Destination

Atlanta

Sydstaternas metropol

Resor till Atlanta

Atlanta i Georgia har världens mest trafikerade flygplats, vilket gör denna stad till en naturlig start på din resa till USA:s sydstater. Det är en miljonstad som har mycket att erbjuda med allt från shopping och kultur till stora sportevenemang. Bland annat kan du följa med in bakom kulisserna hos nyhetsgiganten CNN och besöka cola-museet World of Coca-Cola. Det är två institutioner som båda har en spännande historia. Och om du gillar historia har du kommit helt rätt, för det är här som Martin Luther King Jr. är född och uppvuxen.

Delstat
Georgia
Bästa restid
Hela året
Tidskillnad
-6 timmar

Våra resor till Atlanta

Här kan du se våra bästa reseförslag på resor till Atlanta. Kika på dem och välj ett som du gillar. Och kom ihåg, vi kan skräddarsy din resa precis som du vill.

World of Coca Cola
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

World of Coca-Cola - Gå in bakom kulisserna hos Coca Cola och lär dig om Colas historia, se gamla ikoniska reklamfilmer och smaka på över 100 olika läskedrycker. För alla som intresserar sig för amerikansk populärkultur är Coca Colas museum ett måste.

Auburn avenue
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

Martin Luther King Jr. - Den berömda kämpen och ledaren för medborgarrättsrörelsen är född och uppvuxen i kvarteren runt Auburn Avenue i Atlanta. Här kan du se hans barndomshem och den kyrka som han predikade i.

Barbecue
Cecilie
Cecilie Lyngbye
CONTENT MANAGER

BBQ och blues - “Gör dig själv en tjänst och gå till Fat Matt’s Rib Shack en kväll. Denna trevliga restaurang serverar de mest underbara och möra BBQ ribs som du kan tänka dig. Samtidigt spelar lokala bluesband, vilket gör detta till en sann sydstatspärla.”

Se NFL i Atlanta
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Sport Created with Sketch.
Sport
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Amerikansk fotboll - Amerikanarna är som galna i amerikansk fotboll. Vill du ha en lokal upplevelse ska du se en match på Mercedez-Benz Stadium med stadens NFL-lag Atlanta Falcons. Med 71.000 människor på läktarna är det som upplagt för en folkfest.

CNN i Atlanta
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

CNN från insidan - Kom in “behind the scenes” på världens största nyhetsorganisation CNN. Här får du en inblick i en TV-stations dagliga arbete med deadlines, drama och nyheter 24 timmar om dygnet.

Little Five Points
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Shopping Created with Sketch.
Shopping
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Hipsterkvarter - I denna trendiga stad är Little Five Points en oas med hippa butiker och restauranger. Prova på en av de 800 ölsorter som finns på Porter Beer Bar eller gör ett unikt fynd i Stefans Vintage Clothing.

Ska du resa till Atlanta? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter Atlanta redan nu.

Så kan vi hjälpa dig

Vill du resa till USA? Beställ ett erbjudande här eller ring oss på våra öppettider. Det gör inget om du inte har alla detaljer på plats - det hjälper vi dig med.

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd