BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa på Jungfruöarna

EN DRÖMRESA MED TROPISK LYX OCH HISTORISKA SEVÄRDHETER

13 dagar från 12.395:-

Rundresa på Jungfruöarna

13 dagar från 12.395:-

UPPLEV DEN GAMLA DANSKA KOLONIN

Jungfruöarna består av tre otroliga paradisöar, som först och främst bjuder på stränder som ser ut precis som man tänker sig att stränder ser ut i Karibiska havet. Utöver det bjuder öarna på en speciell historia som tidigare dansk koloni; ett förflutet som lämnat intressanta spår i området. På denna rundresa har vi kombinerat St. Croix’ spännande städer med St. Thomas’ lyx och St. Johns frodiga natur – här får ni uppleva lite av allt.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål. Se säsongspriser och vad som inkluderas i priset under fliken ”Innehåll och pris” ovan.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 6: ST. CROIX

Resan till Jungfruöarna börjar på St. Croix, som är den största av de tre öarna. Här väntar ett karibiskt paradis utan dess like, på en lummig, grön ö som omges av vita sandstränder. När ni landar på den tropiska ön och beger er mot hotellet är det tydligt att ni är långt, långt hemifrån.

Ni kommer ändå uppleva att de Jungfruöarna har vissa skandinaviska spår, till exempel städerna med namn som Christiansted och Frederiksted. De grundades av danska kolonialister som kom till öarna på 1600-talet, och Danmark styrde området i mer än tvåhundra år. 1917 såldes öarna till USA för 25 miljoner dollar, och sedan dess har de varit under amerikanskt styre som U.S. Virgin Islands.

Vi föreslår att ni använder semesterns första halva till avkoppling och kultur. Avkopplingen äger rum i vackrast tänkbara omgivningar, på St. Croix’ paradisstränder. Här är ni garanterade solsken, bad och en otrolig utsikt över det azurblå havet.

Kulturen hittar ni städerna, som bjuder på flera historiska sevärdheter. Här kan ni till exempel besöka platsen där den danska generalguvernören Peter von Scholten år 1848 meddelande att slaveriet skulle avskaffas på ön. Ni kan också se det historiska huset Estate Whim Museum, som är en välbevarad villa med tillhörande byggnader för sockerproduktion, däribland husen där slavarna bodde. Huset tillhörde en stor sockerplantagade, och ger en inblick i hur livet såg ut på ön när klyftorna i samhället var ännu större än idag.

Den sjätte dagen föreslår vi att ni flyger till St. Thomas (30 minuter)

DAG 7 – 13: ST. THOMAS

Nästa ö på rundresan är St. Thomas, som är en populär ö för kryssningsgäster – här lägger de stora kryssningsfartygen till. I huvudstaden Charlotte Amalie – som är uppkallad efter en gammal dansk drottning – finns det gott om liv och aktiviteter i form av stora hotell, glänsande yachter, taxfree shopping, kasinos och restauranger. Här njuter ni av stadens frestelser och får lite underhållning på kvällen.

På dagarna finns det goda möjligheter att bara koppla av och besöka fantastiska stränder. En av de mest berömda är Magen’s Bay, en liten oas som ser ut att ha redigerats i ett bildprogram på datorn – en perfekt kombination av vit sand, tropiska växter och klarblått vatten.

Under vattenytan kan ni träffa på vackra, färgstarka fiskar. Om ni vill se ännu fler, och ännu större havsdjur kan ni ta en tur till Coral World Ocean Park. Det är en stor marinpark där ni kan simma med havssköldpaddor, hälsa på sjölejon och utforska korallreven på särskilda guidade turer.

En av dagarna på St. Thomas rekommenderar vi att ni tar en dagstur till St. John, som är den mest orörda ön. Ni kan ta er hit med färja, en resa som tar cirka en kvart. Naturen här är både vild och fantastiskt vacker, med en stor, frodig regnskog som är fulla av fina vandringsleder.

Från St. Thomas kan ni flyga hem till Sverige

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
13 dagar13 dagar13 dagar13 dagar
från 11.795:-från 15.395:-från 10.395:-från 12.395:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.