Nationalpark

Death Valley

Upplev extrem natur - i en inte så död dal

Resor till Death Valley

Låt inte namnet lura dig. Det är sant att här finns de torraste områdena, de varmaste temperaturerna och USA:s lägsta punkt. Men naturen är allt annat än död. Det extrema klimatet i Death Valley skapar helt unika naturfenomen som du bara kan uppleva här. Landskapet är storslaget med höga berg, mjuka sandbanker och vilda ökenväxter. Vi rekommenderar dig att åka hit när du är i Kalifornien - och vad du än gör, glöm inte vattenflaskan.

Delstat :
Kalifornien
Bästa restid :
Vår, sommar och höst
Tidskillnad :
-9 timmar

Våra resor till Death Valley

Här kan du inspireras av våra förslag på de bästa resorna till Death Valley.

Death Valley
Icon / koer-selv Created with Sketch.
Bilsemester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Extrem värme - Death Valley är bland annat känt för att vara den plats på jorden där den högsta temperaturen har uppmätts, någonsin. År 1913 var det hela 57 grader varmt här. Sedan dess har det inte varit riktigt så varmt, men det kan bli uppemot 50 grader.

Death Valley spøgelsesby
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

Spökstäder - Passa på att besöka en spökstad när du kör genom Death Valley. När guldruschen var över övergavs hus, bensinmackar och barer. Nu står flera små samhällen tomma och det sägs att vissa t o m har blivit hemsökta.

Ska du resa till Death Valley? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter Death Valley redan nu.

Intresserad av en resa till Death Valley?

Är du intresserad av en resa till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko? Då kan du beställa ett oförpliktande reseerbjudande eller ringa oss under våra öppettider. Nedan kan du se hur vi tillsammans hittar fram till din drömresa.

001-cloud
01

GRATIS RESEOFFERT

Det är helt gratis att få en offert, så tveka inte att skriva till oss eller ring på 08-12454845. När vi mottar din förfrågan blir du tilldelad en resekonsult som är expert på just ditt önskade resmål.

samtale om rejsen
02

SAMTAL OM RESAN

Din resekonsult kontaktar dig för att höra mer om dina önskemål till resan. Vårt fokus är alltid att du får den bästa resan med gott om tid till att uppleva de saker som betyder mest för dig.

004-Liste
03

SKRÄDDARSYTT TILL DIG

Baserat på vårt samtal sätter vi ihop en reseplan och erbjudande till dig, som kan ses inne på vårt online reseuniversum, Min Resa. När allt är precis som ni önskar, bokar vi resan till er.

005-Plane
04

DU SKA UT OCH RESA

Ha en fantastisk resa. Kom ihåg, att vi är med dig både före, under och efter resan, om du har frågor eller behöver hjälp längs vägen. När du kommer hem ringer vi till dig för att höra om dina upplevelser.