BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Den klassiska rundresan i Kalifornien

Glittrande storstäder, otroliga nationalparker och Highway 1

21 dagar från 14.495:-

Den klassiska rundresan i Kalifornien

21 dagar från 14.495:-

Upplev västkustens klassiker

Det är ingen slump att den klassiska rundresan på USA:s västkust är en av våra mest populära resor. Här kan ni både se de världsberömda städerna Los Angeles, San Diego, San Francisco och Las Vegas med egna ögon, och få oförglömliga naturupplevelser i Grand Canyon, Death Valley och nationalparken Yosemite. Där emellan väntar äventyrliga bilresor på några av USA:s mest fascinerande vägar.

Den här resplanen är vår favorit, men vi anpassar den givetvis efter era önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: LOS ANGELES

Los AngelesVälkommen till Kalifornien! Vi föreslår att ni startar rundresan med några dagar i drömmarnas stad, Los Angeles, där vädret är vackert och humöret på topp. Här står upplevelserna på kö, så vi rekommenderar fyra dagar för att hinna se så mycket som möjligt.

Hollywood är helt klart ett måste. Filmstaden bjuder på många klassiker, kända skådisar och viktiga platser i filmindustrin. Här ser ni Hollywood-skyltens stora bokstäver, som har hälsat lycksökare välkomna till staden i snart hundra år – och på trottoaren ”Hollywood Walk of Fame” hittar ni stjärnor som markerar några av filmbranschens kändaste namn. Besök Universal Studios och se miljöerna från kända blockbusters och skådespelare som gör stunttricks i actionfilmer – här finns det gott om underhållning för alla åldrar.

I Beverly Hills får ni se hur de rika och berömda lever. Om ni har tur får ni syn på en kändis med stora solglasögon, eller så tar ni en tur upp bland stadens kullar och spanar in de imponerande husen. På den glamorösa gatan Rodeo Drive kan ni fönstershoppa bland hysteriskt dyra butiker, en gata som bland annat är känd från filmen Pretty Woman.

Härifrån rekommenderar vi att ni kör till San Diego (90 km/120 miles – 2 timmar)

DAG 4 – 7: SAN DIEGO

San DiegoI San Diego väntar fler upplevelser för hela familjen. Storstaden söder om Los Angeles bjuder inte bara på några av västkustens vackraste stränder, men också på många roliga attraktioner och nöjen.

Om ni reser med barn väntar det enorma vattenlandet Sea World, amerikanska Legoland och berömda San Diego Zoo med mer än 4000 djur. Alla nöjesparkerna är av amerikansk storlek och standard – även vuxna kommer bli imponerade på ett besök här.

En annan huvudattraktion är stadens hamnkvarter, där maritimmuseet USS Midway håller till. Det enorma skeppet var ett av USA:s längst opererande hangarfartyg, som bland annat användes under Vietnamkrigen. Här filmades även den populära actionfilmen Top Gun. Idag kan man komma hit och se hur fartyget fungerade under krigen, och från däck får man en fantastisk utsikt över San Diego.

Därefter kan ni köra vidare till Lake Havasu City i Arizona (490 km/300 miles – 5 timmar)

DAG 7 – 8: LAKE HAVASU CITY

Efter en minivecka på kusten går reseförslaget vidare mot storslagna Grand Canyon i Arizona, som ligger längre in i landet. Körturen är av det längre slaget, så vi rekommenderar ett stopp i Lake Havasu på vägen.

Ett förslag är att stanna till i Joshua Tree National Park, där ni hittar de fascinerande Joshua-träden. Det är egentligen är en typ av palm, men arten har anpassat sig efter det extrema klimatet mellan Mojave- och Colorado-öknen. Här njuter ni av landskapet som är välbekant från musikvideor och filmer.

Lake Havasu City är beläget vid den konstgjorda sjön med samma namn, och över sjön hittar ni stadens största attraktion: London Bridge. Som namnet antyder kommer bron från London, där den korsade Themsen från 1831 till 1967, när man bestämde att bron var till salu. En miljonär i den amerikanska öknen köpte bron, och lät nedmontera den sten för sten och fraktade den till Arizona där den byggdes upp igen. Ett roligt bevis för att allt låter sig göras i USA.

Efter en natt kan ni köra vidare till Grand Canyon (370 km/230 miles – 3,5 timmar)

DAG 8 – 9: GRAND CANYON

Nästa stopp på den stora rundresan är det mäktiga naturfenomenet Grand Canyon. Dalgången är 445 kilometer lång och upp till 29 kilometer bred, och en och en halv kilometer djup, och här flyter Colorado-floden på botten. De röda nyanserna och de otroliga klippformationerna gör det till en fantastisk syn att stå på kanten av Grand Canyon.

Ni kan uppleva det hela från många olika vinklar, och på många olika vis. Längs med kanten finns det flera utkiksposter, där man överväldigas av utsikten från ständigt nya perspektiv.

Det finns också goda möjligheter att vandra i området. Det är särskilt populärt att göra tidigt på morgonen, innan det blir för varmt – och medan ljuset är helt fantastiskt. Ni kan också rafta på Colorado River eller åka helikopter över klyftan för en alldeles extraordinär upplevelse.

Därefter kan ni köra vidare till Las Vegas, Nevada (440 km/280 miles – 4,5 timmar)

DAG 9 - 12: LAS VEGAS

Las VegasFrån naturupplevelserna i Grand Canyon anländer ni nu till La Vegas där det konstgjorda härskar. Mitt i södra Nevadas öken dyker plötsligt den berömda spelstaden upp ur intet. Här lever den amerikanska drömmen i bästa välmåga: här är ingenting för stort, påkostat eller storslaget.

På huvudgatan the Strip ligger det ena överdådiga hotellet efter det andra. Ett har en kopia av New Yorks skyline, ett annat har Eiffeltornet vid entrén och ett tredje är byggt som pyramiderna i Egypten. Det är en upplevelse i klass för sig att promenera längs the Strip och se de imponerande byggnaderna och de blinkande neonljusen.

Här kan ni spela på stadens casinon – eller se andra göra det och nöja er med att känna på stämningen bland uppklädda croupiers och spelglada som vill göra småpengar till miljoner.

Det kan också rekommenderas att utforska stadens nattliv, när neonljusen verkligen kommer till sin rätt. Ni kan gå på konserter, musikaler, trollerishower eller se de berömda akrobaterna i Cirque de Soleil. Vid lyxhotellet Bellagio hittar ni en daglig show där vattnet i fontänen dansar i takt med musik och ljus.

Innan färden går vidare kan ni ta en sväng förbi några av Las Vegas enorma outlets, där ni kan fynda märkesvaror till fina priser.

Från Las Vegas fortsätter reseförslaget till Death Valley (220 km/140 miles – 2 timmar)

DAG 12 - 13: MAMMOTH LAKES

Death ValleyNär ni har sett Las Vegas rekommenderar vi att ni kör tillbaka till Kalifornien, genom Death Valley till Mammoth Lakes.

På vägen passerar ni flera spökstäder – ödelagda platser som en gång varit fulla av liv. Stanna till i Rhyolite, och fotografera de övergivna husen som ser ut som något från en gammal västernfilm.

Strax därefter kör ni genom berömda Death Valley, som är ett område med extremt klimat. Här kan det bli upp till 50 grader varmt på sommaren. Området är knastertorrt och hårt – inte en plats där man vill uppehålla sig för länge, men väl värt ett besök. Ni kan också stanna till vid Badwater Basin, som är Nordamerikas lägsta punkt där ni befinner er 86 meter under havets yta. Det är en speciell plats som ni inte får missa.

När ni efter en längre körtur når Mammoth Lakes har landskapet blivit grönare och mer idylliskt. Här ligger de stora sjöarna som gett staden sitt namn, omgivna av dramatiska berg. Vattnet är kristallklart, och om ni vill stanna till här finns det gott om möjligheter att vandra, cykla och paddla kajak.

Annars föreslår vi att ni stannar en natt och sedan kör vidare till Yosemite (170 km/100 miles – 2,5 timmar)

DAG 13 - 15: YOSEMITE

YosemiteYosemite National Park stoltserar med en del av Nordamerikas mest storslagna natur. Här väntar de berömda sequoia-träden, dramatiska berg och klippor, höga vattenfall och ett rikt djurliv bestående av bland annat svarta björnar, hjortar och gnagare.

Det är en fantastisk upplevelse att vandra i den enorma parken, och det finns många mil av markerade promenadstigar som är anpassade efter alla nivåer. Om ni vill se parken på något annat sätt kan ni utforska Yosemite på hästryggen eller på cykel, i kajak eller kanot eller genom andra former av friluftsaktiviteter.

Här finns det möjlighet att campa i området, eller bo på hotell utanför parken och göra dagsutflykter i den vackra naturen.

Från Yosemite kan ni köra till San Francisco (300 km/190 miles – 4 timmar)

DAG 15 - 18: SAN FRANCISCO

San FranciscoSå har det blivit dags att vända tillbaka mot Stillahavskusten för att uppleva den härliga storstaden San Francisco. Vi rekommenderar att ni stannar tre nätter, för att hinna med stadens många sevärdheter och charmiga kvarter.

Stadens mest ikoniska kännetecken är Golden Gate Bridge, som korsar bukten och som är känd från otaliga bilder av San Francisco. Här upplever man också den speciella dimman som ofta sänker sig över staden, så det är något av ett måste att ta en tur över bron – antingen till fots eller på cykel.

Hamnkvarteren Fisherman’s Wharf är en annan attraktion, där man hittar massor av människor, fiskebåtar, matställen och sjölejon som lapar sol på Pier 39. När ni har sett det rekommenderar vi att ni besöker några av stadens mindre turistbetonade delar och känner på stämningen i de mångskiftande kvarteren. Missa inte hippiekvarteren Haight-Ashbury med sina färgstarka hus, eller San Franciscos Chinatown, som är ett av världens största.

I San Francisco ligger också det ökänd gamla fängelset Alcatraz, där yrkeskriminella som Al Capone en gång satt fängslade. Enligt legenden försökte många rymma från den isolerade ön – men ingen lyckades komma undan med livet i behåll. Idag kan man ta båten hit och få en rundtur i det mytomspunna fängelset, och lyssna till inspelningar där gamla fångar berättar om livet bakom murarna.

Härifrån kan ni köra till Monterey (180 km/110 miles – 2 timmar)

DAG 18 - 19: MONTEREY

MontereyFrån San Francisco kan ni köra söderut längs med Stilla Havets kust, med sikte på den gamla fiskebyn Monterey. Här kan ni välja den längre, men berömda, sträckan Highway 1 som helt klart är en upplevelse i sig. Vägen går längst med större delen av Kaliforniens kust, och är känd för sin fantastiska utsikt mot klipporna och havet – en resväg som helt klart kan rekommenderas.

Vi rekommenderar att ni stannar en dag i Monterey, och upplever den gamla arbetarstaden där man en gång i tiden livnärde sig på fiske. Idag är det en attraktiv kuststad, med många olika sevärdheter. Monterey Bay Aquarium är särskilt känt, och där kan ni titta på tusentals fiskar och andra havsdjur.

Här finns det också möjlighet att åka på valsafari eller ta en tur på stadens historiska gata ”Path of History”, där spanskättlingarnas och mexikanernas gamla hus fortfarande står kvar. Här njuter ni av nyfångad fisk och skaldjur på stadens trevliga restauranger, med vacker utsikt mot havet.

Från Monterey kan ni fortsätta längs med Highway 1 till Santa Barbara (460 km/290 miles – 6 timmar)

DAG 19 - 20: SANTA BARBARA

Sista anhalten i vårt förslag på den klassiska rundresan i Kalifornien är den härliga strandstaden Santa Barbara. Här väntar flera härliga upplevelser längs med vägen.

På Highway 1 passerar ni Big Sur-området, som bjuder på dramatiska vyer över branta klippor, dimmiga skogsområden, höga Bixby Bridge och det oändliga Stilla havet. Här hittar ni också rikemansslottet Hearst Castle, vars överdådighet gör det väl värt ett besök.

Strax innan ni kommer fram till Santa Barbara kan ni köra förbi det lilla danska samhället Solvang. Den lilla danska kolonin grundades 1911, och ser fortfarande ut som en gammal dansk by med korsvirkeshus och en kvarn. ”The Danish Capital of America” bjuder på ett speciellt möte mellan olika kulturer, och här finns det möjlighet till en klassisk skandinavisk fika.

I Santa Barbara föreslår vi att ni använder de sista semesterdagarna till att koppla av och njuta av den kaliforniska solen. Här väntar kilometerlånga stränder och en charmig stad i spansk kolonialstil. Njut av livet från en solstol på stranden, fynda på stadens shopping malls och ät en god middag som avslutning på en oförglömlig resa.

Härifrån kan ni köra tillbaka till flygplatsen i Los Angeles (160 km/100 miles – 1,5 timme)

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 21 dagar från 14.495:- per person
Sommar jun. – aug. 21 dagar från 19.995:- per person
Höst sep. – nov. 21 dagar från 14.495:- per person
Vinter* dec. – feb. 21 dagar från 17.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Obs. Tänk på att vägen till Yosemite kan vara avstängd pga. snö.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 21 dagar från 14.495:- per person
Sommar jun. – aug. 21 dagar från 19.995:- per person
Höst sep. – nov. 21 dagar från 14.495:- per person
Vinter* dec. – feb. 21 dagar från 17.295:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Obs. Tänk på att vägen till Yosemite kan vara avstängd pga. snö.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.