BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Ranch-semester i Texas och vilda västern

Riktiga cowboys, storslagen natur och underhållning för hela familjen

18 dagar från 13.695:-

Ranch-semester i Texas och vilda västern

18 dagar från 13.695:-

Bo på en ranch i vilda västern

Texas är en fantastisk destination för er som längtar efter en annorlunda och händelserik semester i USA. I det här reseförslaget har vi samlat det bästa Texas har att bjuda på: ett besök på en ranch med boskap och cowboys, ökenlandskap och en båttur på Rio Grande, historisk charm i San Antonio, livemusik i Austin, strandlyx på South Padre Island och rymdskepp och shopping i Houston.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: FORT WORTH

Välkommen till Vilda Västern! Vi föreslår att ni flyger till Dallas/Forth Worth Airport och sätter kurs mot Forth Worth som ligger strax väster om storstaden Dallas. Till skillnad från sin oljerika granne med skyskrapor och businessfolk är Forth Worth fullt av gamla hus, traditionella salooner med svängdörrar och cowboys med hatt och stövlar.

Här kan ni besöka det historiska kvarteret Forth Worth Stockyards, som är som att stiga in i en gammal västernfilm. Två gånger om dagen drivs boskap av rasen Texas Longhorn genom stadens gator, till stort nöje för åskådarna. Det – och mycket mer som rodeo, line dance, museer och konserter – kan ni uppleva i Forth Worth Stockyards.

Den historiska staden har gott om underhållning som räcker i flera dagar, både för barn och vuxna. Ni befinner er dock mitt i en storstad, så det är inte helt som den vilda västern som väntar där ute. Därför rekommenderar vi att ni bara stannar en eller två dagar innan ni fortsätter vidare.

Därefter kan ni köra till WIldcatter Ranch (130 km/80 miles – 1,5 timmar)

DAG 3 – 5: WILDCATTER RANCH

Nästa stopp på resan gör ni mitt ute i ödemarken, och här finns det möjlighet att bo på en äkta amerikansk ranch. Wildcatter Ranch är en ranch med boskap och lantbruk, men det är också ett resort som är öppet för gäster. Vi rekommenderar att ni stannar två nätter, så att ni har gott om tid att uppleva livet på ranchen.

Här vaknar ni till synen av stor boskap med långa horn som äter gräs medan solen går upp över det ödsliga North Texas Hill Country-landskapet. Under dagen kan ni rida eller köra SUV i området, skjuta lerduvor eller bara koppla av vid poolen. På kvällen står stora steaks och andra Texas-specialiteter på menyn.

Wildcatter Ranch är en av de bästa och mest familjevänliga rancherna i området, men vi kan även arrangera vistelser på andra rancher.

Efter att par dagar här kan ni fortsätta vidare till Midland (400 km/250 miles – 4 timmar)

DAG 5 – 6: MIDLAND

På vägen till den fantastiska naturen i Big Bend föreslår vi att ni stannar till för att övernatta i den mellanstora staden Midland.

Här kan ni se George W. Bushs barndomshem, som ser likadant ut som när den tidigare presidenten växte upp här på 1950-talet. Det är idag omgjort till besökscentrum till Bush-familjens ära, och här får ni historien om en familj med två presidenter, två guvernörer och två första damer, som alla bott i huset.

En annan attraktion i Midland är Petroleum Museum, där ni lär er om en annan del av Texas historia – nämligen den om olja och bensin, som förgyllt staten i över hundra år.

Från Midland kan ni köra till Big Bend National Park (400 km/250 miles – 4 timmar)

DAG 6 – 8: BIG BEND NATIONAL PARK

Big Bend National ParkAllra längst söderut, vid gränsen till Mexiko, ligger den storslagna nationalparken Big Bend. Den har fått sitt namn från den båge som floden Rio Rande skapar, och just den floden utgör gränsen mellan USA och Mexiko i området.

Här får ni uppleva karga men fantastiskt vackra landskap bestående av öde öken, rå klippor, djupa klyftor och Chisos-bergen. Kaktusar och vilda blommor växer under hårda klimatförhållanden, och mitt genom ökenlandskapet flyter Rio Grande som en livgivande åder.

Ni kan vandra, cykla mountainbike eller rida genom naturen i nationalparken – ni tar er fram precis som ni vill för att se just det ni vill se. På hiking-leden Window Trail får ni en oförglömlig utsikt över Chisos-bergen, och ni kan ta en tur på floden vid Santa Elena Canyon och åka båt mellan klippväggar som sträcker sig 450 meter upp runt omkring er.

Efter ett par dagar i naturen kan ni köra till Austin (780 km/490 miles – 7,5 timmar)

DAG 8 - 10: AUSTIN

Så har det blivit dags för Texas huvudstad, Austin. Det är delstatens officiella och kulturella huvudstaden, där University of Texas och kongressen Texas Capitol är två viktiga institutioner. Ni kan få en gratis rundtur i Capitol, som faktiskt är lite större än Capitol i Washington D.C.

Austin är också känt som ”Live Music Capital of the World”, så det kan varmt rekommenderas att gå på en spelning eller konsert på någon av stadens många scener. Särskilt i downtown och stadsdelen South Congress är det liv och rörelse, och områdena lever upp till mottot ”Keep Austin Weird”. Gatubilden präglas av färgstarka matställen, originella butiker och kreativa människor, så här är det roligt att strosa runt och utforska staden på egen hand.

I downtown kan ni besöka stadsparken Zilker Park, där det finns gott om trevliga grönområden, en botanisk trädgård, beachvolley-banor och lekplatser. Här ni hittar ni också sjön Barton Springs Pool där ni kan bada eller åka båt.

På kvällen finns det möjlighet att uppleva ett speciellt naturfenomen mitt inne i stan. Ann W. Richards Congress Avenue Bridge korsar Colorado-floden, och därifrån kan man se mellan 750 000 och 1,5 miljoner fladdermöss flyga ut från brons undersida. Här håller fladdermössen till mellan april och oktober, och när mörkret faller ger de sig ut i flock – vilket är en storslagen syn.

Från Austin kan ni köra till San Antonio (130 km/80 miles – 1,5 timmar)

DAG 10 - 12: SAN ANTONIO

Helt andra upplevelser väntar i den historiska staden San Antonio. Det är en av Texas mest populära turistdestinationer, på grund av sin charm och sitt spännande förflutna som bär stark prägel av den mexikanska befolkningen. Det syns både i stadens arkitektur och på restaurangernas menyer, som bjuder på autentisk Tex-Mex.

Huvudattraktionen är the Alamo, som var en katolsk missionsstation som 1836 angreps av 5000 mexikaner i kampen om södra Texas. Stationen försvarades av 187 Texas-bor, som besegrades av de överlägsna mexikanska styrkorna. Bland försvaret fanns representanter från England, Skottland och Danmark, så idag går det fortfarande att se europeiska flaggor på platsen.

San Antonios andra attraktionen är den trevliga strandpromenaden Riverwalk som sträcker sig längs med floden som flyter genom staden. På båda sidor om vattnet hittar ni små trottoarcaféer, restauranger, butiker och färgstarka parasoller. Ta en tur på floden med de små långsamma båtarna, eller nöj er med att promenera i området.

Därefter kan ni köra mot sol och sand i South Padre Island (470 km/290 miles – 4,5 timmar)

DAG 12 - 15: SOUTH PADRE ISLAND

Alla känner inte till det, men Texas är faktiskt ett härligt resmål för den som vill åka på badsemester. Utanför Texas kust finns en lång rad smala öar utplacerade i Mexikanska golfen. Här hittar ni åtta kilometer vit sandstrand i golfens ljumma vatten, och överallt finns små trevliga hotell på olika komfortnivåer.

Därför har vi lagt in tre dagar för ren avkoppling som en liten paus från resans alla upplevelser. Utöver att njuta av värmen på stranden kan ni snorkla, utöva alla typer av vattensport, fiska, shoppa inne i stan och äta nyfångad fisk och skaldjur.

Från South Padre Island kan ni köra den sista turen till Houston (600 km/370 miles – 6 timmar)

DAG 15 - 18: HOUSTON

De sista dagarna föreslår vi att ni tillbringar i Houston, där ni kan ta flyget hem. Innan dess finns det dock en hel del att uppleva i USA:s fjärde största stad.

De flesta förknippar Houston med Texas svarta guld, eftersom staden är ett centrum för många verksamheter inom olja och gas. Trots detta är staden full av gröna parker, stora sportlag och en konst- och restaurang-scen som överträffar de flesta amerikanska storstäder.

Museum District ligger centralt i staden, och bjuder på ett tjugotal museer. Här kan ni bland annat se en av världens största dinosaurieutställningar på Houston Museum of National Science och uppleva vetenskap som riktar sig till de allra yngsta, på populära Children’s Museum of Houston.

Strax utanför staden ligger NASA:s Space Center Houston, som är ett berömt besökscentrum som helt klart är värt bilturen dit – här finns massor av spännande saker att uppleva. Ni kan till exempel se de enorma rymdraketerna från Apollo-missionerna, röra vid en bit mark från månen och lära er vad det egentligen betydde när rymdstationen mottog meddelandet ”Houston, we have a problem” – vilket faktiskt inte hände på riktigt.

Houston har också gott om shoppingmöjligheter, så här kan ni fylla resväskorna med minnen från semestern och snygga kläder till amerikanska priser. Houston Premium Outlets är en gigantisk outlet med alla kända amerikanska märken till nedsatta priser, som gör det lätt att hitta något fint till hela familjen.

Från Houston kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 18 dagar från 13.695:- per person
Sommar jun. – aug. 18 dagar från 17.795:- per person
Höst sep. – nov. 18 dagar från 14.095:- per person
Vinter dec. – feb. 18 dagar från 13.995:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Två övernattningar på Wildcatter Ranch
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 18 dagar från 13.695:- per person
Sommar jun. – aug. 18 dagar från 17.795:- per person
Höst sep. – nov. 18 dagar från 14.095:- per person
Vinter dec. – feb. 18 dagar från 13.995:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Två övernattningar på Wildcatter Ranch
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.