Destination

Memphis

Blues på Mississippi-flodens strand

Resor till Memphis

Det är ett måste att åka till Memphis i Sydstaterne för alla som gillar musik. Det är i delstatens största stad som bluesmusiken har sitt ursprung och det är också här som Elvis Presley bodde, vars musik är en del av stadens identitet. Även om du inte är ett fan av “The King” finns det massvis med annat att uppleva i denna stad intill Mississippi River. Få en lektion i musikhistoria på stadens skivbolag och museer under dagen. Lyssna på läcker soul, ät Memphis-style ribs och njut av atmosfären på Beale Street på kvällen.

Delstat :
Tennessee
Bästa restid :
Hela året
Tidskillnad :
-7 timmar
Graceland
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Graceland Mansion - Elvis Presleys påkostade mansion är en populär turistattraktion i Memphis. Det är väl värt köpa en all inclusive-biljett, för förutom huset får du då också se hans samling av exklusiva bilar och privata flygplan. Det är rock’n’roll anno 1960!

Beale street om dagen
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Natteliv Created with Sketch.
Nattliv

Beale Street - När du är här ska du definitivt dansa bort till Memphis berömda blues-gata. Här ligger barerna, konsertlokalerna och BBQ-restauranger sida vid sida och musiken strömmar ut från alla hörn.

The Peabody hotel
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Andmarsch - På det gamla lyxhotellet The Peabody kan du två gånger om dagen se en liten flock av änder marschera på den röda mattan i hotellets foajé. Det är en gammal tradition som är kul att uppleva när du är i Memphis.

Stax museum
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik

En värld av soul -  Memphis har genom åren präglats starkt av soulmusiken. Den hyllas på Stax Museum of American Soul Music där du bland annat kan se en gospelkör och Isaac Hayes’ Cadillac. Här finns också den studio som Otis Redding spelade in sina hits i.

Intresserad av en resa till Memphis?

Då beställer ni en offert här, eller ringer till oss. Det gör inget om ni inte har alla detaljer på plats än - det hjälper vi er med!

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd