BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Miami

Där neonljusen blinkar ikapp med människorna

Resor till Miami

Njut av en världsberömd strand I en världsberömd stad

Miami är en av de platser som måste besökas för att man helt ska förstå varför det är så känt. Här kombineras det pulserande storstadslivet med vackra stränder, och du kommer inte ha tråkigt en sekund.

I Floridas berömda metropol är vädret alltid vackert, humöret på topp och ingenting är omöjligt – oavsett vad du letar efter i form av shopping, gastronomi, sport, fest eller bara ljuvliga timmar i solen på livliga Miami Beach.

Fakta om Miami
  • Invånare: 454.000
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Miami

Miami Beach

Stämningsfulla stränder

Det är skillnad mellan att bo på fastlandet i Miami eller på Miami Beach ute i vattnet. Båda har sina fördelar, men Miami Beach är ändå något alldeles extra – Miami är en plats där livet till stor del levs ute på stranden.

Här hittar du över sex kilometer av bred, gyllene sandstrand, med höga palmer som vajar i vinden och blå vågor som bjuder in till lek och svalkande dopp. Runt omkring dig pågår nöjena för fullt – överallt ser du beachvolleyspelare, joggare och folk på rullskridskor.

Det, och mer därtill, kan du uppleva på promenadstråket Miami Beach Boardwalk, som löper från populära South Beach till den något lugnare North Beach som ligger på varsin ände av landtungan. Du kan också bara sjunka ner i den varma sanden och titta på människor bakom dina solglasögon.

Miami i Florida

Färgstarka kvarter

Miami har många olika kvarter som alla är väl värda ett besök. Staden är särskilt känd för sin art deco-arkitektur från 1930-talet, som du exempelvis hittar på den berömda gatan Ocean Drive i South Beach. Här finns pastellfärgade fasader, retroinredning och skyltar som mest liknar något ur en film.

I Little Havanna upplever du stadens kubanska miljö. Med sin sydliga belägenhet har Miami utgjort den amerikanska drömmen för många latinamerikaner, och många kubaner flyttade hit under 1900-talets andra halva. I stadsdelen kan du njuta av den spanska kulturen, röka kubanska cigarrer och dansa salsa.

Eller så beger du dig till stadens äldsta kvarter i Coconut Grove – här finns det lummiga området Coral Gables som kryllar av trevliga restauranger och butiker, eller hippa Wynwood där du kan se på spännande konst.

Miami by night

Om du längtar efter fest och färger är du på rätt plats. När solen går ner tänds neonljusen och happy hour-skyltarna tas fram – och det spelar inte någon roll vilken veckodag det är. Här är det fest varje kväll, och du är bjuden.

Oavsett om du vill sitta på en takterrass och sippa cocktails, höra livemusik på en lokal scen eller dansa hela natten på en hipp klubb finns det många möjligheter. Men du kan också nöja dig med att gå på upptäcktsfärd i staden och betrakta showen på avstånd.

En shopaholics dröm

För shopparen och reafantasten är Miami en drömdestination. Här finns allt från märkesbutiker och haute couture till hippa vintage-butiker och små independent-designers. Det finns med andra ord goda chanser att uppdatera garderoben, oavsett vilken stil du är ute efter.

I Miami med omnejd hittar du dessutom många stora malls och outlets med bra priser på kända märken. Om du inte har något emot att köra en bit kan du besöka giganterna Dolphin Mall och Sawgrass Mills, som du mest största sannolikhet inte kommer hem tomhänt ifrån.

Miami dolphins

Ett lag i varje liga

Miami har också en hel del att bjuda på om du gillar sport, och i synnerhet de amerikanska grenarna. Staden har flera lag i de största ligorna, och en lokal, trofast publik som gör liveupplevelsen ännu större.

Om du gillar amerikansk fotboll kan du se Miami Dolphins spela en NFL-match, medan basketfansen kan uppleva Miami Heats på sin hemarena. Ishockeylaget Florida Panthers och baseball-laget Miami Marlins håller också till här.

USATours kan hjälpa dig att boka biljetter på din resa till Miami.

Väder i Miami

Väder i FÖLJANDE STÄDER

Miami

Key West

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.