BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Philadelphia

Hem till landets konstitution och Rocky Balboa

Resor till Philadelphia

Upptäck USA’s födelseort

Philadelphia stad är känd som “Birthplace of America” – staden där självständighetsförklaringen och konstitutionen undertecknades.

Philadelphia, eller “Philly”, är femte största staden i USA och den näst största på östkusten. Staden har alltid kommit lite i skuggan som New Yorks lillebror. På en resa runt New England ger dock ett utmärkt tillfälle att besöka Philadelphia. Philadelphia en historisk viktig stad men också en modern storstad med många spännande upplevelser.

Fakta om Philadelphia
  • Invånare: 1,6 miljoner
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Philadelphia

Liberty Bell i Independence Hall

Fylld till bredden med historia

William Penn, grundare av staten Pennsylvania, gav staden Philadelphia sitt namn i slutet av 1600-talet efter ett grekiskt uttryck för broderskärlek. Det är därför staden också är känd som “The City of Brotherly Love.” Philadelphia är en av USA:s äldsta städer och här finns landets äldsta gata, Elfreth gränd. Mycket av stadens historia är samlat i ett område runt Old City, som heter Independence Mall. Här finns mycket att se. Den gamla Liberty Bell är en av de största symbolerna för amerikansk frihet. Du hittar den både på frimärken och på 100-dollars sedeln. Klockan har fått ett eget Liberty Bell Center, där den kan beskådas på nära håll. Nära Liberty Bell Center ligger Independence Hall, där självständighetsförklaringen från Storbritannien undertecknades och Congress Hall, där den amerikanska kongressen samlades under 10 år, när Philadelphia var huvudstad. Interiören ser ut precis som den gjorde år 1776. Alla platser har fri tillgång till Constitution Center. Missa inte heller Betsy Ross hus, kvinnan som skapade den amerikanska flaggan “Stars and Stripes”.

Philadelphia

Center City – Stadens hjärta

I Philadelphia säger man inte “Downtown”, här kallas stadskärnan Center City och är en blandning av höghus, mysiga parker och massor av shopping på Walnut Street och Chestnut Street och kvarteren runt om. Staten Pennsylvania har ingen moms på kläder, så här kan du spara pengar. Mitt i staden ligger ett stort unikt rådhus med William Penn på toppen. Här kan du gå på en liten promenad på husets torn, där du får en fin utsikt över staden och dess skyskrapor. Bredvid ligger Love Park med ett exemplar av den ikoniska LOVE-skulpturen.

Rocky Balboa statue

Konst – Och Rocky

Philadelphia Museum of Art, som ligger i slutet av Benjamin Franklin Parkway, är ett av USA:s största museer. Här finns verk av Dalí, Picasso, Van Gogh och Monet. Men trots samlingen på mer än 227 000 verk är museet mer känt för något helt annat. 1976 sprang Sylvester Stallone uppför museets trappa i den trefaldiga Oscar-vinnande filmen Rocky. Om du reser till Philadelphia, måste du göra en turistklassiker och springa upp för dessa 72 trappsteg. På toppen sträcker du dina armar mot skyn, med en utsikt över stadens siluett, precis som Stallone gjorde. En staty gjordes för att vara med i Rocky III, filmen Eye of the Tiger, och kan idag beskådas vid trappans fot.

Eastern State Penitentiary

Stor fängelseruin mitt i staden

Från polerade museigolv kan du, bara 10 minuters promenad bort, uppleva något helt annat. Här står det nu stängda statliga fängelset Eastern State Penitentiary mitt i staden. Fängelset är lätt att känna igen på sina stora väggar och torn. Det gamla fängelset byggdes 1829 och stängdes 1971. Många ökända brottslingar och gangster, bland annat Al Capone, har suttit här. Hans cell kan fortfarande ses, komplett med möbler. Veckorna före Halloween förvandlas den skumma byggnaden till ett av landets största och mest skräckinjagande attraktion, kallad Terror Behind the Walls. Fängelset fylls med ljus- och ljudeffekter, 200 skådespelare sminkas med specialeffekter och speciella rutter designas för att skrämma besökare.

VÄDER I PHILADELPHIA

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.