BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till sydstaterna

Historisk charm till tonerna av jazz och blues

Resor till sydstaterna

Njut av stora upplevelser längs med söderns små vägar

Resor till sydstaterna i USA bjuder på sol, värme och en uppsjö av autentiska upplevelser. Här hittar du allt från livliga storstäder som New Orleans och Memphis, till orörd natur i Texas öken och sumpmark.

Fantastisk mat och musik hör också sydstaterna till. Jazz, country, blues och rock’n’roll stammar alla härifrån, liksom barbecue och soul food. Här utkämpades kampen om medborgerliga rättigheter, och historiens vingslag känns av i området än idag. Här finns det något för alla, oavsett om du är intresserad av kultur, gastronomi eller natur.

Fakta om Sydstaterna
  • Invånare: 115 miljoner
  • Tidsskillnad: -6 timmar till -7 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Sydstaterna

Resor till Texas

Texas – äkta prärieland

Drömmer du om en annorlunda semester, där du kommer ut i vilda västern och njuter av autentiska amerikanska upplevelser? Då är Texas svaret på dina drömmar. Här kan du bo på en ranch, se äkta rodeoshower, uppleva charmiga San Antonio och sofistikerade Dallas, se storslagen natur i öknen och på prärien – och mycket, mycket mer. Du kan tillbringa flera veckor i USA:s näst största stat, eller kombinera den med andra spännande platser på resan till den amerikanska södern.

Läs mer om Texas

New Orleans

New Orleans – jazz och voodoo

Den unika storstaden New Orleans i Louisiana bjuder på helt andra upplevelser än det du hittar i resten av USA. Här möts en blandning av europeisk och afrikansk-amerikansk kultur, vilket avspeglar sig i arkitekturen, maten och folket. Staden är färgstark och full av intryck, och här kan du se fram emot livliga French Quarter, höra fantastisk livejazz på små lokala scener, lära dig mer om voodoo-ritualer och äta underbar soul food.

Läs mer om New Orleans

Resor till Memphis i Sydstaterna

Memphis – blues och rock’n’roll

För musikälskaren är Memphis ett måste på resan till sydstaterna. Tennessees största stad är bluesens hemtrakt, och många stora soul- och rockmusiker har startat karriären här. Allra mest känd är Elvis Presley, som växte upp i Memphis och levde i staden fram till sin bortgång. Här kan du besöka hans mansion, Graceland, som folk från hela världen vallfärdar till. Memphis bjuder också på spännande museer, familjevänliga aktiviteter vid Mississippi-floden och kvällar fulla av stadspuls.

Läs mer om Memphis

Resor till Atlanta

Atlanta

På de flesta resor till Sydstaterna passerar man genom Georgia-metropolen Atlanta. Här ligger nämligen världens mest trafikerade flygplats. Men Atlanta är också i sig själv en stad väl värd att tillbringa ett par dagar i.

Här ligger det stora Coca-Cola Factory, där du kan gå amok bland hundratals sorters läsk, och CNNs huvudkvarter, där du kan få se hur världens största nyhetsorganisation jobbar inifrån. Där finns också bra shopping- och matmöjligheter, så all anledning att besöka Sydstaternas storstad.

Läs mer om Atlanta

Resor till Nashville

Nashville

Nashville i Tennessee är en annan sydstatsstad som lever och andas för musiken. Här är det countrymusiken som strömmar ut ur stadens högtalare, och man säger att det är här genren föddes.

Upplev ”Music City” på den historiska scenen Grand Ole Opry, eller på en bar på den stämningsfulla huvudgatan Broadway, som bjuder upp till dans varje afton. Besök Johnny Cash Museum, eller ta en avstickare till ett whiskydestilleri uppåt landet.

Läs mer om Nashville

VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

New Orleans

Memphis, Tennessee

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.