Nationalpark

Grand Canyon

USA:s största naturunderverk

Resor till Grand Canyon

Grand Canyon är en naturupplevelse som du borde se minst en gång i livet. Synen av den gigantiska kanjonen i Arizonas torra jord är helt unik och ingen bild kan göra den verklig rättvisa. Den är något som ska upplevas på plats. Det är därför vi på USA Tours rekommenderar dig att åka till Grand Canyon på de flesta av våra resor till USA:s västkust. Det är ett måste-stopp när du åker på bilsemester i Kalifornien, likaså är alla de spektakulära landskapen du får se när du kör runt med en husbil på den västra sidan av USA.

Delstat :
Arizona
Bästa restid :
Hela året
Tidskillnad :
-8 timmar
Grand Canyon
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Gigantisk - Längd: 446 km. Bredd: upp till 29 km. Djup: upp till 1,6 km. Det här är dalens dimensioner och hjälper till att beskriva dess storhet. Till ytan är Grand Canyon ca 1.5 gånger så stort som Gotland.

Solopgang i Grand Canyon
Ann-Sofie Müller
Ann-Sofie Müller
Resekonsult

Se soluppgången - “Du bara måste se när solen går upp (och ner) över Grand Canyon. Det är magisk syn att se solens första och sista strålar lysa upp dalen och de långa skuggorna som letar sig fram längs klippsidorna.”

Det kan du uppleva på resan

Nedan har vi samlat ett antal förslag på upplevelser och aktiviteter som finns i närheten av de enskilda hållplatserna på den föreslagna resplanen. Dessa är bara för inspiration och vi kan även hjälpa till att boka andra aktiviteter som inte finns med här. Berätta bara vad du vill uppleva så tar vi hand om allt det praktiska.

Rafting i Grand Canyon
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Vandsport Created with Sketch.
Vattensport

Rafting på Colorado River - Upplev Grand Canyon nere i dalen och prova på forsränning i Colorado River. Forsen har både vildare och lugnare delar, vilket ger en god mix av adrenalin och tid till att njuta av den fantastiska utsikten.

Intresserad av en resa till Grand Canyon?

Är du intresserad av en resa till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko? Då kan du beställa ett oförpliktande reseerbjudande eller ringa oss under våra öppettider. Nedan kan du se hur vi tillsammans hittar fram till din drömresa.

001-cloud
01

GRATIS RESEOFFERT

Det är helt gratis att få en offert, så tveka inte att skriva till oss eller ring på 08-12454845. När vi mottar din förfrågan blir du tilldelad en resekonsult som är expert på just ditt önskade resmål.

samtale om rejsen
02

SAMTAL OM RESAN

Din resekonsult kontaktar dig för att höra mer om dina önskemål till resan. Vårt fokus är alltid att du får den bästa resan med gott om tid till att uppleva de saker som betyder mest för dig.

004-Liste
03

SKRÄDDARSYTT TILL DIG

Baserat på vårt samtal sätter vi ihop en reseplan och erbjudande till dig, som kan ses inne på vårt online reseuniversum, Min Resa. När allt är precis som ni önskar, bokar vi resan till er.

005-Plane
04

DU SKA UT OCH RESA

Ha en fantastisk resa. Kom ihåg, att vi är med dig både före, under och efter resan, om du har frågor eller behöver hjälp längs vägen. När du kommer hem ringer vi till dig för att höra om dina upplevelser.