Nationalpark

Banff

Crème de la crème av Kanadas natur

Resor till Banff National Park

Banff National Park är världens tredje äldsta nationalpark (invigdes 1885) och på många sätt Kanadas kronjuvel. På ett besök till Banff kan du förvänta dig 3.000 meter höga bergstoppar och surrealistiskt turkosfärgade glaciärsjöar. Lake Louise är parkens huvudnummer, men i denna del av Rocky Mountains finns också många fler platser som kommer få dig att tappa hakan. Du kan med fördel kombinera ett besök till Banff med sin parkgranne Jasper National Park som bara ligger en liten bit norrut.

Provins
Alberta
Bästa restid
Vår, sommar och höst
Tidskillnad
-8 timmar

Våra resor till Banff National Park

Här kan du se våra bästa reseförslag till Banff. Kika på dem och välj ett som du gillar. Och kom ihåg, vi kan skräddarsy din resa precis som du vill.

Trekking i Banff
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Trekking Created with Sketch.
Vandring

Snöra på vandringskängorna - Banff är som gjort för att gå på upptäcktsfärd i. Vandra på 1.600 km av lättillgänglig vandringsstig och utmana dig själv genom att gå på branta bergssidor. Eller gå en lugn promenad runt en av sjöarna, det är upp till dig.

Grizzly bjørn i Canada
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Grizzly och co. - Kanada är känt för sitt rika djurliv, vilket du kommer att stöta på när du besöker Banff National Park. Här lever grizzlybjörn, svartbjörn, älg, fiskörn och tjockhornsfår i parkens djupa skogar.

Bo i Canadas natur
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Ski Created with Sketch.
Skidor

Bergsstad - I Banff kan du bo i fina trästugor som passar in i den bergiga omgivningen. På vintern är det här ett populärt skidområde, men det går lika bra att njuta av atmosfären på stadens restauranger och caféer på sommaren.

Banff Hot Springs
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Banff Hot Springs - Efter en aktiv dag uppe i den friska bergsluften kan du belöna dig själv med ett besök till Banff Hot Springs. Sjunk ner i det varma, behagliga vattnet och bara njut. Tips: mys i det varma vattnet på kvällen och titta upp mot stjärnhimlen.

Så kan vi hjälpa dig

Vill du resa till USA? Beställ ett erbjudande här eller ring oss på våra öppettider. Det gör inget om du inte har alla detaljer på plats - det hjälper vi dig med.

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd