Destination

Pacific Northwest

Magisk natur vid Stillahavskusten

Resor till Pacific Northwest

På en resa till Pacific Northwest kan du beskåda några av USA:s vackraste landskap. Vakna upp och blicka ut över snötäckta berg, gå i frodiga skogar mitt på dagen, ta ett svalkande dopp i Stilla havet på eftermiddagen och avsluta dagen med en öl från något av de lokala bryggerierna. I regionen som sträcker sig över staterna Washington och Oregon finns de storslagna Kaskadbergen, USA:s djupaste sjö och världens högsta träd. Tillsammans med de hippa storstäderna Seattle och Portland skapar det ett mecka för outdoor- , kultur- och matentusiaster.

Delstater
Washington og Oregon
Bästa restid
Maj - september
Tidskillnad
-9 timmar
Seattle
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Seattle - Det är ett måste att stanna till några dagar i Washingtons “huvudstad” när du reser till Pacific Northwest. Här finns det ikoniska utkikstornet The Needle, en 100 år gammal matmarknad och världens första Starbucks.

Columbia River Gorge
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Ski Created with Sketch.
Skidor
Icon / Trekking Created with Sketch.
Vandring

Mount Hood - Bara en halvtimme bort med bil finns detta berg med sex skidorter och många sceniska vandringsleder därtill. Kom ihåg att köra förbi Columbia River Gorge med dess vackra vattenfall.

Vinmarker
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Foodie’s Paradise - Pacific Northwest är värt ett besök bara för matens skull. Området har gott om läckra råvaror som ostron, krabbor och svart tryffel. Dessutom finns här rekordmånga mikrobryggerier och några av USA:s bästa vingårdar.

Redwood
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv semester
Icon / koer-selv Created with Sketch.
Bilsemester
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Redwood National Park - I det här naturområdet, i norra Kalifornien, växer världens högsta träd. Se till att stanna till här under din resa till Pacific Northwest och vandra mellan de 100 meter höga träden. Det är en mycket speciell känsla.

Oregon kyst
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Djurliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Vandsport Created with Sketch.
Vattensport

Oregons Highway 1 - Likt Kaliforniens kustväg flörtar Oregons Highway 1 med himmel och hav. Men du slipper alla turister. Vågorna rullar in från Stilla havet medan du kör till synen av dramatiska klippor, fyrar, sjölejon och den berömda stranden Cannon Beach.