Inspiration

Sevärdheter i Memphis

Graceland och 5 andra spots du inte får missa

Det är få som känner till fler sevärdheter i Memphis än Graceland, vilket är lite sorgligt eftersom staden har så mycket mer att bjuda på. Både när det kommer till kultur- och utomhusaktiviteter, bjuder blues-staden i Tennessee på några helt unika upplevelser, som du bara inte får missa. Här är de sex mest anmärkningsvärda sevärdheterna handplockade av vår resekonsult Ditte som precis har varit där.

Publicerad:
Team - Woman
Ditte
Rejsekonsulent

2. Mud Island River Walk

En mindre känd, men likväl anmärkningsvärd sevärdhet i Memphis är Mud Island Riverwalk. Nere vid Mississippis flodbank ligger denna nya, populära stadspark. I Mud Island Park finns ett museum, flera scener och en vackert utsikt över floden. Men det roligaste i parken är en stor modell av Mississippi-floden. Flodens fulla längd, med alla sina kringelikrokar, har återskapats med träffsäker detaljrikedom, och liksom i verkligheten är modellen fylld med vatten. Den är verkligen välgjord, och ett fascinerande sätt att få en överblick över den gigantiska floden som löper från Minnesota i norr till Mexikanska golfen i söder.

4. Lorraine Motel

Memphis är också staden där Martin Luther King Jr. mördades 1968. Han var i staden för att hålla tal, och bodde på Lorraine Motel, när han blev skjuten. Idag är motellet ett landmärke, och för att ära medborgarrättsförkämpar världen över har man lagt det stora National Civil Rights Museum på platsen. Här kan du lära dig mer om Martin Luther King, och andra aktivisters kamp för svartas rättigheter och bli klokare på Amerikas historia genom interaktiva utställningar.

5. The Peabody Ducks

Det här är en märklig, men rolig upplevelse. The Peabody är ett gammalt, fint hotell i Memphis som har blivit känt för att ha några härliga, fasta gäster. Fem änder bor nämligen på hotellets översta våning. Varje dag tar de hissen ner till bottenvåningen där de sedan marscherar fram till hotellets fontän för att ta sig ett dopp. Det är en tradition som har existerat sedan 1940. Änderna betyder så mycket för hotellet att det aldrig serveras anka i restaurangen. Den lilla marschen sker varje dag klockan 11 och 17, och då kan folk utifrån komma in och titta på när änderna putsar sina vingar.

6. Big River Crossing

Där finns också sevärdheter i Memphis som passar de mer aktiva. En av de mest anmärkningsvärda är Big River Crossing. Harahan Bridge är den längsta bron anpassad för fotgängare, som går över Mississippi-floden. På sina en och en halv kilometer förbinder den Memphis med Arkansas. Du kan gå eller cykla över, vilket är ett bra sätt att få en överblick över staden och en fin utsikt över floden. Lokalbefolkningen använder den flitigt och du kan stöta på både joggare, cyklister och fotografer på vägen. På kvällen tänds tusentals ljus på bron, så den är extra vacker i mörker.

Vill du åka till Memphis?

Kontakta oss och få ett erbjudande på din resa, helt utan förpliktelser. Varför inte en roadtrip genom sydstaterna? Vi sätter samman flyg, hotell och aktiviteter till ett fördelaktigt pris. Hos oss är du inte beroende av att resa på särskilda dagar, utan vi skräddarsyr resan åt dig!

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd