BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till New York


New York är städernas

stad, den har allt!

Staden som aldrig sover

Upplev staden över alla städer! En resa till New York är en resa till världens mest berömda stad med upplevelser i överflöd.

Här finns allt mellan himmel och jord – “you name it!” Alla känner sig hemma i New York. Staden har en stark attraktionskraft och är en smältdegel av olika folk och kulturer som inte finns någon annanstans i USA. En resa till USA är verkligen en enastående upplevelse och ska du bara välja en stad att besöka i USA ska du välja New York.

Upplevelser på din resa till New York:
Besök New York under en rundresa i USA:
New England

Autentiska New England

 • 14 DAGAR
 • FRÅN 9.250,-
Storstadssemester

Östkustens mest imponerande storstäder!

 • 13 DAGAR
 • FRÅN 10.930,-

New York – symbolet för frihet

New York ligger i det sydöstliga hörnet av USA, i staten med samma namn, och hela 20 miljoner människor kallar staden sitt “hem”, vilket gör den till landets största stad. Över en lång tidsperiod har staden haft ett stort immigrantflöde av personer som sökt efter ett liv med större möjligheter och frihet samt bidragit till den stora befolkningen. På en resa till New York kan du uppleva samma frihetskänsla på någon av de fantastiskt vackra båtturerna med en härlig vy över stadens skyskrapor. Du kan till och med hyra en båt och planera en egen tur – det är riktig frihet! Och vad kan passa bättre än en tur till den mest självklara frihetssymbolen? Frihetsgudinnan tronar 92 meter över havet och var det första immigranterna såg på sin resa till sitt nya liv. Idag kan du åka upp till kronan på Frihetsgudinnan där du får en fantastisk utsikt över bukten och staden. Ta också en tur till Ellis Island där du kan besöka ett immigrantmuseum och kanske kommer du att upptäcka att du har släktingar som tog sig hela vägen över Atlanten till staden New York.

New Yorks fem stadsdelar

New York består av fem olika stadsdelar, var och en unik på sitt sätt. Några av dem är säkert bekanta som Manhattan där flera kända sevärdheter och landmärken finns som till exempel Empire State Building, Ground Zero, Wall Street, Times Square och Central Park. Bronx är en mindre känd stadsdel men här finns en av landets största zoologiska trädgårdar och världens mest berömda basebollag, N.Y. Yankees. I Bronx startade hiphopmusiken och det kommer du att märka om du ger stadsdelen en chans. Brooklyn är den mest folkrika och mångsidiga stadsdelen med till exempel ett afroamerikanskt, ett judiskt, ett italienskt och ett spanskt kvarter och faktiskt också ett skandinaviskt kvarter som kallas Bay Ridge. Queens är geografiskt den största stadsdelen. Här är det lite lugnare och därför ett trevligt utflyktsmål om du vill komma bort från turiststråken. Den sista stadsdelen är Staten Island, en ö, som är den enda stadsdelen som inte är ansluten till New Yorks annars omfattande tunnelbanesystem. Till Staten Island tar du enkelt och bekvämt en färja och får samtidigt en fantastisk utsikt. På Staten Island finns många museer, till exempel Historic Richmond Town, en välbevarad historisk by.

Från World Trade Center till Freedom Tower

Sedan 1971 har de två stora tvillingtornen Word Trade Center varit ett landmärke för staden. Tornen förstördes tragiskt under en terrorattack den 11 september 2001. Nu är området känt som Ground Zero och är en symbol för New York-bornas, ja alla amerikaners, vilja att hålla modet uppe. Nyligen byggdes Freedom Tower, stadens nya landmärke, på samma ställe där tvillingtornen stod. Detta nya komplex är 541 meter högt, 100 meter högre än tvillingtornen. 541 meter motsvarar exakt 1776 fot, som en symbolisk siffra för amerikaner eftersom det var det året USA blev självständigt. Byggplatsen fylls långsamt upp med nya skyskrapor, men också med museer och temaparker. Fundamenten för de två tvillingtornen har dock bevarats och omvandlats till vattenspeglar för att bli ett evigt minnesmärke. Platsen är så central för både New York-bors och alla amerikanernas självförståelse att man nästan är skyldig den ett besök.

Manhattan

Manhattan är den världsberömda stadsdelen och själva själen i New York. Det är alltid här som USATours.dk resenärer bor, om du inte har andra önskemål så klart. För många är en resa till New York en resa till Manhattan, eftersom alla kända turistattraktioner ligger här: Empire State Building, Ground Zero, Wall Street, Times Square, Central Park, Broadway, Rockefeller Center och mycket mer! Skyskrapor, människor, neonljus, gula taxibilar, shopping, charmiga kvarter, kulturell mångfald – man kan berätta om New York i all oändlighet men i slutändan är det bara ett besök som gäller. Vare sig din slutdestination är Florida, Kalifornien eller något annat, rekommenderas du att kombinera detta med ett besök i New York och på Manhattan om du reser till USA!

Från Wall Street till The Village

När du reser till New York, ta då god tid på dig att uppleva Manhattans alla olika kvarter och deras speciella karaktärer. Du kan besöka Wall Street, kronjuvelen i USA:s mäktiga ekonomi som ligger i det pulserande finansdistriktet fullt av skyskrapor. Här finns börsen, som är den mest inflytelserika i världen, och Trump Building som ägs av president Donald Trump. Från dessa livliga kvarter fullt med affärsmän kan du sedan ta dig till Greenwich Village, som är ett charmigt, mer avslappnat område med en europeisk touch. I Midtown tornar Empire State Building mitt bland oändliga shoppingmöjligheter. Manhattan är verkligen ett nav med en blandning av olika miljöer, kulturer och stämningar i en pulserande stadsmiljö.

Sport på amerikanska – unikt och fantastiskt

Är du sportintresserad, är New York USA:s största sportmekka med lag i alla de stora ligorna! Staden har två lag i USA:s mest populära sport, amerikansk fotboll, och New York Giants har vunnit Super Bowl två gånger under de senaste fem åren. På samma stadion spelar New York Jets, så det finns gott om möjligheter att uppleva denna spännande sport på nära håll. New York Yankees är ett av världens mest kända basebollag, och New York Knicks är ett av världens mest kända basketlag. Du kan också gå och titta på ishockey med New York Rangers och New York Islanders, i det senare laget finns danska spelare. För en sportentusiast är det en unik upplevelse att känna stämningen i en gigantisk idrottsarena i en klassisk amerikansk sport – väldigt annorlunda mot allt vad du har upplevt någon annanstans i världen.

USATours är experter på USA

Låt USATours ordna hela din resa till New York. Vi är en researrangör med flera års erfarenhet och vi har byggt upp ett stort nätverk som hjälper dig när du letar efter en resa till New York. Slösa inte bort din tid på att leta efter resor till New York med flygbiljetter, hotell och hyrbilar – låt USATours göra det åt dig! Lägg din tid på att njuta av din billiga resa till New York istället! Många av våra resenärer väljer att tillbringa några nätter i New York innan de reser vidare till andra populära destinationer som Florida, Kalifornien eller Hawaii. Det fantastiska med att starta en rundresa i New York är att det är ett riktigt billigt sätt att se staden. Flygbiljetter är ofta inte mycket dyrare även om du tar ett stopp i New York på din väg till andra resmål. Nu kan vi också erbjuda direktflyg från New York till Mexiko, där du kan uppleva allt från fantastiska stränder till antika städer och Mayatempel.

Download forslaget 

Fakta om New York

Invånare: 8,5 miljoner
Tidsskillnad: -6 timmar
Idealt resetillfälle: Hela året
Visum: Nej, upp till 90 dagar
Resevägledning från UD: Klicka här..

Beställ offert

PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
BEMÄRKNINGAR

RESEFÖRSLAG TILL NEW YORK

New England

Autentiska New England

 • 14 DAGAR
 • FRÅN 9.250,-
Storstadssemester

Östkustens mest imponerande storstäder!

 • 13 DAGAR
 • FRÅN 10.930,-

GODT AT VIDE OM FLORIDA

Vi har samlet en række gode råd, der er værd at vide om Florida inden man rejser dertil. Florida byder blandt andet på en række fantastiske strande og shopping muligheder.

Gode råd:

 • Shopping i Florida
 • Everglades nationalpark
 • Strande
 • Gode kørestrækninger
 • Transport
 • Vilde forlystelsesparker

SHOPPING I FLORIDA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

SHOPPING I FLORIDA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Väder i New York

UPPLEVELSER PÅ RESAN

Kalifornien och det närliggande staterna bjuder på många upplevelser i alla kategorier. Se här en lista över det populäraste, eller ladda ner vår aktivitetslista för att boka en upplevelse. Se översikten över alla upplevelser här:

 • Statue of Liberty and ellis island tour
 • New York city 3-day hop-on hop-off bus pass
 • New York private horse and carriage ride in central park
 • Woodbury premium common outlets shopping tour
 • New York helicopter flight
 • New York citypass
 • Bahamas ferry day trip
 • An american in Paris
 • One world observatory
 • Top of the rock observation deck
 • 9/11 Memorial museum admission
 • High Line and Chealsea walking tour
 • Les Miserables on broadway
 • Phantom of the opera
 • Sex and the city hotspots
 • The museum of modern art
 • Empire State building ticket
 • Central Park bike rental
 • Madame tussauds New York
 • Ripley’s believe it or not
 • The lion king
 • Chicago
 • Harlem gospel tour

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.