BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Idyllisk rundresa i New England

Förtrollande landskap, amerikansk historia och charmiga kuststäder

16 dagar från 9.995:-

Idyllisk rundresa i New England

16 dagar från 9.995:-

Se New England stråla i årstidens alla färger

Det här är rundresan riktar sig till dig som älskar fridfull natur, romantisk arkitektur, historiska städer och nyfångade skaldjur. På en bilsemester genom fyra av New Englands vackra delstater kommer ni bland annat få uppleva Maines fyrar, Bostons historiska sevärdheter, Cape Cods idylliska stränder och de stora skogarna i Vermont och New Hampshire, där höstlöven färgar landskapet gult, grönt, orange och rött.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: BOSTON

Harvard UniversityResan startar i New Englands ”huvudstad”, Boston i Massachusetts. Här föreslår vi att ni tillbringar de första dagarna, för att uppleva den vackra storstaden och få en introduktion till det historiska området som resan kommer ta er genom.

Boston är känt som en stor universitetsstad, så här kommer ni se många studenter. Det är speciellt berömda Harvard University som drar till sig ambitiösa unga från hela världen – här har både amerikanska presidenter och Mark Zuckerberg studerat. Vi kan helt klart rekommendera att besöka det vackra gamla universitetet, och känna på stämningen på campus-området som är välbekant från otaliga filmer. Ni kan också gå en guidad tur med en av studenterna.

Det är inte bara inom utbildning som Boston ligger i framkant. Historiskt sett har staden varit först med många koncept, som gjort den till en av världens mest välutvecklade städer. Boston fick exempelvis sin första offentliga skola 1635, och 1897 byggde de landets första tunnelbana, som New York kopierade kort därefter.

Historien om Boston som föregångsstad hänger ihop med Bostons status som landets första storstad. Det var här de brittiska kolonisterna etablerade ett nytt samhälle, när de ”upptäckte” det de kallade ”Det nya England” i början av 1600-talet. Det var också här man följande århundrade utkämpade den amerikanska revolutionen och lade grunden till det USA vi känner idag. Hela den historien kan ni få på den spännande vandringsrutten Freedom Trail, där ni passerar sexton historiskt viktiga byggnader och samtidigt upplever den gamla stadsdelen på små kullerstensgator kantade av gammaldags hus.

Boston är en väldigt trevlig stad som dessutom är enkel att utforska till fots, så det kan varmt rekommenderas. Ni kan pausa i landets första offentliga park, Boston Common, som knappt fyrahundra år senare fortfarande drar till sig människor som vill slippa undan skyskraporna en liten stund. Vi rekommenderar också J.F. Kennedy Presidential Museum & Library, som hyllar den tidigare presidenten med bilder, filmer och historier från hans liv i det som tidigare var hans hem.

Därefter föreslår vi att ni kör till Portland, Maine (180 km/110 miles – 2 timmar)

DAG 4 – 6: PORTLAND

PortlandPå vägen till Portland, som ligger längre upp mot östkusten, kan ni stanna i ”häxstaden” Salem. Det är känt som platsen där man jagade och avrättade folk som var misstänka för att utöva svart magi. Historierna om Salem Witch Trials från 1692 låter som en saga, men händelserna utspelade sig faktiskt här på riktigt – och det kan ni lära er mer om på Salem Witch Museum och på en spöktur i staden.

Betydligt mer idyll väntar i Portland, Maine. Det är delstatens största stad, men trots sin storlek påminner stämningen om en småstad. Här är gatorna kullerstenslagda, och i downtown väntar bra shopping och restauranger med lokala specialiteter som clam chowder och ostron.

Omgivningarna är dessutom vackra: Atlantens vågor slår mot trevliga stränder med böljande sanddyner, och både lokalbefolkningen och turister njuter av naturen som omger staden. Här kommer ni ner i varv och kan njuta av den friska luften och stämningsfulla kvarter.

Tjugo minuters körning från staden finns dessutom sex fyrar, som är värda ett besök. New Englands kust är känt för sina gamla fyrtorn, som ger kusten en speciell stämning och påminner om tiden utan modern teknologi. Och så kan ni få en otrolig 360 graders utsikt från några av dem.

Efter ett par dagar kan ni köra till Bar Harbor (280 km/170 miles – 3 timmar)

DAG 6 – 8: BAR HARBOR

Nästa stopp gör ni också i Maine, men längre norrut i den lilla kuststaden Bar Harbour, som är porten till vackra Acadia National Park. Här får ni fantastiska naturupplevelser, speciellt om ni reser på hösten när träden skiftar färg och landskapet är förtrollande.

En av höjdpunkterna i parken är Cadillac Mountain, som med sina 466 meter är det högsta berget på USA:s östkust. Ni kan båda vandra och köra till toppen, där en fantastisk utsikt över havet och skogen väntar. En annan höjdpunkt är Thunder Hole, där ni kan se Atlantens vågor slå mot de branta klipporna. Det är en storslagen syn, som ni kan betrakta på tryggt avstånd.

Ni kan paddla kajak i bukten och spana efter sälar och tumlare, gå på någon av de 250 kilometrarna vandringsstig bland vilda blommor, åka på valsafari eller vara en av de första i USA som ser solen gå upp. Det är nämligen här i Bar Harbor som de första strålarna skiner varje morgon. Efter en lång dag i naturen kan ni koppla av med lokalbryggt öl och ett gott mål mat.

Härifrån föreslår vi att ni kör till White Mountains, New Hampshire (380 km/240 miles – 4,5 timmar)

DAG 8 – 11: WHITE MOUNTAINS

Turen går vidare in i landet, och första stoppet är White Mountains i New Hampshire. Här föreslår vi att ni stannar tre nätter, så att ni har gott om tid att se den fantastiska naturen i bergen som täcker ungefär en tredjedel av delstaten.

Här kan ni se fram emot stora, kuperade landskap där granarna sträcker sig så långt ögat kan nå. Vi rekommenderar att ni besöker den del av bergskedjan som finns i Franconia Notch State Park – här finns det något för alla naturälskare.

Ni kan bada i blanka Echo Lake, fiska öring i Profile Lake, få en fantastisk utsikt och lite sug i magen med linbanan till toppen av Cannon Mountain eller vandra mellan höga klippor i den smala klyftan Flume George, som har ett vattenfall i mitten.

Ni kan också nöja er med att strosa eller köra bland de böljande bergvägarna och stigarna och njuta av synen och doften från träden. Särskilt på hösten är det fantastiskt att uppleva paletten av gula, gröna, röda och orange nyanser.

Därefter kan ni köra till Stowe, Vermont (150 km/90 miles – 2 timmar)

DAG 11 - 12: STOWE

Nästa stopp gör ni i den lilla bergsbyn Stowe i Vermont. Här befinner ni er nästan helt uppe vid gränsen mot Kanada, och naturen påminner också mycket om USA:s norra grannland.

På vintern är Stowe en populär skiddestination, som hade kunnat ligga i de österrikiska alperna, och på sommaren strömmar friluftsentusiaster hit med vandringsstövlar, cyklar och golfutrustning. På våren står de vilda blommorna ut, och på hösten är färgerna fantastiska. I Stowe är naturen storslagen året om.

Det är också en trevlig stad att gå på upptäcktsfärd i. Här finns små souvenirbutiker, gallerier, lokalt hantverk och familjeaktiviteter som minigolf och bowling. Ni kan skämma bort er med ansiktsbehandlingar, massage eller en spa-upplevelse, eller gå på provsmakning på ett lokalt bryggeri.

En annan storslagen njutning väntar en kvarts körsel utanför stan, där glassfabrikanten Ben & Jerrys har en fabrik. Här kan ni gå en guidad tur och se hur de tillverkar sina produkter. Utanför fabriken hittar ni Flavor Graveyard, där ni kan sörja alla glass-smaker som inte längre finns kvar. Ni kommer också få smaka alla kända glassvarianter och dessutom nya spännande sorter.

Från Stowe kan ni köra till Green Mountains (180 km/110 miles – 2 timmar)

DAG 12 - 13: GREEN MOUNTAINS

Den nästa – och sista – bergskedjan som väntar är Green Mountains i Vermont. Som namnet antyder är bergen gröna, åtminstone på sommaren. På vintern är de oftast snötäckta, och mellan september och november prunkar de i lysande höstfärger. Det finns särskilda leder att köra för att få de allra vackraste upplevelserna när träden skiftar färg.

När ni vandrar eller kör bil i området kommer ni få se ett annat typiskt New England-fenomen: charmiga täckta broar, som stammar från 1800-talet. Vermont har allra flest av dem – över hundra stycken – så chansen är stor att ni får se några av dem.

Därefter kan ni köra till Cape Cod, Massachusetts (400 km/250 miles – 4,5 timmar)

DAG 13 - 15: CAPE COD

Cape CodNi återvänder till kusten och halvön Cape Cod, som är en populär destination för både amerikaner och turister. Här väntar underbara stränder, små fiskebyar och en blomstrande kreativ miljö. Särskilt i staden Provincetown, längst ut på halvöns yttersta spets, bor många konstnärer – kanske för att de kan tänka fritt i den öppna, friska luften.

Hela kustlinjen är skyddat naturområde som hör till Cape Code National Seashore, eftersom naturen här är både vacker och unik. Här får ni se fler fyrar som pryder kusten, ta en båttur på havet och skymta rätvalar och knölvalar, samt se hur man skördar tranbär under höstsäsongen – vilket är fantastisk syn. Ni kan också cykla på Cape Cods många cykelbanor som är ett trevligt sätt att se mer av ön.

Ni kan också ta med cyklarna på färjan för en dagstur till Martha’s Vineyard, som är en vacker ö knappt 45 minuters båttur från Cape Code. Här väntar den speciella kuststräckan Aquinnah Cliffs, med höga klippor i gult och rött som störtar rakt ner i havet. I städerna kan ni se pastellfärgade viktorianska hus och segelbåtar i hamnen.

Vi föreslår att ni avslutar resan med att köra tillbaka till Boston (110 km/70 miles – 11,5 timmar)

DAG 15 - 16: BOSTON

Boston skylineInnan resan går vidare hemåt rekommenderar vi att ni stannar en natt i Boston. På det sättet behöver ni inte stressa till flygplatsen när ni lämnar Cape Cod. Ni får också möjlighet att se det ni inte hann med första gången i Boston, och tillbringa en dag och en kväll i storstaden med att shoppa och äta en god middag som avslutning på en fin resa.

Från Boston kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 16 dagar från 13.495:- per person
Sommar jun. – aug. 16 dagar från 15.995:- per person
Höst sep. – nov. 16 dagar från 12.895:- per person
Vinter dec. – feb. 16 dagar från 9.995:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 16 dagar från 13.495:- per person
Sommar jun. – aug. 16 dagar från 15.995:- per person
Höst sep. – nov. 16 dagar från 12.895:- per person
Vinter dec. – feb. 16 dagar från 9.995:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.