BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Stor rundresa i Mexiko

Unika ruiner, vild djungel och några av världens bästa stränder

18 dagar från 14.095:-

Stor rundresa i Mexiko

18 dagar från 14.095:-

Upplev ett av världens sju underverk

Vi har satt ihop en resa på Mexikos Yucatan-halvö, som är full av spännande kultur, exotisk natur och vackra miljöer för avkoppling. På en rundresa på egen hand kan ni uppleva flamingos på stranden, charmiga städer, simturer i sötvattengrottor och en rad imponerande Mayaruiner med underverket Chichen Itza som en av höjdpunkterna. Självklart finns det också gott om tid att njuta av Mexikos paradisstränder.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: CANCÚN

Hola, och välkomna till Mexiko! Ni landar i Cancun, som är Yucatan-halvöns största semesterstad. Vi rekommenderar att ni stannar tre nätter, så att ni har gott om tid att komma ner i varv efter flygturen och njuta av värmen innan ni ska se resten av halvön.

På er semester i Cancun rekommenderar vi att ni bor i Zona Hotelara, den så kallade hotellzonen. Det är en lång udde, formad som en sjua, som sträcker sig ut i Karibiska havet från halvöns norra östkust. Här väntar en hel värld av resorts för turister, så området är tryggt och fullt av möjligheter att äta, sova, dricka och koppla av.

Vi föreslår att ni njuter av livet på den kritvita sandstranden eller vid hotellets poolområde. När ni har tröttnat på det kan ni ge er ut bland de inbjudande vågorna för att simma, snorkla, dyka, segla eller surfa. Här finns det gott om möjligheter för ”fun in the sun”, och hotellen och turistbyråerna hjälper gärna till med att arrangera de aktiviteter ni längtar efter.

Den fjärde dagen föreslår vi att ni kör till Chiquilá och tar båten till Isla Holbox (140 km/90 miles – 2 timmar)

DAG 4 – 6: ISLA HOLBOX

Efter en härlig uppvärmning under Cancuns sol startar rundresan, och första anhalten är den bilfria ön Isla Holbox. Ni lämnar därför bilen på fastlandet och gör er redo för ett par dagar där allt går i lugnt tempo. Om ni vill ta er runt ön kan ni åka golfbil eller cykla. Vägarna är sandade, och sätter därmed stopp för all hektisk livsföring.

Här kan ni uppleva ett spännande djurliv både över och under havsytan. På land vandrar rosa flamingor vid strandkanten, och dem hittar man ofta på stranden Punta Mosquito (som dock inte är fylld med mygg).

Under havets yta är valhajarna den största attraktionen, som ni kan uppleva på en snorklingstur från Isla Holbox kust. Valhajen är världens största fisk och kan bli upp till tolv meter lång, så det är en magisk upplevelse att simma sida vid sida med en av dem. Delfiner, havssköldpaddor och rockor går också att hitta i vattnet runt ön.

Härifrån kan ni ta båten tillbaka till fastlandet och köra till Merida (300 km/190 miles – 3 timmar)

DAG 6 – 8: MÉRIDA

Nu börjar den kulturella delen av resan. Merida bjuder nämligen på en unik blandning av Mayafolkets kultur som kan dateras till 2600 år före Kristus, och spanjorernas inflytande från när de påbörjade kolonialiseringen av landet på 1500-talet.

Staden grundades 1542, på en gammal Mayastad, så spanjorerna ska enligt sägnen ha använt en hel del av de gamla stenarna som fundament för sina egna hus och katolska kyrkor. Här bodde de bakom vita murar, så Merida kallas också ”Den vita staden”.

Den arkitektoniska blandningen och de vita fasaderna är väldigt charmiga, så det kan rekommenderas att ta en promenad i staden. Slå er ner på det centrala torget Plaza Grande, där stadens stora katedral ligger, och känn känslan av frid och idyll under de gröna träden.

Därefter föreslår vi att ni kör till Celestun (100 km/60 miles – 1,5 timmar)

DAG 8 – 10: CELESTÚN

Om ni inte fick se några flamingor på Isla Holbox har ni en ny chans i Celestun. På Yucatan-halvöns nordvästra del ligger den här lilla lugna fiskebyn, där livet går sin stilla gång bland vänliga, lokala fiskare – här kan ni helt klart komma ner i varv.

De stora upplevelserna väntar i områdets mangroveskog, som omringar kuststaden. Området är fredat av naturreservatet Reserva de la Biosfera Ria Celestun som har ett rikt djurliv. Särskilt flamingoflocken som bor här är svår att missa när de står och lyser upp hela mangroveskogen med sina rosa fjädrar. Ni kan uppleva dem på en båttur, som ni enkelt bokar i staden.

Utöver det kan ni ta det lugnt på stränderna runt staden, där ni kan bada i Mexikanska golfen. Här är vattnet inte fullt lika lugnt som på östkusten, så här finns möjligheten att ta ett dopp i två olika hav under samma semester.

Från Celestun kan ni köra till Valladolid (260 km/160 miles – 3 timmar)

DAG 10 – 12: VALLADOLID

Ni anländer till Yucatan-halvöns tredje största stad, Valladolid, som fortfarande är en vacker och charmig gammal stad med färggranna hus som stammar från spanjorernas tid. Trots att staden är stor och full av möjligheter i form av restauranger, museer och butiker, känns det som en mindre by med sina många plazas och sin avslappnade lokalbefolkning.

Valladolid är också en given utgångspunkt för att besöka en av Mexikos största turistattraktioner, Chichen Itza. Det är en gammal Mayastad, vars ruiner har utnämnts till ett av världens sju underverk. Det är en imponerande syn att betrakta de relativt välbevarade byggnaderna, som är över tusen år gamla. Det är även här ni hittar det trettio meter höga pyramidformade templet El Castillo, som ofta syns på bilder från Mexiko.

Mayabyn Ek Balam ligger bara en kort körtur från Valladolid. Det är en minst lika imponerande men mindre turisttät attraktion som ni inte får missa om ni fått blodad tand för Mayakulturen. En annan upplevelse som kan rekommenderas i området är de så kallade cenoterna som Yucatan-halvön är känd för. Det är färskvattenhål i underjordiska grottor, som håller vattnet kallt och rent. Mayafolken hämtade sitt dricksvatten från dem, och idag kan de användas för ett uppfriskande dopp i den tropiska skogen. Det ligger flera stycken i närheten av Valladolid, som ni kan besöka på en guidad tur eller på egen hand.

Härifrån kan ni köra till Tulum (100 km/60 miles – 1,5 timmar)

DAG 12 – 15: TULUM

På vägen till Tulum föreslår vi att ni stannar till vid Coba-ruinerna, där det väntar fler fascinerande ruiner från Mayafolkets städer, gömda inne i djungeln. Här hittar ni Nohoch Mul, som är den högsta pyramiden från Mayafolkets tid på Yucatan-halvön, och den näst högsta i världen. Den är knappt 42 meter hög och består av många olika ”lager”, som utgör små praktiska trappsteg som gör att ni kan ta er upp till pyramidens topp. Att ta sig till platsen är en speciell upplevelse, för när ni går på stigar genom den täta djungeln dyker plötsligt jätteruinerna upp, som något ur ett äventyr.

När ni når Tulum på halvöns östkust är det avkoppling som står på programmet. Här finns några av Mexikos absolut bästa stränder, och till skillnad från Cancun finns det inga höghus eller festande här – bara en lugn atmosfär och trevliga hotell med bungalows på stranden. Inne i själva byn upplever ni ett mer autentiskt Mexiko, med lokala matställen och små barer.

Ni får heller inte missa resans sista Mayaruiner, nämligen Tulum-ruinerna. De här ligger ute vid vattnet, och det är en spektakulär syn att se de gamla byggnadsverken trona på kanten av en klippa, omgivna av palmer, sand och Karibiska havets vågor. Det är en av Mexikos mest fotograferade platser, så här får ni inte missa att ta en bild som minne.

Härifrån kan ni köra till Playa del Carmen (70 km/40 miles – 1 timme)

DAG 15 – 18: PLAYA DEL CARMEN

Rundresans sista stopp föreslår vi att ni gör i härliga Playa del Carmen – eller bara ”Playa”, som lokalbefolkningen kallar staden. Här behöver ni inte förhålla er till ruiner, kolonialisering eller att promenera i regnskogen – här ska ni bara njuta av livet på en av världens ljuvligaste stränder.

Playa del Carmen är ett riktigt paradis med vit sand, turkost hav, ranka palmer och en fantastisk stämning. Här finns det gott om möjligheter att göra absolut ingenting i solen eller under ett av Mexikos klassiska bastparasoll. Ni kan också utforska staden och havet.

Besök till exempel de trevliga strandbarerna, se den speciella skulpturen i Fundadores Park, pröva att surfa eller åk och snorkla vid världens näst största korallrev, Great Maya Reef. Det finns något för alla i Playa, så se till att njuta av det.

Härifrån kan ni köra tillbaka till flygplatsen i Cancun (50 km/30 miles – 45 minuter).

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 18 dagar från 14.095:- per person
Sommar jun. – aug. 18 dagar från 16.195:- per person
Höst sep. – nov. 18 dagar från 14.995:- per person
Vinter dec. – feb. 18 dagar från 14.595:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Flygplats transfers
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 18 dagar från 14.095:- per person
Sommar jun. – aug. 18 dagar från 16.195:- per person
Höst sep. – nov. 18 dagar från 14.995:- per person
Vinter dec. – feb. 18 dagar från 14.595:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Flygplats transfers
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.