Destination

USA:s västkust

En klassisk amerikansk roadtrip

Resor till USA:s västkust

Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco, Yosemite… På västkusten i USA kan du köra mellan destinationer, där den ena är mer berömd än den andra. Vägarna är utmärkta likväl som området. Det vill säga perfekt att bila på eller för att gå all in och bo på vägarna med en husbil. En resa till USA:s västkust är som en påse med gott och blandat. Du kan välja att plocka ut dina favoriter eller prova på lite av allt. Det finns storstäder, stränder, nöjesparker, unika naturfenomen och mycket vildmark att utforska. Oavsett hur du gör kommer du att samla på dig en hel påse med nya och oförglömliga minnen.

Största stad :
Los Angeles
Bästa restid :
Hela året
Tidskillnad :
-8 till -9 timmar
Californien
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Forlystelse Created with Sketch.
Nöje
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Kalifornien - Delstaten där storstäder som Los Angeles och San Francisco finns; naturupplevelser som Highway 1 och Yosemite National Park; nöjesparker som Disneyland och Universal Studios. Kalifornien är hjärtat av USA:s västkust.

Bryce Canyon
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Utah - Med sina förbluffande röda klippformationer, majestätiska berg och nationalparker som Zion, Bryce Canyon och Arches, är Utah ett verkligt underland för naturälskare. Här får ni möjlighet till spännande upplevelser såsom stjärnskådning under natthimlen, vandringar i de varierade landskapen, forsränning på brusande floder och jeepsafari i ökenlandskapet.
 

Solnedgang i Grand Canyon
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Trekking Created with Sketch.
Vandring

Grand Canyon - I Arizona väntar naturfenomenet Grand Canyon på dig. Ravinen är 446 km lång, 29 km bred och 1,6 km djup och en syn som du sent kommer att glömma. En resa på USA:s västkust är inte komplett utan att ha checkat av denna unika sevärdhet.

Zion
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / koer-selv Created with Sketch.
Bilsemester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Nationalparker - Ökenstaterna Arizona och Utah är ett sant paradis för naturälskare. Förutom Grand Canyon finns också helt unika nationalparker som Zion, Bryce Canyon, Antelope Canyon och Arches National Park att se.

Diablo Lake Pacific
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Pacific Northwest - Washington och Oregon, som tillsammans kallas för Pacific Northwest, kan mycket väl vara västkustens mest undervärderade resmål. Här väntar underbar unik natur, farm to table-gastronomi och mindre trängsel på vägarna för din roadtrip.

Intresserad av en resa till USA's västkust?

Då beställer ni en offert här, eller ringer till oss. Det gör inget om ni inte har alla detaljer på plats än - det hjälper vi er med!

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd