BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till New York

Storstaden bland storstäder, där allt är möjligt

Resor till New York

Ta pulsen på staden som aldrig sover

En resa till New York, världens mest berömda stad, gör ingen besviken. Den enastående storstaden har så många kända sevärdheter och stadsdelar som alla bör uppleva minst en gång i livet – och som inte blir sämre av att upplevas om och om igen.

Frihetsgudinnan, Times Square, Brooklyn Bridge och Central Park är några givna höjdpunkter på resan till New York. Men det finns många, många fler, så här handlar det om att prioritera – för du ska också komma ihåg att bara suga åt dig den speciella stämningen. Och vi får inte glömma all tid som kan läggas på shopping, konst, restauranger och caféer i staden som bjuder på det mesta och det bästa av allt.

Fakta om New York
  • Invånare: 8,5 miljoner
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i New York

Times Square i New York

Manhattan – NYC:s pulserande hjärta

Höghus och breda gator med gula taxibilar som kryssar fram mellan businessmänniskor, fashionistas och turister – en klassisk bild av Manhattan, som för många är bilden för hela New York. Oavsett hur många gånger du kommer hit kommer du bli imponerad av stadsdelen på Manhattan Island mellan Hudson River och East River. Om det är ditt första besök får du förbereda dig på att tappa andan av beundran.

Den bästa sightseeingen äger rum på Manhattan. Det är här du badar i ljus från enorma billboards på Times Square, och här du kommer allra högst upp i den 381 meter höga Empire State Building. Här kan du spana på förälskade par och folk som rastar sina hundar i Central Park, och se konst i världsklass på Moma. Och här hittar du världens finansiella centrum, Wall Street.

När du har bockat av några av de största attraktionerna på listan kan du gå vidare med Manhattans andra sevärdheter. Känn på stämningen i bohemiska Greenwich Village, smaka på asiatiska delikatesser i Chinatown, eller ta en promenad i den moderna stadsparken High Line Park, som är byggd på gamla tågspår högt över stadens gator.

New York – symbolen för frihet

Med sina mer än 8,5 miljoner invånare är ”the Big Apple” den folkrikaste staden i USA. En anledning till det är alla de immigranter som strömmat hit under flera hundra år, på jakt efter frihet och nya möjligheter. På resan till New York kommer du uppleva att new york-borna kommer i alla färger och former, och stammar från mer än 200 nationaliteter.

På en båttur i New Yorks hamn kan du själv känna på känslan av att ankomma till möjligheternas land och välkomnas av Frihetsgudinnan. Med sina 93 meter var hon det första immigranterna såg efter den långa resan över havet. Idag kan du ta hissen upp i hennes krona och betrakta stadens imponerande skyline från vattnet.

På samma utflykt kan du besöka den lilla ön Ellis Island, som fungerade som immigrantkontor när mer än 12 miljoner människor ankom till staden mellan 1892 och 1954. Idag är det ett museum, där du kan lära dig mer om landets historia och se om du själv har släktingar som emigrerat till USA.

Från 9/11 till Freedom Tower

De två torn som utgjorde World Trade Center var i många år stadens högsta skyskrapor, men det förändrades som bekant den 11 september 2001. 2015 fick New York en ny rekordhög byggnad och attraktion i form av One World Trade Center, som står på Ground Zero.

Byggnaden kallas också Freedom Tower och är 17756 fot (541 meter) högt, som en hyllning till den amerikanska självständigheten. One World Trade Center är ett arkitektoniskt mästerverk, och du kan komma 102 våningar upp i byggnaden! Där väntar sug i magen, oförglömlig utsikt och historien om den nya byggnaden, berättade genom de senaste teknologierna.

Tillbaka nere på jorden kan du uppleva det rörande 9/11 Memorial & Museum, som har blivit en av stadens största attraktioner. I den vackra minnesparken hittar du bland annat ett stort, elegant monument, där alla offrens namn är ingraverade. Du kan se päronträdet som överlevde angreppet, och du kan lära dig mycket mer om ett inte allt för avlägset kapital i den amerikanska historien.

Brooklyn – det hippa New York

På andra sidan East River från Manhattan sett ligger New Yorks största stadsdel, Brooklyn. Här väntar oändligt många härliga upplevelser, men inte i form av stora turistattraktioner. Istället hittar du ett hav av mysiga caféer, kritikerrosade restauranger, moderna gallerier, independent designers, musikscener, barer med specialöl, vinylbutiker och andra kreativa företag och verksamheter.

Stadsdelen har på bara några år blivit det hippaste stället att bo i New York, men det är fortfarande billigare än Manhattan. Det kan helt klart löna sig att bo i något av Brooklyns små charmiga kvarter.

Om du föredrar att bo på Manhattan rekommenderar vi en dagstur till Brooklyn – resan över Brooklyn Bridge är en upplevelse i sig själv, som du inte får missa på resan till New York.

Shop ’til you drop

New York är ett paradis för den modeintresserade. Staden är praktiskt taget ett stort shoppingcenter, med allt från high end fashion till små specialbutiker med kläder och föremål som du inte hade kunnat hitta där hemma.

På den legendariska gatan Fifth Avenue på Manhattan kan du fönstershoppa längs med de största lyxmärkenas butiksfönster eller besöka det exklusiva varuhuset Saks Fifth Avenue. I andra änden av gatan kan du göra unika secondhand-fynd på den populära loppmarknaden Brooklyn Flea.

Om du letar efter kända märken till bättre priser ska du besöka något av stadens outlet stores, som har nedsatta priser på alla sina varor. Ett exempel är populära Century21 på Manhattan, eller Woodbury Common, som är en hel by av kända butiker med nedsatta varor cirka en timmes körtur från Manhattan.

Sportfanets drömstad

Nets, Mets, Knicks, Yankees… New York har åtskilliga lag i de bästa amerikanska ligorna, och här kan du uppleva den speciella stämning som råder runt sport i USA.

Om du vill uppleva den typiskt amerikanska sporten baseball kan du se berömda New York Yankees spela på deras stadion i Bronx. Föredrar du basket kan du se världsstjärnorna i New York Knicks in action på världens kanske mest kända arena, Madison Square Garden.

I ligan för amerikansk fotboll, NFL, har staden två representanter: New York Giants och New York Jets. I ishockeyligan NHL hittar du New York Rangers och New York Islanders.

Oavsett vilken match du drömmer om kan USATours hjälpa dig att skaffa biljetter. Vill du eller någon annan i familjen se en musikal på Broadway? Vi fixar det också.

Väder i New York

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.