BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Memphis

Blues och rock n' roll i bredd med Mississippifloden

Resor till Memphis

Memphis

Staden Memphis i delstaten Tennessee är känd för sin rika kulturhistoria, där framför allt musiken fyller hela staden med stämning och liv.

I det stora hela är Memphis den viktigaste staden för Blues och Rock n’ Roll – då bägge genrer enligt många anses härstamma från Memphis. Såväl fans som professionella musiker flockas varje år till staden för att uppleva musiken och hämta inspiration. Memphis största dragplåster är och förblir dock Elvis Presley, vars villa – Graceland, finns kvar i den södra delen av staden, numera som museum dedikerat åt hans liv och bedrifter.

Fakta om Memphis
  • Invånare: 653.000
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Memphis

Hela Memphis lever för musiken

På din resa till Memphis kan du ägna många timmar åt att bara gå runt på stadens gator. Att uppleva bluesmusiken där den föddes, är någonting helt annat än att höra den hemma i Sverige. Oavsett vad du tycker om musiken, så är det väldigt lätt att fångas av stämningen, när alla runt omkring en är hängivna blusälskare. Det samma gäller naturligtvis för Rock n’ Roll, i de kvarteren där det är den föredragna musikstilen. Varje kväll kan du besöka ett nytt musikhak, där du självklart kan bli serverad rikligt med öl och friterad mat, som sig bör – tills du hittat precis det ställe där du känner dig riktigt hemma.

Elvis Presley statue i Memphis

Kända musiker i Memphis

Memphis är på många sätt ett epicentrum för musik i USA. Det är inte bara Elvis Presley som Memphis kan skryta om, utan även legender som Johnny Cash, B.B. King, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison – och även band som U2 har spelat in mycket av sin musik i Memphis. Över hela staden finns det skivbolag, där det är möjligt att få komma in hos de flesta. På så vis har du chansen att själv stå där Elvis och andra giganter en gång i tiden stått. Hos några av skivbolagen kan du till och med spela in en låt med dig själv som sångare – och du behöver inte sjunga som Elvis!

National Civil Rights Museum

En av de mest tragiska händelserna i amerikansk historia skedde i Memphis 1968, då medborgarrättskämpen Martin Luther King Jr., blev mördad på the Lorraine Hotel. I dag är motellet omgjort till ett museum vid namn National Civil Rights Museum, dedikerat åt den amerikanska medborgarrättskämpen. Här kan du se spännande utställningar om medborgarrättsrörelsens historia, från 1700-talet till i dag, då det är ett ämne som fortfarande debatteras kraftigt i nutidens USA.

Elvis Presley

Elvis Presley flyttade som 13-åring tillsammans med sina föräldrar till Memphis. Det var han började spela musik – och senare även var han blev upptäckt. Många av Elvis’ populäraste sånger och album, bland annat ”Blue Suede Shoes” och ”Heartbreak Hotel”, är inspelade i Memphis. Museet Graceland är en hyllning till Elvis Presley, eller ”The King” – och är USA:s näst mest besökta museum, efter Vita Huset. Elvis bodde i Graceland fram till hans död 1977, i dag är stället omgjort till ett museum – dedikerat åt Elvis liv och gärningar. Du kan besöka Elvis’ privatplan, övernatta på Heartbreak Hotel, mittemot Graceland – och mycket mer.

Väder i Memphis

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.