BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Philadelphia

Hemstad till både landets författning och cheesesteak-smörgåsen

Resor till Philadelphia

Besök storstaden där USA föddes

Philadelphia är en vacker och kulturell storstad, som förtjänar betydligt mer uppmärksamhet än vad den får. Här kan du bland annat se var den amerikanska självständighetsförklaringen och författningen utformades och skapade det USA vi känner idag.

Lägg till momsfri shopping, den världskända ”Philly cheesesteak”, trevliga parker, toppmuseer och möjligheten att springa upp för samma trappor som Rocky i filmen med samma namn. En resa till Philadelphia i Pennsylvania är med andra ord en storstadsemester med något för alla, och ett givet stopp på en rundresa i östra USA.

Fakta om Philadelphia
  • Invånare: 1,6 miljoner
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Philadelphia

Liberty Bell i Independence Hall

Old city – där USA blev till

En resa till Philadelphia är en resa till USA:s födelse som nation. Det var här landet blev självständigt från Storbritannien och blev sitt eget. Den viktiga historiska pusselbiten kan du lära dig mer om i den lilla stadsdelen Old City, där de flesta minnesmärkena finns.

Besök Independence Hall, där ”the Founding Fathers” skrev under självständighetsförklaringen 1776. 11 år senare blev författningen, U.S. Constitution, som fortfarande är landets högsta lag, skrivet i samma byggnad. Idag är byggnaden upptagen på Unescos världsarvslista, och där kan du gå en guidad tur.

Bredvid den hittar du den stora klockan Liberty Bell – en av de mest berömda symbolerna för frihet, som ringde för att markera självständighetsförklaringen den 4 juli 1776.

I Old City finns även en av landets äldsta gator, Elfreth’s Alley, som är en trevlig liten kullerstensgata med smala stadshus. Här ser du också den gamla regeringsbyggnaden Congress hall, där kongressen höll till mellan 1790 och 1800 – innan Washington, D.C. blev landets huvudstad. Här kan du även se Betsy Ross’ hus, som sägs vara den plats där den första amerikanska flaggan syddes.

Philadelphia

Kärlek och momsfria kläder

I Philadelphia existerar inte uttrycket ”downtown” – här heter det Center City, och det är i den delen av staden du hittar stadspulsen mellan höghus och trevliga parker.

De mest berömda gatorna är Walnut Street och Chestnut Street, där du hittar massor av butiker, caféer och restauranger. Det kan löna sig att förnya garderoben på resan till Philadelphia, eftersom delstaten Pennsylvania inte har moms på kläder och skor. Här kan du shoppa extra mycket för samma fickpengar som i andra städer.

I Center City hittar du också parkerna Love Park, som är en liten park med en stor LOVE-skultpur, och Sister Cities Park där du kan dricka en kopp kaffe med utsikt över både höghus och grönområden.

Om du hellre vill uppleva stadens skyline från ovan kan du ta dig upp i landets största rådhus, som ligger mitt i centrum. Det är ett imponerande stycke arkitektur som det tog mer än 30 år att uppföra, och från tornets topp, på 167 meters höjd, får du en ännu mer imponerande utsikt.

Rocky Balboa statue

Konst och Rocky Balboa

Konstmuseet Philadelphia Museum of Art är ett av landets största, och har verk av konstnärer som Picasso, Dalí och van Gogh representerade på väggarna. Men trots sina omfattande samlingar om mer än hundratusen verk är museet mest känt för något annat.

Sedan den första filmen om Rocky Balboa kom 1976 har trapporna till museet varit en stor attraktion. Det är nämligen här Sylvester Stallone springer i de berömda filmerna. Du kan själv uppleva turen upp för de 72 trappstegen – ”the Rocky Steps”- till museet och stå med armarna i vädret precis som Rocky själv. Här får du både en rolig selfie och en fantastisk utsikt över staden.

Vid foten av trappan står en staty av Rocky, som skapades till en scen i den tredje filmen. Idag är det en av stadens största attraktioner.

Philadelphia Philly cheesesteak

Världsberömd sandwich

Som en äkta storstad har Philadephia massor av trevliga restauranger och mat från världens alla hörn, men den absolut mest kända maträtten är ”Philly cheesesteak”.

Det är en smörgås bestående av tunna skivor oxkött, massor av smält ost, och lök för den som vill, alltihop monterat på vitt bröd. Den är inte gjord enligt kostcirkelns alla regler, men det finns ett skäl till att den är så känd – och det är helt klart något du inte ska missa på resan till Philadelphia.

Du hittar dem över hela staden, men det är särskilt två ställen som är kända för den lokala specialiteten. Pat’s King of Steaks och Geno’s Steaks ligger vid varsitt gathörn i samma korsning. Konkurrensen är enorm, och därför levererar båda produkten med en gång.

VÄDER I PHILADELPHIA

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.