BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Boston

En historisk storstad full av studenter och sportfreaks

Resor till Boston

Känn historiens vingslag på Bostons charmiga gator

Staden hamnar ofta i skuggan av New York, men en resa till Boston bjuder på det bästa av storstadslivet utan att känslan blir hektisk. Huvudstaden i delstaten Massachusetts är snäll mot fotgängare, och har ett brett utbud av kultur, historia och en europeisk stämning.

Du kan känna på atmosfären på prestigefyllda Harvard University, uppleva en Patriots-match live, äta nyfångad hummer på trevliga restauranger och gå i den amerikanska revolutionens fotspår bland stadens många historiska sevärdheter. Boston är USA:s äldsta stad, och den har helt klart åldrats med charm.

Fakta om Boston
  • Invånare: 687.000
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Boston

Boston skyline

USA:s äldsta stad

På resan till Boston kommer du att uppleva helt andra omgivningar än i övriga amerikanska städer. Visst finns det höghus, men i Bostons gamla delar är gatorna smala och kullerstensbelagda, och omges av små tegelhus som ger staden en europeisk prägel.

Boston är nämligen USA:s äldsta stad och är full av sevärdheter som berättar om landets historia. Det var här de brittiska kolonisterna slog sig ned och skapade ett nytt samhälle på 1600-talet, och det var här den amerikanska revolutionen gjorde uppror mot stormakten hundra år senare.

Du kan lära dig mer om historien genom att promenera längs med populära Freedom Trail. Det är en gratis guidad tur, där du får se 16 historiskt viktiga platser som kyrkor, gravstenar och museer.

Du kan också uppleva en iscensättning av Tea Party-protesten som utlöste revolutionen – när upprorsmakarna kastade över 40 ton te i hamnen. På Boston Tea Party Ships & Museum kan du vara med om en rekonstruktion av protesten och själv pröva på att slänga te i hamnen.

Harvard University

Universitetsstaden Boston

Boston är känd som en universitetsstad, eftersom det är här det prestigefyllda universitet Harvard ligger. Det är långt från det enda – staden har hela 52 universitet och colleges, varav många är över 100 år gamla.

Harvard, som ligger i förstaden Cambridge, har en lång lista över framstående tidigare studenter. Åtta amerikanska presidenter inklusive John F. Kennedy och Barack Obama, åtskilliga nobelpristagare, OS-vinnare och miljardärer som Bill Gates och Mark Zuckerberg har alla utbildat sig här.

Här pluggar också helt vanliga unga människor, och det kan varmt rekommenderas att gå en tur på campus och känna på den speciella stämning som är så bekant från filmens värld. Det är en hel stad av gamla byggnader, sportarenor, parker och caféer fyllda av studenter.

Red Sox baseball

Sport, sport, sport

Om du är sportintresserad är en resa till Boston helt klart något för dig. Lokalbefolkningen går upp i de största sportgrenarna, och de har några av landets mest framgångsrika lag i de största ligorna. Du kan ansluta dig till mängden av passionerade fans på läktarna och få en riktigt amerikansk upplevelse.

För den som är intresserad av amerikansk fotboll går det här att se New England Patriots på sin hemarena. Föredrar du baseball är det Boston Red Sox som gäller. Basket? Boston Celtics. Ishockey? Boston Bruins. Vi kan hjälpa dig att skaffa biljetter till just den match du vill se.

Om du reser till Boston i april har du chansen att uppleva världens äldsta – och kanske mest prestigefyllda – maratonlopp, Boston Marathon. Se den stora tillställningen från sidolinjen, eller spring själv om du letar efter en unik, personlig utmaning.

John F. Kennedy museum

Kultur och butiker på gångavstånd

Boston har allt man kan önska sig av en storstadssemester, men ger samtidigt känslan av att befinna sig i en mindre stad. Med massor av vatten, gröna parker och lugna vägar är det nog USA:s mest promenadvänliga storstad, vilket gör det enkelt att få ut så mycket som möjligt av besöket.

Du kan gå mellan allt, och det finns massor av ställen att uppleva. För den konst- och kulturintresserade finns det museer i världsklass, som Museum of Fine Arts och John F. Kennedy Presidential Museum & Library. För den shoppingsugna väntar den ena butiken efter den andra på Newbury Street. Den hungriga hittar härliga matstånd på Faneuil Hall Market Place och otaliga restauranger som serverar nyfångad fisk och skaldjur.

Väder i Boston

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.