BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Musikalisk semester i Sydstaterna

Stämningsfulla storstäder, dimmiga berg och massor av musik

14 dagar från 11.395:-

Musikalisk semester i Sydstaterna

14 dagar från 11.395:-

Upplev Sydstaternas största höjdpunkter

Sydstaterna bjuder på en spännande blandning av historia, natur och unik kultur som tar sig uttryck i kryddstark mat, jazzmusik och färgstarka storstäder. Vi har samlat det bästa från sydstaterna i en rundresa med höjdpunkter som Elvis Presleys Graceland i Memphis, livemusik i Nashville, berömda French Quarter i New Orleans och storslagna vyer i Great Smoky Mountains.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: ATLANTA

Rundresan i sydstaterna börjar och slutar på världens mest trafikerade flygplats – nämligen Hartsfield-Jackson i Atlanta, Georgia. Vi föreslår att ni ägnar de första dagarna till att uppleva staden. Atlanta är en modern storstad med shopping, restauranger och museer i toppklass. Dessutom har två ikoniska amerikanska verksamheter sitt huvudsäte här: Coca-Cola och CNN, och båda två är helt klart värda ett besök.

World of Coca-Cola är namnet på museet som är vigt till världens mest kända läskedryck. Genom roliga interaktiva utställningar lär ni er mer om uppfinningen som stammar från 1886, och om hur reklamen har utvecklats och produkterna som tagits fram av Coca-Cola-imperiet. Det allra bästa är avslutningen på turen, när ni får varsin en bägare och möjligheten att smaka de över hundra drycker som läskgiganten producerar. Det finns överraskande många man inte har hört talas om, och som bara existerar på andra kontinenter.

CNN kan också rekommenderas, eftersom TV- och radiostationen är något av en institution i USA. Det var världens första station som sände nyheter dygnet runt, och är en stor, sjudande arbetsplats där ni får en fascinerande titt bakom kulisserna på en guidad tur.

På väg ut ur staden kan ni stanna till i Stone Mountain, som är en 514 meter hög fristående sten som i det närmaste kan betecknas som ett litet berg. På sidan finns tre namn ingraverade: presidenten Jefferson Davies och generalerna Robert E. Leeo och Thomas ”Stonewall” Jackson. De var tre av sydstaternas viktigaste män under det amerikanska inbördeskriget. Monumenten har många motståndare eftersom männen stödde slaveriet, men namnen är svåra att ta bort – både fysiskt och kulturellt, så de går fortfarande att se om ni besöker platsen.

Från Atlanta kan ni köra till Great Smoky Mountains (320 km/200 miles – 4 timmar)

DAG 3 – 5: GREAT SMOKY MOUNTAINS

Great Smokey MountainsNästa anhalt i vårt reseförslag är den vilda naturen i Great Smoky Mountains National Park, som ligger på båda sidor om gränsen mellan Tennessee och North Carolina. Vi föreslår att ni bor i Pigeon Forge eller någon av de andra trevliga bergsbyarna på den norra sidan, som gör det enkelt att ta sig till parken och att resa vidare. Med två dagar här får ni gott om tid att se det vackra landskapet.

Bergen har fått sitt namn efter dimman som ofta sänker sig över området och ger de frodiga bergen ett stråk av mystik. Nationalparken är faktiskt den mest besökta i USA, med dubbelt så många besökare som Grand Canyon.

Här kan ni vandra i de djupa skogarna som ligger som ett täcke över bergen, och om ni har tur får ni se en svartbjörn, en hjort eller en tvättbjörn. Ni kan vandra längs med leder till brusande vattenfall och vackra utkiksposter. Om ni inte vill gå fullt så mycket kan ni ta bilen, till exempel till Clingman’s Dome som är den högsta punkten i Tennesse och belägen två kilometer över havets yta. Här finns ett observationstorn som ger er 360 graders utsikt över ”the Smokies”.

I staden Pigeon Forge kan ni också uppleva Dollywood, som är Dolly Partons speciella nöjespark med country-tema. Det är en rolig och typisk amerikansk upplevelse att få med sig på vägen.

Härifrån föreslår vi att ni kör till Nashville (340 km/210 miles – 3,5 timmar)

DAG 5 – 7: NASHVILLE

Nashville, TennesseeTuren fortsätter till en av söderns mest stämningsfulla städer – Nashville i Tennesse, eller ”Music City” som den ibland kallas. Nashville är ett musik-mekka utan dess like, och särskilt country är omtyckt här. Om det är något som faller er på läppen är ni ”in for a treat”.

På den kända scenen Grand Ole Opry kan ni uppleva platsen där många stora country-musiker gjorde sin debut. Här spelade Elvis Presley 1954, och fyra år senare var det Dolly Parton som stod på scenen, introducerad av självaste Johnny Cash. Ni kan också gå på en spelning med samtidens country-stjärnor, eller få en guidad backstage-tur och höra anekdoter om legendariska konserter.

Ni kan också få musikupplevelser på mindre kända men livliga barer och scener runt om i staden. Varje kväll året om förvandlas gatan Honky Tonk Highway till ett festligt område med blinkande neonljus, livemusik i gathörnen och en fantastisk stämning. Ett besök här kan varmt rekommenderas för en underhållande kväll.

Utöver det är Nashville en rolig stad att utforska, med många grönområden, originella butiker, trevliga kaffebarer, mikrobryggerier och klassiska barbecue-rätter på restaurangernas menyer.

Från Nashville kan ni köra till Memphis (340 km/210 miles – 3 timmar)

DAG 7 – 10: MEMPHIS

GracelandResan går vidare till Memphis, som också är en stad vars hjärta klappar för musiken. Här är blues den dominerande genren, och det finns gott om möjligheter att höra den spelas längs med Missippi-flodens stränder där den skapades. På kvällen kan ni strosa längs med Beale Street, som sjuder av liv och musik. Här kan det rekommenderas att äta middag på någon av områdets diners och stanna till på någon av barerna där det spelas livemusik.

Memphis är inte bara blues – det är rock’n’roll också. Här bodde Elvis Presley fram till sin död 1977, och hans storslagna villa Graceland har blivit ett av USA:s mest besökta privathem – efter Vita huset. Oavsett om man är Elvis-fan eller ej är Graceland en rolig upplevelse, där man kan lära sig mer om hans liv och karriär. Här kan ni se hur han bodde, hans mest kända outfits, hans gravsten, privatflyg och bilsamling, däribland hans rosa Cadillac.

Memphis är också känt som staden där Martin Luther King Jr. sköts till döds 1968. Händelsen ägde rum på Lorraine Motel där han bodde under besöket. Idag är motellet omgjort till National Civil Rights Museum, där ni kan lära er mer om honom och kapitlet i sydstaternas historia som handlar om rassegregation och kampen för medborgerliga rättigheter.

Därefter föreslår vi att ni kör till New Orleans, Louisiana (630 km/400 miles – 5,5 timmar)

DAG 10 - 13: NEW ORLEANS

Musiken fortsätter spela, för nu fortsätter resan till jazzens hemstad – New Orleans i Louisiana. Staden är bland annat känd för sin kreolska befolkning, som stammar från europeiska immigranter. Mötet mellan dem och afrikansk-amerikanerna har skapat New Orleans speciella, rika kultur – och jazzmusiken. Den kan ni höra på stadens charmiga barer och scener, eller på den årliga New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Vi kan också varmt rekommendera en speciell, romantisk upplevelse med en så kallad Dinner Jazz Cruise. Då färdas ni med Mississippi-floden och serveras en gourmetmiddag till tonerna av behaglig live-jazz.

De kreolska influenserna är också tydliga i berömda French Quarter. De gamla kvarteren byggdes på 1800-talet, när arkitekturen var tydligt europeiskt inspirerade med romantiska balkonger och fasader i pastellfärger. Här får ni inte missa att strosa runt och känna på stämningen blad den kreativa befolkningen. Kanske stöter ni på en trumpetare, en sibylla eller en gycklare. Ni kan också ta en tur i häst och vagn, för att göra upplevelsen ännu mer speciell.

På kvällen är det kända Bourbon Street som är det stora dragplåstret. Varje kväll förvandlas gatan till vad som liknar ett årligt firande, men det äger rum veckans alla dagar och platsen fylls av fest och musik. Även om ni inte vill delta hela natten kan det rekommenderas att promenera här för att uppleva en del av festligheterna.

New Orleans bjuder dock på mer än så. Ni kan till exempel ta en tur ut till Honey Island Swamp och se vilda alligatorer och vildsvin i sumpmarkerna. Besök Mardi Gras World, där man arbetar med kostymer och dekorationer till den årliga karnevalen med samma namn. Eller kör ur till Oak Alley Plantation, som är en gammal sydstatsvilla från 1837 där man förr i tiden höll slavar. Själva turen, som går långs med Oak Alley där enorma gamla ekar bildar en skuggig allé, gör turen värd.

Vi föreslår att ni avslutar resan med en tur till Pensacola Beach, Florida (330 km/210 miles – 3 timmar)

DAG 13 - 14: PENSACOLA BEACH

Pensacola BeachSom en behaglig avslutning på den stora rundresan föreslår vi en övernattning i Pensacola Beach, där ni kan ligga på stranden och njuta av söderns värme innan turen vänder tillbaka hemåt.

Pensacola Beach är en av de längsta öarna i Mexikanska golfen. Det ligger i Floridas nordvästra hörn och därmed på ”vägen tillbaka” till Atlanta, men bjuder på Floridas alla fördelar. Här väntar en lång, bred sandstrand med palmer och ljummet vatten som bjuder in till bad, snorkling och kajakturer – om ni vill lämna solstolen. På kvällen kan ni smälta alla upplevelser med en god avslutningsmiddag, bestående av till exempel krabbor eller andra nyfångade läckerheter.

Härifrån kan ni köra tillbaka till Atlanta (530 km/330 miles – 5 timmar).

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 11.395:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 17.495:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 14.695:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 11.495:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 11.395:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 17.495:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 14.695:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 11.495:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.