BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Memphis

Blues och rock’n’roll längs med Mississippi-flodens strandbanker

Resor till Memphis

Få upplevelser för full volym

En resa till Memphis är ett måste för var och en som tycker om musik. I delstaten Tennessees största stad får du se var bluesen uppstod, hur Elvis Presley bodde på överdådiga Graceland, och varför musik är en viktig del av statens identitet.

Även om du inte är ett fan av ”the King” finns det massor att göra – och höra – i staden belägen vid Mississippi-flodens strandbanker. Du kan djupa ner i stadens musikhistoria bland skivbolag och museer, eller lära dig mer om medborgarrättsrörelsen på National Civil Rights Museum. Du kan lyssna på härlig soul, äta Memphis-style ribs och känna på stämningen i stadens livliga centrum.

Fakta om Memphis
  • Invånare: 653.000
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Memphis

Elvis Presley statue i Memphis

Ett Mecka för musikälskare

Soul, blues, rock’n’roll… Det spelas alltid musik i Memphis, och det har blivit ett av stadens största varumärken. Här har flera stora stjärnor fostrats, och utöver Elvis Presley hör Johnny Cash, B.B. King, Isaac Hayes och Justin Timberlake till stadens stoltheter.

Du kan gå på upptäcktsfärd i stadens rika musikhistoria på många olika museer. Sun Studio är känt som ”the Birthplace of Rock’n’Roll’”, och du kan besöka skivbolaget där Elvis och flera andra stjärnor spelade in sina hits. Du kan lyssna på gamla inspelningar och höra historien om hur de stora musikerna fångades upp av Sun Studio.

På Stax Museum of American Soul Music kan du förkovra dig i mer soulhistoria, och på Gibson’s Memphis Guitar Factory kan du se hur de berömda gitarrerna produceras.

Graceland – på hembesök hos ”the King”

Bara Vita huset är ett mer besökt privathem i USA än Graceland. Rock’n’roll-kungens mansion är beläget 16 kilometer utanför Memphis’ downtown, och är ett dragplåster utan dess like – även för dem som inte är fans av Elvis Presley.

I det luxuösa hemmet, där han bodde fram till sin död 1977, kommer du in under huden på stjärnan genom att besöka hans vardagsrum, kök och det berömda ”Jungle Room” där han gjorde några av sina sista inspelningar. Du kan också se hans berömda outfits, många dyra bilar, privatflyg och lära dig allt om hans liv och karriär.

Resor til Memphis

Beale Street – musik, öl och ribs

På resan till Memphis får du inte missa ett besök på stadens berömda bluesgata, Beale Street. Här ligger barer, spelställen och soul food-diners sida vid sida, och under neonskyltarna strömmar jazz- och bluestonerna från öppna dörrar och fönster.

Här är humöret alltid på topp, och om du är sugen på att festa har du goda chanser att göra det på Beale Street. För en lite lugnare kväll på stan kan du nöja dig med att äta Memphis-style ribs och lyssna på livemusik på någon av de lite lugnare lokalerna.

Från motell och mord till museer

Medan svarta musiker som Otis Redding och vita skivbolagschefer arbetade sida vid sida i Memphis musikstudior under 1960-talet pågick kampen för de svartas medborgerliga rättigheter. Människorättsaktivisten Martin Luther King Jr. sköts 1968 på Lorraine Motel Memphis, som idag är ett minnesmärke för hans kamp.

Motellet är omgjort till National Civil Rights Museum, där du genom allt från gamla bilder till interaktiva utställningar lär dig mer om en viktig del av den amerikanska historien – från slaveri och de segregerande Jim Crow-lagarna till ”I have a dream”-talet och de uttryck rasism tar sig idag.

Mississippi River i Memphis

Nära till Mississippi-floden

Mississippi River är en del av paketet om du vill ha en komplett sydstatsupplevelse, och det får du som tur är i Memphis. Floden, som figurerat i otaliga filmer och böcker, löper från Minnesota i norr till Mexikanska golfen i söder, och särskilt i södern spelar floden en viktig roll.

Memphis har flera statsparker i anslutning till floden, där du kan njuta av anblicken av det lugna vattnet. I Mud Island River Park kan du cykla, åka trampbåt, pröva rafting och andra aktiviteter, som är roliga även för barn. Här finns också en lång promenadväg där du kan gå längs med en modell av floden, som visar hur den ringlar sig fram från Illinois till New Orleans.

Väder i Memphis

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.