Destination

Nashville

Livemusik 365 dagar om året

Resor till Nashville

Nashville i Tennessee kallas i folkmun för “Music City”. Staden i Sydstaterna andas och lever  genom musiken och det är härifrån som countryn har sitt ursprung. Det var också här stjärnor som Dolly Parton och Johnny Cash först började sin musikaliska karriär. På huvudgatan Broadway finns det alltid gratiskonserter att gå på och det är svårt att inte ryckas med av stämningen. Och även om du inte har ett stort musikintresse finns det mycket att se i Nashville då staden osar av klassisk sydstadskultur. 

Delstat :
Tennessee
Bästa restid :
Hela året
Tidskillnad :
-7 timmar
Museum
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Countrymusikens pionjärer - Är du intresserad av hur countrymusiken kom till och vilka som var med och skapade den? Då ska du besöka Country Music Hall of Fame and Museum. Här finns många underhållande historier att del av och rekvisita från deras konserter.

 

Grand ole opry
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Grand Ole Opry - En institution i Nashvilles musikscen. Här har stora stjärnor som Elvis Presley, Johnny Cash och Dolly Parton spelat. Idag kan du komma och se på shower med linedance och lyssna på vår tids countrystjärnor.

Det kan du uppleva på resan

Nedan har vi samlat ett antal förslag på upplevelser och aktiviteter som finns i närheten av de enskilda hållplatserna på den föreslagna resplanen. Dessa är bara för inspiration och vi kan även hjälpa till att boka andra aktiviteter som inte finns med här. Berätta bara vad du vill uppleva så tar vi hand om allt det praktiska.

Hot chicken
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

Nashville hot chicken - Nashvilles lokala specialitet kallas för hot chicken. Det är en starkare version av sydstaternas fried chicken. Prova den på Hattie B’s och välj mellan 6 olika “heat levels”.

Honky Tonk Highway
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Natteliv Created with Sketch.
Nattliv

Honky Tonk Highway - Varje kväll strömmar musiken från stadens alla honky-tonks (sydstadsslang för krogar) som står uppradade längs huvudgatan Broadway. Gå mellan dem och lyssna på lite av varje.

National Museum of African American Music
 Dorthe Lærke Hansen
Dorthe Lærke Hansen
Head of Product

National Museum of African American Music - "Spännande utställningar som belyser den historiska och kulturella påverkan av afroamerikanska musiker, kompositörer och artister genom århundradena."

 

Jack Daniels whisky destilleri
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Natteliv Created with Sketch.
Nattliv

Whisky-gigant - Om du kombinerar din resa till Nashville med Atlanta ska du göra ett stopp på Jack Daniel’s Distillery på vägen. Ta del av historien om Jack och hur det 150 år gamla receptet kom till.

Plantation
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

Historiskt plantage - På ett besök till Belle Meade Plantation är det som att resa tillbaka till 1800-talet. Här levde en av Nashvilles rikaste familjer på en stor herrgård samtidigt som över 100 slavar arbetade på deras egendom.

Intresserad av en resa till Nashville?

Är du intresserad av en resa till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko? Då kan du beställa ett oförpliktande reseerbjudande eller ringa oss under våra öppettider. Nedan kan du se hur vi tillsammans hittar fram till din drömresa.

001-cloud
01

GRATIS RESEOFFERT

Det är helt gratis att få en offert, så tveka inte att skriva till oss eller ring på 08-12454845. När vi mottar din förfrågan blir du tilldelad en resekonsult som är expert på just ditt önskade resmål.

samtale om rejsen
02

SAMTAL OM RESAN

Din resekonsult kontaktar dig för att höra mer om dina önskemål till resan. Vårt fokus är alltid att du får den bästa resan med gott om tid till att uppleva de saker som betyder mest för dig.

004-Liste
03

SKRÄDDARSYTT TILL DIG

Baserat på vårt samtal sätter vi ihop en reseplan och erbjudande till dig, som kan ses inne på vårt online reseuniversum, Min Resa. När allt är precis som ni önskar, bokar vi resan till er.

005-Plane
04

DU SKA UT OCH RESA

Ha en fantastisk resa. Kom ihåg, att vi är med dig både före, under och efter resan, om du har frågor eller behöver hjälp längs vägen. När du kommer hem ringer vi till dig för att höra om dina upplevelser.