Destination

Östra Kanada

Storstäder och fascinerande natur

Resor till Östra Kanada

En resa till östra Kanada innebär den perfekta kombinationen av storstadsliv, historia och natur. I metropolen Toronto väntar skyskrapor, härligt folkliv, och stora sportevenemang med Toronto Maple Leafs och Toronto Raptors. I motsats till det finns också de mer avslappnade, romantiska orterna Montreal och Quebec City, vilka även är det mest franska som går att hitta utanför Frankrike. Det är också här i öst som du kan uppleva Niagara Falls och några av Kanadas mest imponerande landskap. Som du nu säkert har förstått har Kanada allt det du behöver och lite till!

Största stad :
Toronto
Bästa restid :
Hela året
Tidskillnad :
-6 timmar

Våra resor till Östra Kanada

Här kan du inspireras av våra förslag på de bästa resorna till Östra Kanada.

Toronto
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Shopping Created with Sketch.
Shopping
Icon / Sport Created with Sketch.
Sport

Toronto - Kanadas största stad är som New York, fast i en mindre skala. Shoppa loss, ät mat från världens alla hörn och njut av stadens skyline från toppen av CN Tower. Addera lite kanadensisk poutine och en ishockeymatch och du kommer att förälska dig i Toronto.

Verdens vidunder, Niagara Falls
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Sejlads Created with Sketch.
Segling

Niagara Falls - 2,8 miljoner liter vatten forsar varje sekund ut över kanten av Niagara Falls. Det dånar högt och det ser ännu vildare ut när man står och beundrar vattenfallen på nära håll. Niagara Falls är ett självklart val på en rundresa genom Kanadas östra delar.

Fyrtårn i Nova Scotia
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Nova Scotia - Naturen i denna kanadensiska provins är orörd och helt fantastiskt. Upptäck kustlandskapet med dess små fiskebyar och gamla fyrtorn. Åk ut på valsafari, paddla kajak eller prova på forsränning. Nova Scotia är lika förtrollande som vackert.

Quebec city
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

Quebec City - Den här lilla pärlan till stad grundades av franska kolonisatörer på 1600-talet och var även deras första. Gå längs den UNESCO-fredade stadsmuren och stanna till på ett av caféerna längs vägen för en café au lait och vila benen lite.

New York skyline
Icon / koer-selv Created with Sketch.
Bilsemester
Icon / Kombirejse Created with Sketch.
Komboresa

Kombinera med USA - Önskar du att åka på en långresa kan du enkelt kombinera östra Kanada med New England-området eller New York i USA. Det är lätt att korsa gränsen och på andra sidan väntar många härliga upplevelser och sevärdheter.

Intresserad av en resa till Östra Kanada?

Då beställer ni en offert här, eller ringer till oss. Det gör inget om ni inte har alla detaljer på plats än - det hjälper vi er med!

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd