Destination

San Francisco

Färgstarka personer, färgglada stadsdelar och Golden Gate-bron

Resor till San Francisco

San Francisco är inte som alla andra amerikanska storstäder. De gamla spårvagnarna letar sig fram på krokiga gator, upp och ned för stadens backar och in och ut genom de färgglada kvarteren. Här råder en speciell och frisinnad stämning och en idé om att ingenting är omöjligt. Reser du till San Fransisco har du mycket att se fram emot. Staden har ett suveränt utbud av kultur, nattliv och restauranger. För att inte tala om ikoniska attraktioner som Golden Gate-bron, Alcatraz och Fisherman’s wharf.

Delstat
Kalifornien
Bästa restid
Vår, sommar och höst
Tidskillnad
-9 timmar
San Francisco
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Spårvagnarna - Börja dagen med att hoppa på en av San Franciscos berömda spårvagnar. Kanske inte det snabbaste eller billigaste transportmedlet, men du kan vara säker på att få en charmig och nostalgisk start på dagen.

Golden Gate Bridge
Adam
Adam Karlsson
RESEKONSULT

“Golden Gate-bron ska självklart vara med på din att göra-lista när du är i San Francisco. Men istället för att se den från land, ska du hyra en cykel och cykla över den. På så vis får du också en fin utsikt över San Francisco Bay.”

Castro
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Shopping Created with Sketch.
Shopping
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

The Castro - Också känt som stadsdelen där homosexuella kämpade för sin jämlikhet på 70-talet. Strosa runt på regnbågsfärgade gator, se en film på berömda Castro Theatre och titta på människor i Mission Dolores Park.

Painted Ladies
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Painted Ladies - Kanske känner du igen de pastellfärgade husen från tv-serien “Full House? Om inte, är det ändå värt att ta sig till Alamo Square för att se de läckra husen.