Destination

Nashville

Livemusik 365 dagar om året

Resor till Nashville

Nashville i Tennessee kallas i folkmun för “Music City”. Staden andas och lever  genom musiken och det är härifrån som countryn har sitt ursprung. Det var också här stjärnor som Dolly Parton och Johnny Cash först började sin musikaliska karriär. På huvudgatan Broadway finns det alltid gratiskonserter att gå på och det är svårt att inte ryckas med av stämningen. Och även om du inte har ett stort musikintresse finns det mycket att se i Nashville då staden osar av klassisk sydstadskultur. 

Delstat
Tennessee
Bästa restid
Hela året
Tidskillnad
-7 timmar

Våra resor till Nashville

Här kan du se våra bästa reseförslag till Nashville. Kika på dem och välj ett som du gillar. Och kom ihåg, vi kan skräddarsy din resa precis som du vill.

Museum
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Countrymusikens pionjärer - Är du intresserad av hur countrymusiken kom till och vilka som var med och skapade den? Då ska du besöka Country Music Hall of Fame and Museum. Här finns många underhållande historier att del av och rekvisita från deras konserter.

 

Grand ole opry
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Grand Ole Opry - En institution i Nashvilles musikscen. Här har stora stjärnor som Elvis Presley, Johnny Cash och Dolly Parton spelat. Idag kan du komma och se på shower med linedance och lyssna på vår tids countrystjärnor.

Hot chicken
Icon / Familie Created with Sketch.
Familj
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

Nashville hot chicken - Nashvilles lokala specialitet kallas för hot chicken. Det är en starkare version av sydstaternas fried chicken. Prova den på Hattie B’s och välj mellan 6 olika “heat levels”.

Honky Tonk highway
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Musik Created with Sketch.
Musik
Icon / Natteliv Created with Sketch.
Nattliv

Honky Tonk Highway - Varje kväll strömmar musiken från stadens alla honky-tonks (sydstadsslang för krogar) som står uppradade längs huvudgatan Broadway. Gå mellan dem och lyssna på lite av varje.

Plantation
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur

Historiskt plantage - På ett besök till Belle Meade Plantation är det som att resa tillbaka till 1800-talet. Här levde en av Nashvilles rikaste familjer på en stor herrgård samtidigt som över 100 slavar arbetade på deras egendom.

Jack Daniels whisky destilleri
Anders
Anders Pedersen
RESEKONSULT

Whisky-gigant - “Om du kombinerar din resa till Nashville med Atlanta ska du göra ett stopp på Jack Daniel’s Distillery på vägen. Ta del av historien om Jack och hur det 150 år gamla receptet kom till.”

Så kan vi hjälpa dig

Vill du resa till USA? Beställ ett erbjudande här eller ring oss på våra öppettider. Det gör inget om du inte har alla detaljer på plats - det hjälper vi dig med.

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd