INFORMATION

DATASKYDDSPOLICY

Så använder vi dina personuppgifter

Dataskyddspolicy

På denna webbplats www.usatours.se används cookies.

Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker placera en cookie på din dator.

Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator. Cookies används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren, till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen.

 

COOKIES- OCH INTEGRITETSPOLICY

Introduktion

När du surfar på vår hemsida samlar vi in uppgifter om dig. Dessa används för att anpassa och förbättra vår hemsida, och för ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du ta bort din cookies (se instruktioner) och avstå från att fortsätta använda hemsidan. Nedanför har vi presenterat vilken information som samlas in, syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies på hemsidan 

"Cookies” är en textfil som lagras på din dator, mobil eller annan enhet som du surfar med. Den används för att identifiera dig, komma ihåg inställningar, utföra statistik och anpassa annonser. Cookies innehåller ingen skadlig kod, som t ex virus. Det går att ta bort eller blockera cookies. Se instruktioner: http://minecookies.org/cookiehandling.

Om du tar bort eller blockerar cookies kan innehåll bli mindre relevant för dig eller fungera dåligt. Du kan dessutom riskera att hemsidan inte fungerar optimalt och eller inte ha tillgång till innehåll. Hemsidan innehåller cookies från tredje part och varierar i omfattning:

 

  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Google Ads 
  • Facebook Pixel
  • Bing 
  • Microsoft Advertising
  • Hotjar

 

Säkerhet 

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att din information inte ska av misstag eller olagligt raderas, publiceras, förloras, försämras eller ge obehöriga access till, missbrukas eller på annat sätt behandlas i strid med gällande lag.

Syfte 

Informationen används för att identifiera dig som användare och visa de annonser som troligen är mest relevanta för dig, för att registrera dina köp och betalningar och för att tillhandahålla de tjänster som du begärt, t ex att skicka dig ett nyhetsbrev. Informationen används även för att optimera våra tjänster och innehåll.

Lagringsperiod 

Informationen lagras under den period som lagen tillåter och vi raderar den när den inte längre behövs. Lagringsperioden beror på informationens art och bakgrund för lagring. Därför är det inte möjligt att ange en allmän tidsram för när informationen tas bort.

Offentliggörande av information 

Data om din användning av webbplatsen, vilka annonser du får och eventuellt klickar på, geografisk plats, kön och ålderssegment, etc. lämnas ut till tredje part i den utsträckning som denna information är känd. Du kan se vilka tredje parter som finns i avsnittet "Cookies" ovan. Informationen används för att rikta annonsering. Vi använder också ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa behandlar information enbart för våra räkning och får inte användas i egensyfte. Utlämnande av personlig information som namn och e-post etc. kommer bara att hända vid ditt medgivande. Vi använder bara databehandlare i EU eller i länder som kan skydda din information tillräckligt.

 

INFORMATION, ÄMNE, ÄNDRING, DATA PORTABILITET OCH RADERING

Du kan alltid kontakta oss för att ta reda på vilken av din personliga information som vi har. Detta kan göras genom att kontakta USATours CVR-nr. 33761295 Spotorno Allé 2, st. 2630 Taastrup Tel: 30 872 872 E-post: kontakt@usatours.se.

Du kan också kontakta vår rådgivare för dataskydd direkt på

Alexander Søderberg
Spotorno Allé 4 
2630 Taastrup
Tel: 77348916
E-post: kontakt@usatours.dk.

Om det förekommer fel i eller finns felaktig information kan du alltid be om att få den korrigerad/rättad. Precis som du har rätt att ha informationen i ett vanligt format (dataportabilitet). Om du önskar ändringar eller dataportabilitet är du välkommen att skriva till oss på ovanstående e-postadress. Om du inte längre vill att vi ska behandla dina personuppgifter eller begränsa behandlingen av dina personuppgifter, kan du också skicka en begäran till ovanstående e-postadress. Din information (förutom din e-postadress, om du har samtyckt till dess behandling för mottagande av erbjudanden) kommer att raderas 6 månader efter att du har mottagit ditt föremål.

Om du vill dra tillbaka ditt samtycke för behandling av din e-postadress (så att vi kan skicka vårt nyhetsbrev och relevanta erbjudanden) kan du göra det när som helst genom att klicka på en länk i det enskilda nyhetsbrevet. Om du anser att USA Tours behandlar dina personuppgifter felaktigt kan du kontakta Datatilsynet, på Borgergade 28.5., 1300 Köpenhamn, telefon 33 19 32 00 e-post: dt@datatilsynet.dk.

SÅ ANVÄNDER VI DINA PERSONUPPGIFTER - UPPFYLLELSE AV KONTRAKT

I samband med ett köp av resa på USATours.se har du delat med dig av dina personuppgifter. Speciellt: namn, adress, e-mail. telefonnummer, betalningsuppgifter. Den här personliga informationen är nödvändig för att vi ska kunna genomföra ditt köp och uppfylla svensk lag. USA Tours följer god sed i resebranschen. Vi sparar bara dina personuppgifter så länge som det krävs. Det beror på att vi är skyldiga att föra ett bokföringsregister. Informationen raderas när den inte längre relevant eller uppfyllt sitt syfte.

 

SÅ ANVÄNDER VI DINA PERSONUPPGIFTER - SAMTYCKE

Personuppgifter är all slags av information som på något sätt kan direkt eller indirekt  hänföras till dig. När du surfar och använder vår hemsida samlar vi in och bearbetar ett antal sådana uppgifter om dig. Det sker till exempel vid allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar och undersökningar, registrerar dig som användare eller prenumerant, använder andra tjänster eller gör köp via webbplatsen.

Vi samlar in och behandlar vanligtvis följande typ av information: Ett unikt ID och tekniska uppgifter om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats, samt vilka sidor du klickar på. I de fall som du själv uttryckligen samtycker till och själv anger informationen behandlas dessutom: Namn, telefonnummer, e-mail, postadress och betalningsupplysningar. Det sker vanligen när du registrerar en använder eller vid ett köp. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke. Det kan du göra genom att använda länken längst ner i våra e-postmeddelanden eller genom att kontakta oss på kontakt@usatours.se och meddela att du inte längre vill ta emot våra nyhetsbrev och erbjudanden.

 

DATASÄKERHET

Oavsett om vi behandlar dina personuppgifter med i syfte att genomföra ett köp eller med bakgrund baserat på ditt samtycke, vill vi alltid göra det ansvarsfullt, säkert, konfidentiellt och enligt gällande lagar och regler, inklusive personuppgiftsförordningen och dataskyddslagen. Dina uppgifter kommer endast att användas för den sak som den samlats in för och inget annat. Och raderas när detta syfte är uppfyllt eller inte längre är relevant.

Vi använder tredje part (pl.) för att behandla din betalningsinformation (NETS) och för att hantera dina köp (Dolphin, Galileo, ePay, Hotel Banks etc.). Vi har ingått i avtal om databehandling med de parter som behandlar din data, vilket är vår garanti för att de följer tillämpliga regler för skydd av dina personuppgifter.