Nationalpark

Bryce Canyon

Utahs unika landskap och “hoodoos”

Resor till Bryce Canyon

Bryce Canyon National Park i södra Utah är en mindre nationalpark som bjuder på några helt unika klippformationer. Dessa kallas för “hoodoos” och Bryce Canyon är känt för att ha den största koncentrationen av dem. De ser ut som sandslottsliknande stenpelare och står tätt ihop så långt ditt öga kan nå. Du kan uppleva de underliga stenformationerna från parkens alla berömda utkiksplatser. Bryce Canyon är ett utmärkt stopp när du reser runt i västra USA och går att planera in som en dagsutflykt.

Delstat :
Utah
Bästa restid :
Hela året
Tidskillnad :
-8 timmar

Våra resor till Bryce Canyon

Här kan du inspireras av våra förslag på de bästa resorna till Bryce Canyon.

Bryce Canyon
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Naturens amfiteater - Trots namnet är Bryce Canyon inte en kanjon. I nationalparken finns flera naturliga amfiteatrar längs en 29 km lång platå. Bryce Amphitheater finns i början av parken och är den mest kända.

Scenic drive i Bryce Canyon
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Hop on, hop off - Bryce Canyon Scenic Drive slingrar sig som ensam väg genom den långa smala nationalparken. Mellan maj och oktober går det gratis shuttlebussar fram och tillbaka på vägen och du kan hoppa på och av som du vill.

Navajo loop
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Trekking Created with Sketch.
Vandring

Navajo Loop Trail - Från Sunset Point leder denna stig ner dig i dalen och förbi några mycket speciella hoodoos med kända namn. De har namn som Wall Street, Twin Bridges och Thor’s Hammer och du kommer själv förstå varför när du ser dem.

Cowboy
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

Cowboys och BBQ - Efter en aktiv dag i nationalparken kan jag rekommendera dig att belöna dig själv med middag på Ebenezer’s Barn & Grill. Medan äkta cowboys står för underhållningen med en westernshow servas en riktigt god BBQ.

Ska du resa till Bryce Canyon? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter Bryce Canyon redan nu.

Intresserad av en resa till Bryce Canyon?

Är du intresserad av en resa till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko? Då kan du beställa ett oförpliktande reseerbjudande eller ringa oss under våra öppettider. Nedan kan du se hur vi tillsammans hittar fram till din drömresa.

001-cloud
01

GRATIS RESEOFFERT

Det är helt gratis att få en offert, så tveka inte att skriva till oss eller ring på 08-12454845. När vi mottar din förfrågan blir du tilldelad en resekonsult som är expert på just ditt önskade resmål.

samtale om rejsen
02

SAMTAL OM RESAN

Din resekonsult kontaktar dig för att höra mer om dina önskemål till resan. Vårt fokus är alltid att du får den bästa resan med gott om tid till att uppleva de saker som betyder mest för dig.

004-Liste
03

SKRÄDDARSYTT TILL DIG

Baserat på vårt samtal sätter vi ihop en reseplan och erbjudande till dig, som kan ses inne på vårt online reseuniversum, Min Resa. När allt är precis som ni önskar, bokar vi resan till er.

005-Plane
04

DU SKA UT OCH RESA

Ha en fantastisk resa. Kom ihåg, att vi är med dig både före, under och efter resan, om du har frågor eller behöver hjälp längs vägen. När du kommer hem ringer vi till dig för att höra om dina upplevelser.