BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Storstadssemester på USA:s östkust

Upplev östkustens fascinerande storstäder New York, Boston och Philadelphia

13 dagar från 11.795:-

Storstadssemester på USA:s östkust

13 dagar från 11.795:-

Storstadssemester på Östkusten

På denna storstadssemester besöker ni de fyra största och mest populära storstäderna på östkusten. Ni slipper för att hyra bil och kan lägga all er energi på att njuta av städerna på vägen, slappna av och njuta av utsikten när ni enkelt och bekvämt åker med tåg mellan städerna. På resan ska ni besöka Washington DCPhilalelphiaNew York och Boston, som alla bjuder på unika upplevelser, attraktioner och natur. Tågresan mellan städerna gör det enkelt för er, då det inte är några större avstånd, och ni slipper för att leta efter parkering i storstäderna.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: WASHINGTON

The White House i Washington D.C.Ni börjar er storstadsresa i USA’s huvudstad – Washington DC, maktens huvudstad. Här spenderar ni tre dagar där ni får tid till att utforska alla de unika, storslående och spännande sevärdheter som staden bjuder på. Man kan säga att Washington är ett stort museum i sig själv.

Museum, makt och möjligheter

Ni ska naturligvis besöka Vita Huset, som man varken kan eller får undgå när man är här. Därefter borde ni gå vidare ner till de många monumenten, som ligger i gångavstånd från Vita Huset och både är spännande, rörane och oförglömliga. Alla attraktionerna är placerade längs The Mall, som är en 3 km lång väg, vilket gör det enkelt för er. Mot väst hittar ni Lincoln Memorial, som kanske är ett av de mest kända. Det hyllar naturligvis Lincoln, som var presidenten som höll ihop landet under inbördeskriget. Mitt i smeten av dom största sevärdigheterna ligger Washington-monumentet, det stora och spetsiga monumentet som står omringat av amerikanska flaggor hela vägen runt.

Lugn, shopping och kultur

Längs The Mall ligger även en samling av dom bästa museumen i Washington, Bl.a National Gallery of Art, National Air and Space Museum och Spy Museum. Washington är inte som många av de andra stora städerna, t.ex New York och Boston, där skyskraporna står bredvid varandra vart du än tittar. Stämningen här är på ett sätt mer lös, och tempot är inte alls lika högt, trots alla de affärsmän som har sin vardag här. Ni borde därför njuta av stadens stämning, promenera längs den mysiga shoppinggatan, som är en hel del lugnare än många av de andra ni kommer att besöka på resan. Besök Georgetown-området, som är otroligt trevligt och osar av härlig stämning, små mysiga cafeér, små gator och affärer med bra shoppingmöjligheter. Det är detta område som påminner mest om en gammal stadsdel i Washington, och är helt klart värd ett besök. Om man vill kan man hyra en cykel och cykla runt i staden, med cykel upplever man staden på ett annat sätt än vad man normalt gör.

DAG 3 – 5: PHILADELPHIA

Philadelphia Museum Of Art(1:35 timmars resa – med tåg)

Så har det blivit dags att besöka Philly, som amerikanerna kallar Philadelphia. Även här är det riktigt många sevärdheter, som man varken kan eller får undgå. Ni borde bland annat ta er till Liberty Bell Center, här finns klockan som ringde in frigörelsen år 1776, självklart var detta den 4.e Juli. Tidigare hängde klockan uppe i Independence Hall, men nu står den inglasad framför byggnaden, så att alla kan se den. Den blev flyttad under 200-års jubileumet 1976. Klockan kommer från England, där den är stöpt, och den karakteristiska sprickan som klockan har, kom efter att den blev transporterad till USA.

Handsydda flaggor och kvällsutflykt

Om man önskar sig en lite annorlunda rundtur, kan man följa med på en Lights of Liberty-tur, det är en kvällstur som tar dig runt till de första och mest historiska händelserna i Philly.

Kvällens utflykt bjuder på berättelser genom ljud och ljus, och är ett helt spektakulärt och roligt sätt att uppleva historien på, denna tur har faktiskt kostat inte mindre än 10 miljoner dollar att utveckla. En lite rolig och möjligtvis mindre känd sevärdhet i Philly, är den amerikanska flaggan, Stars and Stripes som kommer härifrån. Betsy Ross, en amerikansk kvinna, var den som sydde den allra första stars and stripes, och hon bodde i staden. På 239 Arch Street hittar du hennes dåvarande hem, detta är i dag ett museum där du kan se och läsa om flaggans ursprung.

Autentiska och gamla Philly

Ta dig runt bland de autentiska kvarteren i Philadelphia, där man kan komma bort lite från storstadens ljud, mäktiga skyskrapor och höga tempo, här är gränden vid Elfreth’s Valley perfekt. Området betraktas som det äldst bebodda kvarteret i USA, och husen från 1700-talet står kvar. Ett väldigt mysigt och annorlunda område i en annars häktisk storstad. Om ni är här en fredag, kan ni göra ett besök på Philadelphia Museum of Art, här kan ni få en lätt måltid, vin eller drinkar i en unik blandning med konst, levande musik och uppträdanden, detta gäller efter kl 17.00. Även om Philadelphia är en förbisedd stad, är den inget mindre än en riktig pärla på denna storstadssemester.

DAG 5 – 10: NEW YORK

Central Park(215 km/134 mil – 2:30 timmars bilkörning)

Nu ankommer ni till New York, som nog är den mest kända staden på eran semester. Om ni inte har varit i New York innan, borde ni absolut spendera en dag eller två till att uppleva de mest kända sevärdheterna på listan

Central Park och äkta New York-stämning

Börja dagen med en to-go kaffe I central park, där ni kan gå runt och njuta av den härliga stämningen som alltid råder i parken, oavsett om ni är här på sommaren, hösten, vintern eller våren. Här är det alltid en helt galen positiv stämning med gatumusikanter i alla gatuhörn, små stånd med mat, förälskade par som åker häst och vagn och blir förbikörda av vänner på tandemcykel. Parken är helt otroligt stor, och om ni går på upptäcktsfärd, kan ni kanske få turen att stöta på en flock med människor som tränar utomhus, eller kanske en gospelkör som övar till deras kommande koncert, och även en och annan picnic-babyshower.

Härefter kan ni gå till Times Square och suga åt er alla intryck, och såklart stämningen som bara finns här. Gå vidare mot Rockefeller Center och besök toppen av byggnaden. Om det är första gången här SKA man se utsikten och Manhattan, som är fullständigt obeskrivlig – även om man har sett det både på bilder och film innan – för det kan på inget sätt jämföras. Det är helt klart att rekommendera att gå upp i Rockefeller istället för Empire State, då man härifrån får utsikten av Empire State Building också – som ju är en av de mest kända i New York.

Allt i ett – New York

Gå igenom de olika kvarteren SoHo, Greenwich Village och Chinatown. Ta även en sväng förbi Brooklyn Bridge, som måste vara den mest kända och mest fotograferade broar i hela New York, då den bland annat också är känd från många filmer. Gå vidare till Wall Street – rör vid Charging Bull, som sägs ge ekonomisk tur. Härefter kan ni röra er mot frihetsgudinnan. Ni kan åka ut till firhetsgudinnan med båt och se henne på nära håll, det är även möjligt att åka upp i statyn. Om ni inte skulle vilja göra detta, kan ni ta gratis-färjan till Staten Island, som seglar förbi frihetsgudinnan. Härifrån får ni även den mest fantastiska utsikten över New Yorks skyline från vattnet, vilket verkligen är vackert.

En hop-on-hop-off buss är också en bra idé, på detta sätt kommer man förbi många av sevärdheterna utan att gå, och ni kan hoppa av och hoppa på vid de attraktioner ni önskar. Här kan ni även komma på en kvällstur, och se staden i kvällsljus och en helt annan vinkel, här är det verkligen storstadssemester och stämmning för alla pengarna.

DAG 10 – 13: BOSTON

Boston Acorn Street(3:45 timmars resa – med tåg)

Erat sista topp på denna resa kommer att vara i Boston, universitetsstaden eller New Yorks lillebror, som den också kallas. Historian i staden gör att nätverket på gatorna inte är uppbyggt kvadratiskt som i många andra amerikanska storstäder – Boston är faktiskt en av de få, som är uppbyggd på detta sätt. Gatorna slingrar sig mellan varandra, och på många platser påminner själva stilen om den Engelska. Området vid Beacon Hill är ett av de populära i staden, här borde ni absolut stanna till.Dom små och snäva gatorna gör det till en trevlig upplevelse, och det finns många fina och små butiker.

Ett ställe som helt klart är värt ett besök är Sams Bar – Ja, DEN Sams Bar. Det är en av de mest kända – om inte den mest kända tv-baren i världen, och den ligger i Boston, eller iallafall ingången. Den riktiga baren heter dock Bull & Finch Pub, och om ni tror att det är som att gå in mitt i ett avsnitt av Sams Bar, måste vi dessvärre gör er besvikna, men den är fortfarande absolut värd ett besök.

Förtjusande och tilltalande Boston

Ni borde också besöka Rose Kennedy Greenway, det är en avslappnad plats mitt inne i storstadens häktiska virrvarr. Oasen är inte mindre än 1,6 km lång, och det finns både parker, konst, sjöar, blommor och ett hav av promenadstigar. Det är en underbar oas som ger staden ett helt nytt liv, och för en liten stund glömmer man bort att man är i en gigantisk storstad. Ett annat måste när ni är i Boston är att se de många universitet som finns här, framförallt Harvard University, som nog de flesta har hört talas om och som är det mest kända i staden – och ett av de mest berömda universiteten i hela USA. Här har en rad av kända människor studerat, bland annat danmarks kronsprins och John F. Kennedy. Om ni har lust, kan ni även komma på en rundvisning på universitetet, vilket är väldigt intressant. Använd er sista tid till att njuta av det sista på eran storstadssemester, innan ni flyger tillbaka hem mot Svergie.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
13 dagar13 dagar13 dagar13 dagar
från 12.595:-från 15.495:-från 12.595:-från 11.795:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.