BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Florida Keys

Ett tropiskt paradis på usa:s sydspets

Resor till Florida Keys

Njut av utsikten från magiska overseas highway

Florida Keys – eller i folkmun ”the Keys” – är en ögrupp om hundra småöar som ligger tätt ihop på Floridas sydspets. Det är en unik upplevelse att köra bil mellan öarna, och vi rekommenderar att du stannar till och njuter av omgivningen på din Florida-resa.

Berömda Overseas Highway löper från Miami till landets sydligaste plats, Key West, och binder ihop Florida Keys på en 20 mil lång sträcka. Med utsikt mot Mexikanska golfen på ena sidan och Atlanten på den andra befinner du dig i en alternativ, tropisk värld. Njut av fantastiska vita sandstränder, mangroveträsk och turkost vatten så långt ögat når.

Fakta om Florida Keys
  • Invånare: 73.000
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Key West

Key West

Key West – karibisk semesterkänsla

Ön ligger närmare Kuba än Miami, så på Key West kommer du helt klart få känna på den karibiska stämningen. Ön ligger allra längst ut på Overseas Highway och är kanske den allra mest kända av öarna. Här väntar lugna, vackra stränder men också pulserande stadsliv där du äter nyfångad fisk och skaldjur, shoppar konst och kubanska cigarrer och njuter av ett brett nattliv när solen går ner.

I stadens äldre delar hittar du flera turistattraktioner – den livliga huvudgatan Duval Street och det populära hamnområdet Mallory Square, där du varje kväll kan njuta av showen ”Sunset Celebration” som hyllar solnedgången. Om du hellre vill ta in den vackra omgivningen i lugn och ro finns det massor av hotell i de nyare stadsdelarna som erbjuder just det.

Key West har lockat till sig många stora personligheter och konstnärer genom tiderna. Den mest kända är kanske författaren Ernest Hemingway, som har bott och skrivit några av sina mästerverk här. Här kan du besöka hans hus och känna på stämningen från hans böcker i området.

Key Largo, Florida

Key Largo – en plats att dyka ned i

Key Largo är den första ön du möter på Overseas Highway, men kulturellt är det en stor skillnad mellan fastlandet och den 53 kilometer långa ön. Här hittar du lummiga mangroveträsk, palmträd och kuster med mjuk, vit sand – men det är inte det allra bästa med Key Largo. Det är först under havsytan som man förstår vidden av öns skönhet.

Runtomkring ön finns ett rikt djurliv, som består av havssköldpaddor, fiskar och koraller i alla former och färger. Det ska upplevas på en tur till Key Largo! Det gör du antingen med snorkel eller dykartillbehör, till exempel i fantastiska John Pennekamp Coral Reef State Park. Inte långt därifrån hittar du den knappt tre meter höga bronsstatyn ”Christ of the Deep” under vattenytan – en av världens mest fotograferade platser under vatten.

Väder i Key West

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.