BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Vackra New England

Utforska New Englands vackra höstlandskap

14 dagar från 9.995:-

Vackra New England

14 dagar från 9.995:-

Vackra och färgglada New England

På denna natursköna rundresa i vackra New England åker ni igenom några av de största, och mest unika naturområden i New England, samtidigt som ni gör ett besök i storstaden Boston. På resan kommer ni att uppleva det gamla och äkta New England, där det är ett helt fantastiskt vackert färgspel när löven på träden byter färg, speciellt om ni besöker området på hösten.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: BOSTON

Harvard UniversityNi börjar er resa i underbara Boston, som bland annat går under namnet ”New Yorks lillebror”, och detta inte utan anledning, då staden påminner ganska mycket om New York. Boston brukar även kallas för universitetsstaden, här är det mest kända universitetet nämligen Harvard, där många kända människor har studerat, bland annat John. F Kennedy. Det är en upplevelse att se detta gamla, fina och välbehållna universitet. Boston är på många sätt en av de mest välutvecklade städer i hela världen. År 1635 var Boston den första staden som hade en offentlig skola, och år 1897 utvecklade de ett tåg som går under jorden, det som vi i dag kallar för tunnelbana. Detta fick New York snabbt nys om, och kopierade hela konceptet året efter. Ni borde helt klart spendera några timmar i staden där ni bara går runt och ”går vilse”, detta är ett helt unikt sätt att uppleva staden på, och även om man lägger ifrån sig kartan, kommer man helt plötsligt fram till några helt unika, vackra och oförglömliga platser. På detta sätt upplever man bäst de stora kontrasterna som Boston är fyllt av.

Mitt i staden, mellan skyskrapor, affärsman och stressade studenter, hittar ni den helt fantastiska och gröna oasen Boston Common. Boston Common är en livlig park där ni både hittar konst, blommor, sjöar och en fantastisk stämning. Gå runt i parken och njut av den unika stämningen som råder här, sätt er på en bänk och titta på folk medans ni njuter av en god kopp kaffe.

Ett stenkast härifrån ligger en känd Tv-bar, nämligen ”Sams bar” som är känd från serien med samma namn, eller iallafall ingången, som är känd från seriens intro. Ni borde absolut besöka baren när ni befinner er i området.

En annan upplevelse ni borde unna er, är att besöka John. F. Kennedy Presidental Museum and Library som hyllar J.F Kennedy, som dog i en allt för ung ålder. Här finns det både bilder, filmer, ägodelar samt historier från hans livshistoria och tidigare hem.

DAG 4 – 6: PORTLAND

Portland(180 km/112 miles – 2 timmars bilresa)

På resan från Boston mot Portland borde ni göra ett stopp i häxstaden Salem, som ligger ca en timme i bil från Boston. Här kan ni komma på olika spökvandringar i staden, ni kan bland annat följa med på ”svart katt” turen, eller en ”after dark” tur. Ni kan även besöka Frankensteins slott eller kyrkogård när det har blivit mörkt. Här finns det massor av lite läskiga med även roliga aktiviteter, som snabbt gör att ni förstår varför staden går under namnet spökstaden.

Som besökare i denna historiska stad på Casco Bay, borde ni besöka hamnen och bara se på båtarna som kommer in och ut från hamnen, besöka downtown med sina kullerstensbelagda gator, och bara ta det lugnt i det mysiga centrumet. Här finns det familjeaktiviteter, dagsturer, och även ett livligt nattliv.

Turen går vidare till Portland, där ni ska spendera dom två nästa dagarna. Portland är den största staden i staten Maine och den ligger ut mot Atlantens kust som gör Portland till en mysig kuststad, som trots sin storlek uppfyller önskan om en semesterdestination för både små getaways, längre semestrar och kortare besök. Denna metropoliska storstad med charmen som en liten stad har ett kulturellt mekka, ett äventyrligt djurliv och massor av kryssningar. Shopping och segling eller en tur på stranden är något av det bästa du kan göra här.

DAG 6 – 8: BAR HARBOR

(280 km/174 miles – 3 timmars bilresa)

I dag är det dags för att besöka vackra Bar Harbour. Här kan ni ta en tur i den vackra Nationalparken Acadi, där ni verkligen får mycket för pengarna om ni är här på hösten, här ser ni nämligen färgerna skifta på ett helt fantastiskt sätt. Upplev även Cadillac Mountain och de gigantiska och helt naturliga klipporna vid Thunder Hole. Besök också Jordan Pond House där ni kan njuta av utsikten som är helt magisk över Penobscot Mountain och Buble Mountain. Parken bjuder på både aktiva och mer avslappnande sätt att beundra och njuta av naturen, så vad som än passar er helt enkelt. Här finns både möjligheter för att vandra på olika nivåer, cykla runt i parken och uppleva naturen på ett helt annat sätt, eller ta bilen hela vägen till toppen av Cadillac Mountain som är 460 meter högt och som därmed gör berget till den högsta punkten på USAs östkust.

Något annat som ni borde se är Thunder Hole, som verkligen är en höjdpunkt. Här kan ni se vågor som kan vara helt upp till 12 meter höga, som kastar sig in över den lilla viken. Det är en häftig upplevelse att betrakta detta fascinerande naturfenomen.

Bar Harbour är den första platsen i USA där man kan njuta av soluppgången i en 360 graders vinkel.
Gå på en promenad genom downtown i Bar Harbour och kika in på ett av de många konstgallerier som ställer ut konst skapad i närområdet, bl.a. skulpturer och fotografier. Besök t.ex Eclipse Gallery, som ligger på MT Desert Street som har fin keramik och munblåst glas. Alone Moose Fine Craft har skulpturer av det lokala djurlivet i området.

DAG 8 – 11: WHITE MOUNTAINS

(381 km/237 miles – 4:39 timmars bilresa)

Idag går resan vidare till White Mountains, här ska ni spendera de nästa 3 nätterna i fantastisk natur. White Mountains är riktigt vackert oavsett när på året du besöker området. De vita bergen står i bakgrunden och täcker ett område som motsvarar en fjärdedel av New Hampshires areal. Bergsområdet är samtidigt känt som det mest blåsiga på det nordliga halvklotet, och det kan vara vindhastigheter helt upp till 100 meter i sekunden, ni kan dock lugnt och säkert ta er runt i de natursköna bergen.

Ni borde uppleva Frenconia Notch State Park, där ni båda kan uppleva Echo Lake som ni kan bada i, fiske vid Profile Lake, se på människor som klättrar i Bergen eller njuta av de många pärlande vattenfallen. Utöver det kan ni se Flume Gorge, som är en vacker bergsklyfta med rinnande vatten, här är det många som väljer att vandra bredvid vattenfallet som verkligen är vackert.

När ni ändå är här borde ni också besöka Cannon Mountain, där ni kan åka med en så kallad ”tramway” som är en slags linbana som tar er till toppen av berget. Uppe på toppen är det en helt storslagen panorama-utsikt över de avlägsna dalarna, stora bergen, trädtopparna och horisonten.

Det är en fin natur i parken där ni absolut borde gå på en vandringstur en av dagarna och utforska olika delar, detta kan ni göra helt på vilken nivå ni än känner för.

DAG 11 - 12: STOWE

(150 km/93 miles – 2 timmars bilresa)

I dag ska ni vidare till Stowe, som ligger i staten Vermont, en liten mysig stad som med garanti är något ni kommer älska.

Här finns nämligen Ben and Jerrys glassfabrik, fabriken är placerad i Waterbury, Vermont. Den populära glassen äts av glassälskare i hela världen, och ni kan här få en rundvisning inne i fabriken som tillverkar den populäraste glassen i hela världen. Efter rundvisningen får man smakprover på alla de kända, men även mindre kända glassarna. Om ni inte redan har fått nog av glass efter detta är det såklart möjligt att köpa med sig lite färdglass.

Ni kan här även besöka deras kyrkogård, där Ben and Jerrys många gamla glass smaker ligger ”begravda”. Saknar ni t.ex. smakerna av Bovinity Divinity eller Chocolate Cherry Garcia… så kan ni sörja, sända en tanke eller lägga en blomma här. Och ja, det är en riktig kyrkogård där varje smak är markerad med sin egen gravsten, ganska underhållande och kanske en lite överdriven sevärdhet, men om inte annat är det riktigt kul att se, och en annorlunda upplevelse.

Staden Stowe är en mysig liten bergsby som påminner om en skidanläggning i Europa, med en härlig afterski-stämning. Promenera genom staden och njut av den intima stämningen som är helt unik.

DAG 12 - 13: GREEN MOUNTAINS

(176 km/109 miles – 2:10 timmars bilresa)

Green Mountains omringar er nästa övernattning. Bergen ligger i Vermont och är en helt perfekt plats för långdistansvandringar, slalom, och körning på lugna landsvägar där det framförallt på hösten är populärt när träden är omgivna av de vackraste röda, gula och orangea färger.

Här har ni också en helt unik och vacker natur som ni kan uppleva på första parkett när ni går runt i parken. Här är det ett frodigt djurliv och ni kan se allt från hoppande hjortar till älgar och björnar. I Green Mountains ser ni även många av de karaktäristiska broarna som New England är känt för.

DAG 13 - 15: CAPE COD

Cape Cod(399 km/249 miles – 4:45 timmars bilresa)

Nu ska ni vidare till Cape Cod, där ni kan utforska det fina området och förstå varför amerikanerna är så fascinerade av denna speciella halvö. Svaret finns i stor grad i naturen, för på ön vimlar det nämligen av fantastiska stränder och klippor längs östkusten av Cape Cod och hela östkusten ut till Atlanten. Ni hittar åtskilliga vandringsleder och cykelstigar runt omkring, så det finns massvis av möjligheter för att få röra lite på er och se en underbar natur samtidigt. Om ni vill uppleva naturen på ett annat sätt än ni brukar, rekommenderar vi att ni hyr en cykel och upplever naturen på nära håll.

Öns kännetecken som ni med garanti också har sett innan, är de många fyrar som finns på Cape Cod. Det är en vacker och nästan romantisk relation ön har med sina fyrar. På den nordligaste spetsen av ön ligger staden Provincetown, som är en konstnärsstad och New Englands svar på Key West. Staden är framförallt berömd och känd för många hus gjorda av konstnärer som tänker annorlunda, här ute på spetsen av Cape Cod får de vara ifred från livet på fastlandet, samtidigt som de kan tänka kreativt i den friska luften.

DAG 15 - 16: BOSTON

Boston skyline(113 km/70 miles – 1:50 timmars bilresa)

Ni avslutar eran resa på samma plats som ni började, nämligen i Boston. Här sover ni en natt innan det är dags att åka hem igen. Här har ni möjligheten för att se det sista, om det var något ni kände att ni missade på det första stoppet. Njut av staden på kvällen och slappna av de sista timmarna på amerikansk mark, få bearbetat alla de upplevelser och intryck ni har varit igenom på resan.

En resa till New England betyder att ni måste prova de många populära maträtterna som är kända i området. Smaka bland annat ahornsirap, ostar och hummer som verkligen är speciellt här. Ahornträden töms på ahornsaft som därefter kokas med minst 66 procent socker, och det smakar himmelskt! – Speciellt på pannkakor. Hummern trivs perfekt i kallt, lågt vatten i Atlanten, där den typiska längden på hummern är 20-61 cm och vikten är 680-910 gram, oktober är här den bästa ”hummermånaden”.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
16 dagar16 dagar16 dagar16 dagar
från 13.495:-från 15.995:-från 12.895:-från 9.995:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.