Destination

Philadelphia

Staden där USA föddes

Resor till Philadelphia

Philadelphia, Philly, är en blomstrande storstad som förtjänar långt mer uppmärksamhet än vad den får. Det var här den amerikanska konstitutionen skrevs under och blev grunden för det USA som vi känner till idag. Följ med på en historisk resa till spännande sevärdheter som Liberty Bell och landets äldsta väg. Du kan också shoppa fina kläder till låga priser, äta en världsberömd sandwich och njuta av gröna oaser i “The City of Brotherly Love”. Philadelphia är ett perfekt stopp på en rundresa genom östra USA.

Delstat
Pennsylvania
Bästa restid
Hela året
Tidskillnad
-6 timmar
Den kendte og ikoniske Liberty Bell
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Must see Created with Sketch.
Must-see

Liberty Bell - Den 4 juli 1776 kunde man höra ljudet av en klocka. Klockan ringde för att markera att USA blivit självständigt. Den dagen blev också starten på landets historia och samma klocka finns att beskåda på ett besök i staden.

Prøv den kendte philly cheese steak i Philadelphia
Icon / Gastronomi Created with Sketch.
Gastronomi
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

Philly cheesesteak - Kombinationen av vitt bröd, kött, lök och massor av smält ost följer inte kostpyramiden direkt. Men det finns en anledning till varför Philly cheesesteak är en världsberömd maträtt. Beställ in en på Pat’s King of Steaks eller Geno’s Steaks.

LOVE parken i Philadelphia
Icon / Kultur Created with Sketch.
Kultur
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

LOVE Park - Besök John F. Kennedy Plaza och få en bild på den fina LOVE-statyn, som parken också är namngett efter. Den är inte så stor men fungerar som en mysig grön oas i mitten av staden.

USA's ældste vej Elfreth's Alley i Philadelphia
Icon / Historie Created with Sketch.
Historia
Icon / Storby Created with Sketch.
Storstad

USA:s äldsta väg - Medan en miljonstad med höghus och skyskrapor har vuxit fram runt om Elfreth’s Alley, är denna lilla gata precis densamma som för 300 år sedan. USA:s äldsta väg kan mycket väl vara den charmigaste i hela landet. Gå förbi och bedöm själv.

Find det imponerende street art rundt i Philadelphia by
Rejsekonsulent, Stefan
Stefan Hansen
RESEKONSULT

Street Art - “När du går runt på Philly’s gator kan du inte undgå att lägga märke till de stora konstverken på husens väggar. Du kan till och med gå en speciell tur, Mural Mile, och se det ena färgstarka konstverket efter det andra.”

Ska du resa till Philadelphia? Få inspiration här

Nedanför har vi samlat några av våra bästa guider och artiklar. Låt dig inspireras och börja längta efter Philadelphia redan nu.