BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till New Orleans

En unik storstad full av romantik, mystik och musik

Resor till New Orleans

Låt dig förföras av jazztonerna och doften av cajun-köket

New Orleans i Louisiana är en stad som ingen annan. NOLA, som staden också kallas, är en färgstark mix av europeisk och karibisk kultur, och om du ska besöka den amerikanska södern är en resa till New Orleans ett måste.

Här får du autentiska upplevelser på stadens små musikscener, där lokala jazzband bjuder på medryckande spelningar veckans alla dagar. Du ser den romantiska arkitekturen i livliga French Quarter, och får smaka på en del av den godaste maten USA har att erbjuda. Låt dig förtrollas av en plats där voodoo, musik och alligator till middag är helt normala inslag i stadsbilden.

Fakta om New Orleans
  • Invånare: 391.000
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i New Orleans

New Orleans Bourbon Street

French Quarter – NOLA:s epicentrum

New Orleans är på samma gång USA:s mest karibiska och allra mest europeiska stad. Särskilt i stadens ständigt vakna epicentrum, French Quarter, kan du se påverkan från den spanska och franska befolkning som under 1700- och 1800-talen präglade New Orleans. Här är husens målade i alla upptänkliga färger, och på fasaderna sitter det rikt utsmyckade balkonger.

På gatan möter du en eklektisk mix av musiker, spådamer, hästvagnar, gycklare och antikvariat. Den här delen av staden sover aldrig, och på en promenad längs med de små, romantiska gatorna kommer du uppleva den speciella stämning som gör New Orleans så unikt.

Bourbon Street är den mest kända gatan i French Quarter, och här hittar du ett nattliv som slår de flesta. Gatans många barer, musikscener och nattklubbar öppnar dörrarna för både lokalbefolkningen och turister – helt enkelt alla som är sugna på fest. Du kan dansa till karibiska rytmer och dricka bourbon med resten av gatan – eller nöja dig med en promenad. Ibland räcker det att titta på!

Jazzmusikens vagga

Du kommer inte undan jazzmusiken på en resa till New Orleans. Tonerna från en trumpet eller saxofon hörs alltid i staden som uppfann jazzen. Genren utvecklades i början av 1900-talet bland den franskspråkiga creol-befolkningen och de tidigare slavarna. Sedan dess har genren bara vuxit i New Orleans, och Louis Armstrong, som växte upp här, var med och utvecklade den.

På din resa får du inte missa ett besök på någon av stadens otaliga musikscener och barer, där lokala band varje kväll fyller gatorna med ljuva toner. Du kan gå från det ena stället till det andra på Frenchmen Street, för här ligger de som på ett pärlband. Du riskerar dock att fastna på ett ställe, eftersom den medryckande stämningen inte kommer få dig att vilja gå därifrån.

Voodoo och spöken

New Orleans är också en stad som lockar till sig folk med intresse för det spirituella, och det anses vara den mest vidskepliga staden i USA. Det har alltid legat en stämning av mystik över staden, och här tror många fortfarande på voodoo, vampyrer och spöken. Oavsett om du räknar dig till den skaran eller ej, kommer det ge din resa till New Orleans något alldeles extra.

På många ställen i French Quarter hittar du små butiker som säljer voodoo-dockor, och där voodoo queens utövar sina ritualer. Efter mörkrets inbrott kan du gå på organiserad spökjakt, där du får höra historier om slavar, häxor och prostituerade som mördats i staden. Det hemsökta huset LaLaurie Mansion är det mest kända, och här kan du riskera att stöta på gengångare från husets förskräckliga förflutna.

Kryddig soul food

Om du tycker om nya matupplevelser är det skäl nog att besöka New Orleans. Här får du soul food, cajun food och creole food. Det kan råda en viss förvirring kring skillnaden (cajun betecknar den folkgrupp som kom till USA som franska kolonialister från Kanada, medan creolerna föddes i USA av sydeuropeiska kolonialister), men de har alla gemensamt att recepten är utvecklade i mötet mellan européer och afrikansk-amerikaner.

Oavsett vad den kallas är matkulturen i New Orleans vida berömd – så till den grad att ordet cajun också används om den kryddblandning som många av rätterna innehåller. Det kan användas till allt, men särskilt skaldjur, korv och alligatorer är typiska ingredienser i det lokala köket.

Några klassiska rätter är gumbo, som är en tjock soppa med räkor eller kyckling; jambalaya, en risrätt med chorizo och grönsaker; och po-boy, som är en smörgås med friterade räkor. Det låter kanske inte som storslagen gastronomi, men du kommer att bli överraskad. Staden är full av välrenommerade restauranger och enkla diners, där du får matminnen för resten av livet.

Väder i New Orleans

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.