Nationalpark

Jasper

Bergig natur i Rocky Mountains

Resor till Jasper National Park

Mer än 11.000 km2 av naturlig skönhet. Det är vad som väntar på den som besöker Jasper National Park i Kanada. Den kanadensiska naturparken är den största i bergskedjan Rocky Mountains och kan mycket väl vara den vackraste i hela världen. De höga bergen flörtar med himlen och nere på marken möts de av spegelblanka sjöar. Här kan du utforska naturen på alla möjliga vis: till fots, på cykel, i kajak, på hästryggen eller med skidor under fötterna. Den sceniska Icefield Parkway förbinder Jasper med Banff National Park, så varför inte kombinera med ett besök i båda?

Provins :
Alberta
Bästa restid :
Vår, sommar och höst
Tidskillnad :
-8 timmar

Våra resor till Jasper

Här kan du inspireras av våra förslag på de bästa resorna till Jasper National Park.

Lake Maligne i Jasper
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Vandsport Created with Sketch.
Vattensport

Lake Maligne - Barrskogen står tät ända fram till vattnet som har en nästan lysande turkosblå färg. Och ute i sjön ligger Spirit Island som bara längtar efter att upptäckas. Bege dig till Lake Maligne när du är i Jasper, du kommer inte att ångra dig.

SkyTram i Jasper N.P.
Sanna
Sanna Thunström
RESEKONSULT

På toppen - “Nere i staden kan du åka med Jasper SkyTram upp till Whistler Mountain på 2.181 meter höjd. Här väntar en storslagen panoramautsikt och på en klar dag kan du se toppen av Mount Robson, Rocky Mountains högsta berg.”

En bjergged i Jasper
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Vilda djur - Renar, älgar, björnar, bergsgetter och tjockhornade får är några av de större djur som lever i Jaspers vildmark. Boka in en guidad vandring när du är i Jasper National Park för att öka dina chanser att se dem i deras egna miljö.

Icefields Parkway
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / koer-selv Created with Sketch.
Bilsemester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Icefields Parkway - Vägen förbinder nationalparkerna Jasper och Banff och är en av de vackraste vägarna du kan köra på. Den 232 km långa vägen slingrar sig mellan de snöklädda bergen och på sommartid kan du ibland behöva stanna för älg på vägen.

Ska du resa till Jasper National Park? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter Jasper redan nu.

Intresserad av en resa till Jasper?

Då beställer ni en offert här, eller ringer till oss. Det gör inget om ni inte har alla detaljer på plats än - det hjälper vi er med!

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd