Destination

Kanada

Från storstäder i öst till berg i väst

Resor till Kanada

När du reser till Kanada kommer du att upptäcka att landet är lika fantastiskt som det är stort. Kanada är världens näst största land och känt för sin fantastiska natur. Den kanadensiska sidan av Rocky Mountains och den smått fantastiska staden Vancouver väntar på dig i landets västra delar. Medan den östra sidan är mer urbant orienterad med storstäderna Toronto och Montreal, men här finns också häftiga naturupplevelser som Niagarafallen. Kör på äventyr i öst eller väst. Eller kombinera de båda på vad vi kallar för den stora Kanadaresan.

Huvudstad :
Ottawa
Bästa restid :
Vår, sommar och höst
Tidskillnad :
-5 till -9 timmar
Det vestlige Canada
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Västra Kanada - Vill du uppleva de berömda bergslandskap som Kanada är mest känt för? Då ska du resa till landets västra delar. Här finns nationalparkerna Banff och Jasper, skidmeckat Whistler och storstaden Vancouver.

Det østlige Canada
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Östra Kanada - För den som vill blanda storstadsmiljö med natur är Kanadas östra delar det perfekta valet. Upplev till exempel städerna Ottawa, Toronto och Montreal och vattenfallen i Niagara Falls. Kanske kombinera med New England eller New York i USA?

Canada skirejse
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Ski Created with Sketch.
Skidor

Har man först provat på att åka skidor i Kanada, vill man inte åka någon annanstans framöver. I detta natursköna land finns en mängd stora skidsportorter och något för alla nivåer, så både barnfamiljer och adrenalinjunkies kan få sig en oförglömlig tur.

Där väntar den torra, lätta snön som fått namnet ”champagne powder” och som har gjort det så populärt att åka på skidsemester i Kanada. För den finns det gott om. På en skidsemester i Kanada är säsongerna dessutom långa, på några orter snöar det ända in i maj. Men vilken skidsportort passar bäst dina behov? Nedan finner du vår guide över de sex bästa.

Skidsemester i Kanada.

Banff National Park
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Vandsport Created with Sketch.
Vattensport

Banff National Park - Snötäckta bergstoppar, turkosfärgade sjöar och brunbjörnar är bara några av attraktionerna som lockar besökare till den berömda nationalparken i Rocky Mountains. Det är en självklarhet för naturälskare att uppleva Banff på en Kanadaresa.

Jasper
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Jasper National Park - Norr om Banff ligger Jasper National Park och är precis lika imponerande som sin granne. Förutom vackra vandrings- och körturer kan du bland annat segla på den magiska Lake Maligne och gå på massivet som är Athabascaglaciären.

Intresserad av en resa till Kanada?

Då beställer ni en offert här, eller ringer till oss. Det gör inget om ni inte har alla detaljer på plats än - det hjälper vi er med!

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd

Intresserad av en resa till Kanada?

Är du intresserad av en resa till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko? Då kan du beställa ett oförpliktande reseerbjudande eller ringa oss under våra öppettider. Nedan kan du se hur vi tillsammans hittar fram till din drömresa.

001-cloud
01

GRATIS RESEOFFERT

Det är helt gratis att få en offert, så tveka inte att skriva till oss eller ring på 08-12454845. När vi mottar din förfrågan blir du tilldelad en resekonsult som är expert på just ditt önskade resmål.

samtale om rejsen
02

SAMTAL OM RESAN

Din resekonsult kontaktar dig för att höra mer om dina önskemål till resan. Vårt fokus är alltid att du får den bästa resan med gott om tid till att uppleva de saker som betyder mest för dig.

004-Liste
03

SKRÄDDARSYTT TILL DIG

Baserat på vårt samtal sätter vi ihop en reseplan och erbjudande till dig, som kan ses inne på vårt online reseuniversum, Min Resa. När allt är precis som ni önskar, bokar vi resan till er.

005-Plane
04

DU SKA UT OCH RESA

Ha en fantastisk resa. Kom ihåg, att vi är med dig både före, under och efter resan, om du har frågor eller behöver hjälp längs vägen. När du kommer hem ringer vi till dig för att höra om dina upplevelser.