Destination

Memphis

Blues på Mississippi-flodens strand

Resor till Memphis

Det är ett måste att åka till Memphis i Sydstaterne för alla som gillar musik. Det är i delstatens största stad som bluesmusiken har sitt ursprung och det är också här som Elvis Presley bodde, vars musik är en del av stadens identitet. Även om du inte är ett fan av “The King” finns det massvis med annat att uppleva i denna stad intill Mississippi River. Få en lektion i musikhistoria på stadens skivbolag och museer under dagen. Lyssna på läcker soul, ät Memphis-style ribs och njut av atmosfären på Beale Street på kvällen.

Delstat :
Tennessee
Bästa restid :
Hela året
Tidskillnad :
-7 timmar

Våra resor till Memphis

Här kan du inspireras av våra förslag på de bästa resorna till Memphis.

Graceland
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Graceland Mansion - Elvis Presleys påkostade mansion är en populär turistattraktion i Memphis. Det är väl värt köpa en all inclusive-biljett, för förutom huset får du då också se hans samling av exklusiva bilar och privata flygplan. Det är rock’n’roll anno 1960!

Beale street om dagen
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Natteliv Created with Sketch.
Nattliv

Beale Street - När du är här ska du definitivt dansa bort till Memphis berömda blues-gata. Här ligger barerna, konsertlokalerna och BBQ-restauranger sida vid sida och musiken strömmar ut från alla hörn.

Det kan du opleve på rejsen

Vi har nedenfor samlet en række forslag til oplevelser og aktiviteter, der ligger i nærheden af de enkelte stop på rejseforslaget. Disse er blot til inspiration, og vi kan også hjælpe med at booke andre aktiviteter, som ikke er listet her. Fortæl os blot, hvad du ønsker at opleve, så tager vi os af alt det praktiske.

Sun studios
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Sun Studios - Skivbolaget är känt som “The Birthplace of Rock’n’Roll” och där stjärnor som Elvis och Johnny Cash spelade in sin musik. Här kan du lyssna på gamla inspelningar och höra anekdoter från rockstjärnornas liv.

Farmers Market
Maria Grønvold
Maria Grønvold
Rejsekonsulent

Farmers Market - “Hvis du besøger Memphis om lørdagen, skal du tage et kig på Farmers Market med lokale produkter.”

The Peabody hotel
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Andmarsch - På det gamla lyxhotellet The Peabody kan du två gånger om dagen se en liten flock av änder marschera på den röda mattan i hotellets foajé. Det är en gammal tradition som är kul att uppleva när du är i Memphis.

Intresserad av en resa till Memphis?

Är du intresserad av en resa till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko? Då kan du beställa ett oförpliktande reseerbjudande eller ringa oss under våra öppettider. Nedan kan du se hur vi tillsammans hittar fram till din drömresa.

001-cloud
01

GRATIS RESEOFFERT

Det är helt gratis att få en offert, så tveka inte att skriva till oss eller ring på 08-12454845. När vi mottar din förfrågan blir du tilldelad en resekonsult som är expert på just ditt önskade resmål.

samtale om rejsen
02

SAMTAL OM RESAN

Din resekonsult kontaktar dig för att höra mer om dina önskemål till resan. Vårt fokus är alltid att du får den bästa resan med gott om tid till att uppleva de saker som betyder mest för dig.

004-Liste
03

SKRÄDDARSYTT TILL DIG

Baserat på vårt samtal sätter vi ihop en reseplan och erbjudande till dig, som kan ses inne på vårt online reseuniversum, Min Resa. När allt är precis som ni önskar, bokar vi resan till er.

005-Plane
04

DU SKA UT OCH RESA

Ha en fantastisk resa. Kom ihåg, att vi är med dig både före, under och efter resan, om du har frågor eller behöver hjälp längs vägen. När du kommer hem ringer vi till dig för att höra om dina upplevelser.