BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till New Orleans

En unik storstad fylld med romantik, mystik och musik

Resor till New Orleans

Resor till New Orleans

Jazz, The French Quarter, fisk och skaldjur och mycket mer!
Storstaden New Orleans ligger i den amerikanska delstaten Louisiana. Staden ligger i den sydligaste delen av USA och klyvs av Mississippi-floden, som genomströmmar den. New Orleans är på goda grunder den stad, du kan se i många nyare Disney-filmer som till exempel ”Prinsessan och grodan”. Staden har en fantastisk atmosfär, och bara genom att gå runt i stan kan du bli underhållen av de många gatumusikerna, hästvagnarna, franska järnbalkongerna, clowner och mycket annat.

Fakta om New Orleans
  • Invånare: 391.000
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i New Orleans

Fantastisk jazz i New Orleans!

Bortsett från det, är New Orleans i synnerhet känd som staden där jazzmusiken på allvar slog igenom. Många av USAs mest berömda jazzmusiker, bland annat Louis Armstrong, startade med att sitta och spela på små kaféer och lokaler i just New Orleans. Varje år hålls där en stor jazzfestival vid namn ”Jazz & Heritage Festival”, som hyllar New Orleans som skaparen av jazzmusiken, som vi känner den. Ännu i dag finns fortfarande massor av små spelställen utspridda runt om i stan, där man kan höra fantastisk, levande jazzmusik till en god öl och en bit aptitretande mat.

Voodoo Museum

New Orleans har USAs mest kompletta voodoo-museum. Här kan du som besökande få inblick i voodoons historia, hur den praktiserades genom tiderna, och hur den används än i dag. Det är en alternativ, om än mycket intressant upplevelse.

New Orleans Bourbon Street

The French Quarter

Quartier Latin i New Orleans är värt att besöka, oavsett om du talar franska eller inte. Här finner du en unik atmosfär och ett stort utbud av restauranger, kaféer och liknande. Här i de franska kvarteren finns också mängder av handlare som säljer sina varor på en stor marknad, liksom massor av småkonserter varenda dag. Namnet, Quartier Latin, kommer av de fransmän som grundade kvarteren. I dag är befolkningssammansättningen i stort sett som i resten av New Orleans

Historien om New Orleans

På senare tid är New Orleans mest känt som offret för orkanen Katrina. Orkanen drabbade staden i augusti 2005, men då den rasade evakuerades lyckligtvis det mesta av staden. Orkanen medförde den värsta översvämningen i USAs moderna historia. Senare har New Orleans också drabbats av orkanen Rita, men då varningssystemen i dag är effektiva på att förutsäga sådana naturfenomen flera dagar innan de sker, medförde de stora orkanerna lyckligtvis inte stora förluster av människoliv. I dag fungerar staden precis lika bra som innan orkanerna drabbade den.

Sydstaterna i USA

Kombinera med en rundresa i södern

När du ska resa till New Orleans, så kan du med fördel kombinera din resa med en rundresa i södern. Inom en förhållandevis kort radie kan du besöka Memphis, Nashville och Birmingham i Alabama. I dessa områden kan du bland annat uppleva Sun Studios (här har bland andra Elvis, U2 och Johnny Cash spelat in skivor), alligatorer, The National Civil Rights Museum, och Graceland. Kontakta USATOURS.se och låt oss arrangera hela din resa, vi kan USA.

Väder i New Orleans

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.