Nationalpark

Zion

Stora, berömda klippor som gråter

Resor till Zion National Park

I en dal i södra delen av delstaten Utah ligger Zion National Park. Den erbjuder stora upplevelser på en relativt liten yta. Mellan de höga röda klipporna slingrar sig Virgin River fram genom dalen och gör parken mer frodig än de flesta andra nationalparker som finns i Utah och Arizona. Därför kan du här uppleva helt unika vyer av vatten, klippor och vegetation som tillsammans förhöjer din naturupplevelse. Zion National Park är lite av en doldis bland nationalparker, men förtjänar mer än väl din uppmärksamhet under ett par dagar på en rundresa genom västra USA.

Delstat :
Utah
Bästa restid :
Hela året
Tidskillnad :
-8 timmar

Våra resor till Zion National Park

Här kan du inspireras av våra förslag på de bästa resorna till Zion National Park.

Scenic Drive i Zion
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Scenisk Shuttlebus - Det är enkelt och äventyrligt att utforska Zion. Från april till oktober kan du åka en gratis shuttlebuss på den enda vägen, Zion Canyon Scenic Drive, genom parken. Du kan hoppa av och på bussen när du vill och utforska naturen till fots.

Temple Sinawava
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Naturens Tempel - I slutet av Zion Canyon Scenic Drive kommer du fram till Temple of Sinawava. Det är en naturlig oas, där vilda växter växer nedanför ett vattenfall med en roströd klippvägg som bakgrund.

The Narrows
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Trekking Created with Sketch.
Vandring

The Narrows - Det här är Zion Canyons smalaste del. Medan du vadar fram i Virgin Rivers grunda vatten tornar höga klippväggar upp sig över dig. Dina fötter kommer att bli blöta men du får en häftig upplevelse på köpet.

Ska du resa till Zion National Park? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter Zion National Park redan nu.

Intresserad av en resa till Zion National Park?

Då beställer ni en offert här, eller ringer till oss. Det gör inget om ni inte har alla detaljer på plats än - det hjälper vi er med!

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd