Inspiration

Mexikos sevärdheter

Upplev landets unika natur, kultur och historia

Mexikos sevärdheter? Hm, nattklubbar och restauranger? Många förknippar Mexiko med kritvita stränder, kryddstark mat, dryck och storstäder packade med turister. Men Mexiko har en otroligt spännande och färgstark kultur och historia, som absolut är värd att fördjupa sig i. Vill du ha tips på Mexikos sevärdheter som du bara inte får missa, så läs genast vidare.

Publicerad:
Team - Woman
Helga Enerhaug
Rejseskribent

Aztek- och mayaruiner

En lista över Mexikos sevärdheter vore inte komplett utan att nämna Aztek- och Mayaruinerna. Dessa folkslag dominerade Mexiko från omkring 500 f.Kr. tills de spanska conquistadorerna tog makten på 1500-talet. Aztek- och Mayaindiansernas kultur var högst välutvecklad och det är till stora delar deras kultur som ligger till grund för de legender och myter som senare uppstått om dem. Till exempel hade de ett eget skriftspråk, ett eget kalendersystem och en alldeles särskild konst- och byggnadsstil. Delar av konsten och arkitekturen finns bevarat än idag och är några av Mexikos mest populära sevärdheter.

Kolonialismen

Från 1521 fram till 1810 hade de spanska nybyggarna makten över Mexiko, eller ”Nya Spanien” som landet kallades då. Européerna utnyttjade mayaindianernas och aztekernas arkitektur genom att stjäla stenar från deras byggnader till byggnation av egna kyrkor och hus i de nya ”spanska” städerna. Detta har självklart satt sin prägel på flera av städerna i Mexiko då byggnaderna blivit en direkt återspegling av landets omvälvande historia. Och dessa kolonialstäder är definitivt värda sin plats på listan över Mexikos sevärdheter.

Unika naturfenomen 

De flesta förknippar nog Mexikos natur med vita sandstränder, kaktusar och varmt klimat. Men här finns också häftiga vulkaner, undervattenshålor, höga berg och fantastiska korallrev. Landet är fem gånger så stort som Norge och har en otroligt varierad natur samt en hel del spännande naturfenomen att bjuda på. Av Mexikos sevärdheter är dessa fenomen kanske de mest anmärkningsvärda.

Är du intresserad av att uppleva Mexiko?

Kontakta då en av våra duktiga resekonsulter som skräddarsyr resan utifrån dina behov.

  1. Du beställer ett erbjudande - utan förpliktelser
  2. Vi ringer upp och frågar dig om dina önskemål
  3. Baserat på vårt samtal skräddarsyr vi ett erbjudande till dig
  4. Vi bokar hela resan åt dig, men inte förrän du är helt nöjd