BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Seattle

En avslappnad storstad späckad med kultur och kaffebarer

Resor till Seattle

Upplev den inbjudande metropolen i norr

Längst upp i USA:s nordvästra hörn ligger den charmiga storstaden Seattle, som bjuder på ett hav av upplevelser som du inte får gå miste om på resan till Pacific Northwest.

Till skillnad från många andra amerikanska städer går Seattle utmärkt att utforska till fots, och mellan skyskraporna kommer du känna av den trevliga stämning som utmärker staden. Se den vackra omgivande naturen från utsiktstornet Space Needle, drick en kaffe på världens första Starbucks eller besök några av stadens spännande museer där du kan lära dig mer om staden som ligger bakom Microsoft, Boeing och Nirvana.

Fakta om Seattle
  • Invånare: 704.000
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Seattle

Space Needle

Space Needle – stadens symbol

På resan till Seattle finns det en byggnad du inte kommer kunna missa – Space Needle, som med sina 184 meter sträcker sig upp över stadens skyline. Ända sedan 1962, när utsiktstornet uppfördes med anledning av Världsutställningen, har Space Needle varit en symbol för Seattle. Precis som på den tiden är staden fokuserad på framtidens teknologi och utveckling.

Du kan ta den 41 sekunder långa hissturen upp till ”nålens” utsiktspost på 158 meter höjd. Härifrån har du ett förbluffande 360 graders panorama över stadens skyline, det blanka vattnet i Puget Sound, gröna berg och snötäckta Mount Rainier i horisonten.

Seattle monorail train

Monorail – en speciell tågresa

Vid Space Needles fot avgår och ankommer varje dag det ikoniska eltåget Monorail, som kör på ett enda spår över stadens gator. Det är en annan lämning från Världsutställningen, när man utvecklade den futuristiska teknologin.

Tåget förbinder downtown med Seattle Center, där utställningen ägde rum, och här hittar du flera av stadens stora sevärdheter. Hela turen är inte längre än 1,6 kilometer lång, men det är ett praktiskt sätt att komma ut på sightseeing. Tågturen hör till Seattles största attraktioner.

Pike Place Fish

Flygfisk på marknaden

Seattle är fullt av upplevelser för den matglada, särskilt om du är anhängare till den lokala ”från jord till bord”-filosofin. Även om du inte reser med magen som kompass är ett besök på Pike Place Market ett måste på resan till Seattle.

Det är en gigantisk marknad mitt inne i stan, som sedan 1907 har utgjort mötesplatsen för bönder, stadsbor och krögare. Här kan du köpa allt som odlas i Washington i form av frukt, grönsaker och kött, samt lokala produkter och hantverk.

Allra mest känd är den stora marknaden för nyfångad fisk och skaldjur, som är något av en show. Fiskhandlarna slänger fiskarna omkring sig och ropar ut priserna för shoppare och turister. Kom tidigt, och upplev den livliga stämningen på den berömda marknaden.

Kaffebarernas vagga

Kaffegiganten Starbucks öppnade 1971 i Seattle, där tre vänner öppnade en butik som sålde kaffebönor. De uppkallade stället efter en karaktär i boken Moby Dick och gav den en sjöjungfru som logotyp, precis som Starbucks har än idag. Butiken blev en stor succé, började sälja kaffe på plats och flyttade 1977 till adressen 1912 Pike Place. Här ligger den kvar, och är en stor turistattraktion, där du kan se butikens originalinredning.

Seattle har varit kaffebarernas huvudstad sen dess, och kaffekulturen genomsyrar staden. På resan till Seattle kan du få allt från en vanlig americano till de allra mest avancerade formerna av latte på någon av de många Starbucks-caféerna, den lokala kedjan Seattle’s Best och alla de andra små trevliga kaffebarerna.

Superbra museer

Det är inte bara inom kaffe och höga byggnader som Seattle har legat i framkant. Det är också hemstaden för stora tech-företag som Microsoft och Amazon, och den – när det begav – så populära musikgenren grunge. Nirvana, Pearl Jam och Alice in Chains stammar också från Seattle.

Det kan du lära dig mer om på det berömda och färgstarka museet Museum of Pop Culture (som för övrigt finansieras av Microsoft-miljardären Paul Allen, och som är en arkitektonisk upplevelse i sig själv).

På högteknologiska Pacific Science Museum får barn en inblick i vetenskapens förunderliga värld genom IMX-föreställningar, virtual reality och mycket mer. Och på Boeing-fabriken strax norr om staden kan flygfans se några av världens största passagerarflygplan, samlade på samma plats.

Väder i Seattle

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.