan Hansen
RESEKONSULT

Sightseeing på cykel - "En resa till Washington D.C. skiljer sig från många andra semestrar till storstäder, eftersom det går upptäcka staden till fots eller på cykel. Det sistnämnda är effektivt för att se mycket och undvika trängseln på en turistbuss."

Abraham Lincoln
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Gratis museum - Modern eller klassisk konst? Naturhistoria eller amerikansk historia? Rymdskepp eller Holocaust? Oavsett vad du intresserar dig för har D.C. ett fantastiskt museum om det. Och de flesta är gratis!

Newseum i Washington
Cecilie
Cecilie Lyngbye
CONTENT MANAGER

Newseum - "Det moderna museet Newseum är verkligen värd ett besök. Här får du lära dig om historiska händelser som Berlinmurens fall och 9/11 genom medias bevakning av dem. Det är interaktivt, tankeväckande och superkul."

Ska du resa till Washington D.C.? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter Washington D.C. redan nu.