Inspiration

Sportsresor till USA

Upplev NFL, NHL, NBA och MLB

Ett av de allra bästa sätten att uppleva amerikansk kultur på är att följa med lokalbefolkningen på en match i någon av landets klassiska sportgrenar: amerikansk fotboll, basketboll, ishockey och baseball. Om du är ett hardcore fan kan du åka på en dedikerad sportresa till USA, annars kan du bara krydda din resa med en afton på läktarna, där showen är minst lika spännande som den som utspelar sig på spelplanen.

Men vilka lag finns var? När spelar de? Och hur får du tag på biljetter? Vi vägleder dig genom de fyra klassiska amerikanska ligorna.

Publicerad:
Cecilie
Cecilie Lyngbye
Content Manager

NFL-säsongen: september – februari

Säsongen startar första torsdagen i september med en match på försvarande Super Bowl-vinnarnas hemmabana. Den första utav 17 rundor i varje omgång. Under varje runda är det en stor kamp varje torsdag, måndag och resten om söndagen.

I slutet av december tar de inledande rundorna slut och 12 av 32 lag går vidare till slutspel. Under januari möts sedan de sex bästa lagen från de två konferenserna American Football Converence (AFC) och National Football Conference (NFC). De slåss om att gå hela vägen till final – den berömda Super Bowl.

Biljetter till NFL på din sportresa till USA

Vill du åka och se en match med ditt älsklingslag rekommenderar vi att du är ute i god tid. När tävlingsprogrammet offentliggörs i april, sitter många fans (och biljetthajar) redo att säkra platser på läktare runtom i USA. Särskilt biljetter till de stora matcherna säljer slut snabbt, så är de en av topptillställningarna du är ute efter bör du smida medan järnet är varmt.

Med detta sagt är det inte omöjligt att få biljetter senare under året. För det första blir inte alla matcher utsålda. För det andra har Ticketmaster, som säljer biljetterna, ett system där man som fan kan sälja sin biljett igen, så de är i omlopp på en säker plattform.

USA Tours skräddarsyr sportresor till USA. Vi kan hjälpa dig med att skaffa biljetter till den NFL-match du vill se. Därutöver hjälper vi dig boka flyg, hotell och bil samt vad mer du kan tänkas behöva under din resa.

Vill du veta mer om sportresor till USA och Kanada?

Kontakta oss, och få ett erbjudande av oss, helt utan förpliktelser, som passar dina önskemål. Förutom matchbiljetter kan vi också boka flyg, hotell, bil och allt annat som du har nytta av under din resa.

RING OSS PÅ
  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd