Destination

Chicago

USA:s metropol i mellanvästern

Resor till Chicago

Chicago är USA:s tredje största stad och “huvudstaden” i the Midwest. Den trendiga staden mixar storstadsliv, mångfaldhet och spännande upplevelser och utan trängseln av turister. På en USA-resa till Chicago kan du se fram emot imponerande arkitektur, street art och ikoniska sevärdheter som den bönformade skulpturen Cloud Gate. Här finns även möjlighet att gå på stora sportevenemang och konserter. Och om du får en stund över väntar stadens museer, butiker och alla lokala, fantastiska delikatesser. 

Delstat :
Illinois
Bästa restid :
Maj - september
Tidskillnad :
-7 timmar

Våra resor till Chicago

Här kan du inspireras av våra förslag på de bästa resorna till Chicago.

Chicago
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Skyscraper galore - Chicago har en arkitektur i världsklass. Den första skyskrapan (55m) byggdes redan år 1885 och staden har fortsatt att växa sedan dess. Idag finns ett otal av arkitektoniska stilar representerade bland de höga byggnaderna.

Chicago river
 Jonas Skrøder
Jonas Skrøder
Rejsekonsulent

Se staden från vattnet - “Jag kan varmt rekommendera en båttur på Chicagos kanaler. Det ger ett annorlunda perspektiv över stadens storslagna skyskrapor. Först på nära håll från kanalerna och sedan i fullt panoramaformat ute på Lake Michigan.”

Chicago view
Julie
Julie Vikøren
RESEKONSULT

A drink with a view - “Åk upp till baren på 95:e våningen i John Hancock Center för att få den bästa utsikten över staden. Beställ in en drink och ta in den storslagna utsikten under tiden."

Gangsters paradise
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Gangsters paradise - Gäng, drive-by shootings och italiensk maffia var en del av 1920-talets Chicago. Perioden med maffiabossar som Al Capone är över sedan länge, men du kan få höra historien om Chicagos mörka förflutna på en guidad “gangster tour.”

Ska du resa till Chicago? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter Chicago redan nu.

Intresserad av en resa till Chicago?

Är du intresserad av en resa till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko? Då kan du beställa ett oförpliktande reseerbjudande eller ringa oss under våra öppettider. Nedan kan du se hur vi tillsammans hittar fram till din drömresa.

001-cloud
01

GRATIS RESEOFFERT

Det är helt gratis att få en offert, så tveka inte att skriva till oss eller ring på 08-12454845. När vi mottar din förfrågan blir du tilldelad en resekonsult som är expert på just ditt önskade resmål.

samtale om rejsen
02

SAMTAL OM RESAN

Din resekonsult kontaktar dig för att höra mer om dina önskemål till resan. Vårt fokus är alltid att du får den bästa resan med gott om tid till att uppleva de saker som betyder mest för dig.

004-Liste
03

SKRÄDDARSYTT TILL DIG

Baserat på vårt samtal sätter vi ihop en reseplan och erbjudande till dig, som kan ses inne på vårt online reseuniversum, Min Resa. När allt är precis som ni önskar, bokar vi resan till er.

005-Plane
04

DU SKA UT OCH RESA

Ha en fantastisk resa. Kom ihåg, att vi är med dig både före, under och efter resan, om du har frågor eller behöver hjälp längs vägen. När du kommer hem ringer vi till dig för att höra om dina upplevelser.