Nationalpark

Great Smoky Mountains

Bergen med den blå röken

Resor till Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains National Park är ingen kändis bland nationalparker, men faktum är att den har över dubbelt så många besökare som självaste Grand Canyon. Med sin unika kombination av höga berg, djupa skogar, dånande vattenfall, rikt djurliv - och självklart the smoke - får du en upplevelse som du sent kommer att glömma. I bergen bor cherokee-indianerna på sina marker som de kallar för “platsen med den blå röken”, efter den speciella dimma som omger bergen. Planera in ett besök till Great Smoky Mountains och upplev den blå röken som en del av din rundresa i Sydstaterna.

Delstat
Tennessee och North Carolina
Bästa restid
Maj - oktober
Tidskillnad
-6 timmar

Våra resor till Great Smoky Mountains

Här kan du se våra bästa reseförslag till Great Smoky Mountains. Kika på dem och välj ett som du gillar. Och kom ihåg, vi kan skräddarsy din resa precis som du vill.

UBESCO bjergene i Great Smoky Mountains
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Ett världsarv - Great Smoky Mountains National Park täcker ett område på 2.100 km2 vid gränsen mellan Tennessee och North Carolina. Naturen här har ett så rikt djur- och växtliv att parken finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Laurel Falls
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Trekking Created with Sketch.
Vandring

Vacker vandring - Det finns gott om tillgängliga vandringsleder i nationalparken. De går genom parkens djupa granskog och över slätter med vilda blommor och dånande vattenfall. En av de vackraste lederna är den 4 km långa Laurel Falls Trail.

Sorte bjørne
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Svartbjörn - Great Smoky Mountains är med på UNESCO:s världsarvslista av en anledning. I bergen bor svartbjörnen, parkens mest spektakulära invånare. Det finns ca 1500 svartbjörnar här och chansen att just du ska få se en är stor.

Dollywood
Anders
Anders Pedersen
RESEKONSULT

Dollywood - "Om du gillar Dolly Parton eller bara vill ha en underhållande upplevelse kan du besöka hennes nöjespark Dollywood. Den ligger i Pigeon Forge och är en trevlig stad att bo i när du besöker Great Smoky Mountains.”

Ska du resa till Great Smoky Mountains? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter Great Smoky Mountains redan nu.

Så kan vi hjälpa dig

Vill du resa till USA? Beställ ett erbjudande här eller ring oss på våra öppettider. Det gör inget om du inte har alla detaljer på plats - det hjälper vi dig med.

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd