Nationalpark

Jasper

Bergig natur i Rocky Mountains

Resor till Jasper National Park

Mer än 11.000 km2 av naturlig skönhet. Det är vad som väntar på den som besöker Jasper National Park i Kanada. Den kanadensiska naturparken är den största i bergskedjan Rocky Mountains och kan mycket väl vara den vackraste i hela världen. De höga bergen flörtar med himlen och nere på marken möts de av spegelblanka sjöar. Här kan du utforska naturen på alla möjliga vis: till fots, på cykel, i kajak, på hästryggen eller med skidor under fötterna. Den sceniska Icefield Parkway förbinder Jasper med Banff National Park, så varför inte kombinera med ett besök i båda?

Provins :
Alberta
Bästa restid :
Vår, sommar och höst
Tidskillnad :
-8 timmar

Våra resor till Jasper

Här kan du inspireras av våra förslag på de bästa resorna till Jasper National Park.

Lake Maligne i Jasper
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Vandsport Created with Sketch.
Vattensport

Lake Maligne - Barrskogen står tät ända fram till vattnet som har en nästan lysande turkosblå färg. Och ute i sjön ligger Spirit Island som bara längtar efter att upptäckas. Bege dig till Lake Maligne när du är i Jasper, du kommer inte att ångra dig.

SkyTram i Jasper N.P.
Sanna
Sanna Thunström
RESEKONSULT

På toppen - “Nere i staden kan du åka med Jasper SkyTram upp till Whistler Mountain på 2.181 meter höjd. Här väntar en storslagen panoramautsikt och på en klar dag kan du se toppen av Mount Robson, Rocky Mountains högsta berg.”

Athabasca Falls
Ann-Sofie Müller
Ann-Sofie Müller
Resekonsult

Vattenfall - "Besök Athabasca Falls för att uppleva det vilda och imponerande vattenfallet. Här kan ni också hitta flera utsiktspunkter som erbjuder spektakulära vyer över den omgivande naturen."

 

 

 

En bjergged i Jasper
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Vilda djur - Renar, älgar, björnar, bergsgetter och tjockhornade får är några av de större djur som lever i Jaspers vildmark. Boka in en guidad vandring när du är i Jasper National Park för att öka dina chanser att se dem i deras egna miljö.

Icefields Parkway
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / koer-selv Created with Sketch.
Bilsemester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Icefields Parkway - Vägen förbinder nationalparkerna Jasper och Banff och är en av de vackraste vägarna du kan köra på. Den 232 km långa vägen slingrar sig mellan de snöklädda bergen och på sommartid kan du ibland behöva stanna för älg på vägen.

Intresserad av en resa till Jasper?

Är du intresserad av en resa till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko? Då kan du beställa ett oförpliktande reseerbjudande eller ringa oss under våra öppettider. Nedan kan du se hur vi tillsammans hittar fram till din drömresa.

001-cloud
01

GRATIS RESEOFFERT

Det är helt gratis att få en offert, så tveka inte att skriva till oss eller ring på 08-12454845. När vi mottar din förfrågan blir du tilldelad en resekonsult som är expert på just ditt önskade resmål.

samtale om rejsen
02

SAMTAL OM RESAN

Din resekonsult kontaktar dig för att höra mer om dina önskemål till resan. Vårt fokus är alltid att du får den bästa resan med gott om tid till att uppleva de saker som betyder mest för dig.

004-Liste
03

SKRÄDDARSYTT TILL DIG

Baserat på vårt samtal sätter vi ihop en reseplan och erbjudande till dig, som kan ses inne på vårt online reseuniversum, Min Resa. När allt är precis som ni önskar, bokar vi resan till er.

005-Plane
04

DU SKA UT OCH RESA

Ha en fantastisk resa. Kom ihåg, att vi är med dig både före, under och efter resan, om du har frågor eller behöver hjälp längs vägen. När du kommer hem ringer vi till dig för att höra om dina upplevelser.