BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Storstadssemester i New York och östkusten

Fyra storslagna städer med historia, kultur och stadspuls

13 dagar från 11.795:-

Storstadssemester i New York och östkusten

13 dagar från 11.795:-

Ta tåget till platsen där USA föddes

Det här är drömresan för dig som är intresserad av kultur och historia. Ni besöker fyra storstäder som berättar var sitt kapitel i USA:s historia. I Washington D.C., Philadelphia, New York och Boston reser ni tillbaka till platserna där landet grundades och den amerikanska revolutionen utkämpades, och får samtidigt det nyaste inom shopping, museer och restauranger. På den här resan behöver ni inte tänka på att läsa kartor och leta efter parkeringsplatser – ni njuter av färden från tågkupén.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: WASHINGTON D.C.

The White House i Washington D.C.Resan startar i maktens centrum – USA:s huvudstad Washington D.C. Vi föreslår att ni använder de första tre dagarna till att uppleva de historiska och politiska sevärdheter, monument och museer som staden är full av.

Många av stadens viktigaste sevärdheter hittar ni längs med National Mall – eller bara ”the Mall” – som är en tre kilometer lång park som sträcker sig mellan kongressbyggnaden Capitol Hill och Lincoln Memorial i andra änden av parken.

Börja med en guidad tur i US Capitol, där kongressen sitter och stiftar landets lagar. Det är spännande att komma in bakom maktens kulisser, och det är dessutom en imponerande byggnad. Därefter kan ni promenera längs the Mall mot Washington Monument, som är den höga, spetsiga obelisken i parkens mitt. Ni känner säkert igen platsen från bilder som visar hur folk samlas när nya presidenter inviger sitt ämbete, och från Martin Luther King Jr.s berömda ”I Have a Dream”-tal.

Vid Washington Monument kan ni antingen svänga till höger och gå upp till Vita huset – vilket är en väldigt speciell upplevelse – eller fortsätta rakt fram till parkens andra minnesmärken. Här hyllas offren för andra världskriget, Vietnamkriget och Koreakriget med vackra, starka monument.

På resans andra dag kan ni besöka ett eller flera av stadens fantastiska museer. Här handlar det om att välja rätt, eftersom det finns så många nationalmuseer i världsklass – National History Museum, Air and Space Museum och Hirshhorn Museum är några av de mest berömda. Det moderna nyhetsmuseet Newseum förmedlar viktiga historiska händelser genom mediabevakning, och är också värt att överväga.

Utöver alla sevärdheter – som är betydligt fler än de hittills nämnda – har Washington många trivsamma områden att erbjuda. Till skillnad från de kommande storstäderna på resan är huvudstaden inte lika hektisk och full av skyskrapor, och bjuder istället på charmiga caféer, goda shoppingmöjligheter och trevliga gator, till exempel i Georgetown.

Därefter kan ni ta tåget till Philadelphia, Pennsylvania (1,5 timmar)

DAG 3 – 5: PHILADELPHIA

Philadelphia Museum Of ArtEfter en kort tågtur anländer ni till nästa historiska stad: Philadelphia i Pennsylvania. Staden är mindre känd, men Philly – som den ibland kallas – är precis lika full av sevärdheter som ni inte får missa på resan.

En av de största är Liberty Bell Center, där ni kan se klockan som den 4 juli 1776 klämtade för landets självständighetsförklaring. På den tiden hängde den massiva klockan i Independence Hall där förklaringen undertecknades, men monterades ner vid 200-årsjubileet 1976. Idag står det i en glasmonter framför byggnaden, så att alla kan se den.

Philadelphia kan också ståta med ett annat viktigt nationalhistoriskt föremål, nämligen den berömda ”Stars and Stripes”-flaggan. Enligt historien syddes den första flaggan av den amerikanskan Betsy Ross som bodde i staden, och man kan idag besöka hennes hus som är omgjort till museum.

Ni kan också promenera i det som lär vara landets äldsta bebodda gata, Elfreth’s Alley, där söta 1700-talshus kantar de smala kullerstensvägarna. Det är en rolig upplevelse i den i övrigt moderna storstaden.

Härifrån föreslår vi att ni tar tåget till New York (1,5 timmar)

DAG 5 – 10: NEW YORK

Central ParkSå har det blivit dags för världens kanske mest berömda storstad, New York. Om ni aldrig har varit här tidigare föreslår vi att ni använder de första dagarna till att uppleva de största sevärdheterna och stadens mest ikoniska platser. Många av dem hittar ni på Manhattan.

Börja med en morgonkaffe to go i Central Park. Det råder alltid en speciell och trevlig stämning i den stora parken som omges av skyskrapor, och oavsett årstid är området vackert med många träd, promenadstigar och vattendrag. Här ser ni förälskade par, gatumusikanter och folk som rastar sina hundar, som fyller parken med liv.

Gå vidare längs med Broadway till Times Square, och sug i er alla intryck från det berömda torget som badar i ljus från enorma billboards. Inte långt därifrån hittar ni Rockefeller Center, som vi rekommenderar att ni åker upp i för en storslagen utsikt över hela Manhattan.

Ta tunnelbanan till södra Manhattan, där ni kan promenera över Brooklyn Bridge, röra vid tjuren Charging Bulle i businesskvarteren Wall Street som ska ge ekonomisk lycka, och se den nya skyskrapan One Trade Center och minnesparken till ära av offren för 9/11.

Härifrån kan ni också ta en tur till Frihetsgudinnan och ta er upp i hennes krona. Ni kan också nöja er med att ta färjan till Staten Island, där ni åker förbi den ikoniska statyn på vägen. Till på köpet får ni en fantastisk utsikt av New Yorks skyline.

När ni har bockat av de viktigaste upplevelserna från listan väntar en uppsjö av saker i staden som aldrig sover. Oavsett om ni vill shoppa, gå på konstmuseum, äta på gourmetrestauranger, se på sport eller bara strosa i hippa kvarter är New York fullt av möjligheter. Ni kan alltid prata med er resekonsulent om era önskemål, och få hjälp med bokning och dylikt.

Från New York kan ni ta tåget till Boston, Massachusetts (3,5 timmar)

DAG 10 – 13: BOSTON

Boston Acorn StreetSista anhalten på den storslagna storstadssemestern är universitetsstaden Boston. Staden kallas ibland New Yorks lillebror, för här är kulturutbudet också enormt – och nästan lika bra. Boston skiljer sig också mycket från New York. Staden är känd som landets äldsta, och därför är kvarteren inte lika prydligt ordnade i block som i andra amerikanska städer. Här är européernas historiska prägel tydlig, med gator som snirklar sig fram, gammaldags hus och kullerstenar i stadens äldre delar.

Bostons historia är på många sätt hela USA:s historia, för det var här de första brittiska kolonisterna slog sig ned på 1600-talet och skapade New England. Det var också här man gjorde uppror mot samma kolonister under den amerikanska revolutionen på 1700-talet.

Det bästa sättet att uppleva historien är att promenera längs med Freedom Trail, som är en fyra kilometer lång led som förbinder sexton platser av historiskt värde. Promenadleden startar i Boston Common, som är USA:s äldsta offentliga park, och sluter vid det gamla krigsfartyget USS Constitution i hamnen. Det är ett trevligt och intressant sätt att lära sig mer och samtidigt upptäcka Bostons charmiga äldre delar.

På andra sidan Charles River, som rinner genom staden, ligger det prestigefyllda universitet Harvard i Cambridge. Det är nästan ett måste att ta sig över floden och strosa bland de gamla byggnaderna på campus. Här finns det gott om stämning, och möjligheten att gå en guidad tur med student.

Boston är också känt för populära sportlag som Boston Red Sox, intressanta museer som John F. Kennedy Museum och supershopping på Newbury Street. Det är gångavstånd mellan de flesta attraktionerna, vilket gör det enkelt och trevligt att utforska den charmiga storstaden.

Från Boston kan ni flyga hem till Danmark.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 13 dagar från 12.595:- per person
Sommar jun. – aug. 13 dagar från 15.495:- per person
Höst sep. – nov. 13 dagar från 12.595:- per person
Vinter dec. – feb. 13 dagar från 11.795:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Standardtågbiljetter till hela resan
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 13 dagar från 12.595:- per person
Sommar jun. – aug. 13 dagar från 15.495:- per person
Höst sep. – nov. 13 dagar från 12.595:- per person
Vinter dec. – feb. 13 dagar från 11.795:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Standardtågbiljetter till hela resan
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.