Destination

Route 66

En historisk resa på “The Mother Road”

Resor till Route 66

Route 66 är inte bara en väg, utan också en upplevelse för livet. På de 3.939 kilometrarna från Chicago till Los Angeles kommer du att köra genom åtta städer, tre tidszoner och se otaligt många sevärdheter. Längs vägen väntar storstäder och indianreservat och på vägen kommer du få flera minnesvärda Route 66-upplevelser. “The Mother Road” byggdes på 1920-talet och under åren som följde etablerade sig amerikanska diners, bensinmackar och motell längs vägen. Nostalgin från dessa platser går att känna än idag och hela Route 66 är en mycket speciell körupplevelse.

Delstater :
Illinois, Missouri, Oklahoma, Kansas, Texas, New Mexiko, Arizona och Kalifornien
Bästa restid :
Maj - september
Tidskillnad :
-7 til -9 timmar
Mr. D´z Diner Route 66
Icon / koer-selv Created with Sketch.
Bilsemester
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia

Amerikanska diners - En stor del av upplevelsen på Route 66 är alla de amerikanska diners som finns vid vägen. Perfekta att stanna på när hungern kommer smygandes. Här är golven slitna, båsen klädda i rött läder och på menyn finns det hamburgare, pajer och milkshakes. 

Route 66 slutning
Viktor Tyrstrup
Viktor Tyrstrup
Resekonsult

Från öst till väst - “Route 66 byggdes från öst till väst och under krisen på 30-talet körde många västerut för att pröva lyckan. Därför anses denna körriktning som den mest traditionella, men det går lika bra att köra från väst till öst.”

Breaking Bad
Jesper Antonsen
Jesper Antonsen
Resekonsult

Breaking Bad - “Om du har sett Breaking Bad kan det vara spännande att köra genom Albuquerque, New Mexico. Här kan du se huvudpersonen Walter Whites hus och många andra platser från den populära tv-serien.”

Monument Valley
Icon / koer-selv Created with Sketch.
Bilsemester
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Indianreservat - Route 66 går genom flera indianreservat i Arizona, bland annat Hopi- och Najavoreservaten. Hälsa på infödingarna som också gärna visar upp deras kultur och seder för besökare.

Intresserad av en resa till Route 66?

Då beställer ni en offert här, eller ringer till oss. Det gör inget om ni inte har alla detaljer på plats än - det hjälper vi er med!

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd