Destination

Västra Kanada

Enastående natur i Rocky Mountains

Resor till västra Kanada

En resa till Kanada borde finnas med på varje naturälskares bucketlist. Det enorma landet är välsignat med storslagna landskap och de vackraste finns på västra sidan. I delstaterna British Columbia och Alberta kan du uppleva Rocky Mountains vilda djurrike, turkosa bergssjöar och djupa skogar. Det vill säga, det som Kanada är särskilt känt för. I väst går det att kombinera dessa imponerande naturupplevelser med en storstadssemester i Vancouver, varifrån du också kan köra söderut till USA:s nordkust.

Största stad :
Vancouver
Bästa restid :
Hele året
Tidskillnad :
-9 timer
Vancouver
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Shopping Created with Sketch.
Shopping
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Vancouver - Ät läcker mat och drick goda viner. Imponeras av naturen på en valsafari eller från ett sjöflygplan. Utforska den mångkulturella staden och hälsa på vänliga kanadensare. Vancouver är lika uppskattat av turister som det är omtyckt av sina invånare.

Calgary
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Calgary - 80 km öst om Banff ligger denna storstad och är utmärkt att börja eller avsluta en Kanadaresa i. Calgary är en gammal cowboystad, vilket kan upplevas med rodeo och ånglok i Heritage Park Historical Village.

humpback whale
Ann-Sofie Müller
Ann-Sofie Müller
Resekonsult

Djurliv - "Jag skulle rekommendera att åka på valsafari från april till oktober längs British Columbias kust. Här kan ni också se sälar och delfiner."

Vinlandet
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Vinland - Mellan Vancouver och Banff finns den idylliska dalen Okanagan Valley som är berömd för sina viner. Stanna till här och gå på vinprovning, ta ett dopp i Okanagan Lake och upptäck livets goda med farm to table-gastronomi.

Ski Canada
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj

Åka skidor i Kanada - Mellan november och april finns det helt fantastiskt skidåkning i Kanadas västra delar. Två timmar från Vancouver ligger Whistler och är Nordamerikas största skidort och i Rocky Mountains finns många mindre, men minst lika bra skidresorts.

Canada og USA
Icon / Kombirejse Created with Sketch.
Komboresa
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Kombinera med USA - Västra Kanada är något utöver det vanliga och du kan spendera flera veckor här utan att bli uttråkad. Men vi vill varmt rekommendera att köra över gränsen till USA och fortsätta till Seattle och Pacific Northwests vackra natur för att maximera din resa.

Intresserad av en resa till västra Kanada?

Är du intresserad av en resa till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko? Då kan du beställa ett oförpliktande reseerbjudande eller ringa oss under våra öppettider. Nedan kan du se hur vi tillsammans hittar fram till din drömresa.

001-cloud
01

GRATIS RESEOFFERT

Det är helt gratis att få en offert, så tveka inte att skriva till oss eller ring på 08-12454845. När vi mottar din förfrågan blir du tilldelad en resekonsult som är expert på just ditt önskade resmål.

samtale om rejsen
02

SAMTAL OM RESAN

Din resekonsult kontaktar dig för att höra mer om dina önskemål till resan. Vårt fokus är alltid att du får den bästa resan med gott om tid till att uppleva de saker som betyder mest för dig.

004-Liste
03

SKRÄDDARSYTT TILL DIG

Baserat på vårt samtal sätter vi ihop en reseplan och erbjudande till dig, som kan ses inne på vårt online reseuniversum, Min Resa. När allt är precis som ni önskar, bokar vi resan till er.

005-Plane
04

DU SKA UT OCH RESA

Ha en fantastisk resa. Kom ihåg, att vi är med dig både före, under och efter resan, om du har frågor eller behöver hjälp längs vägen. När du kommer hem ringer vi till dig för att höra om dina upplevelser.