Reseinfo

Trygg resa

Så reser du tryggt och säkert med USA Tours

Res tryggt med USA Tours

Vi har sett fram emot att skicka folk på resor igen, och som tur är har vi möjligheten att resa till USA och många av våra andra resmål.

Förhoppningsvis fortsätter den positiva utvecklingen så att vi inte behöver uppleva nya hårda restriktioner. Men även om det skulle hända har du ett bra läge att köpa en resa med USA Tours. Här har vi samlat relevant information för din trygghet både före och under resan.

Vi följer Utrikesdepartementet

USA Tours följer alltid Utrikesdepartementets (UD) anvisningar, som finns på hemsidan Sweden Abroad.

Om UD inte avråder från att resa kan du resa som planerat. Men om UD avråder från att resa inom 14 dagar före avresa har du rätt till avbokning med full återbetalning.

Detta gäller endast vid köp av en paketresa. Därför är det alltid en bra idé att köpa en paketresa istället för att ordna resan själv.

Paketreselagen och Resegarantifonden

Utöver din ångerrätt finns det en hel del andra fördelar med att boka en paketresa med USA Tours. När du bokar en paketresa omfattas du av danska paketreselagen.

Det betyder att om något oförutsett skulle inträffa är det vårt ansvar att fixa det åt dig. Om flygbolaget till exempel ställer in ditt flyg eller om det uppstår problem med ett hotell eller en hyrbil, hittar vi en annan lösning åt dig.

Dessutom är vi medlem i Danska Resegarantifonden (under Primo Tours medlemsnummer 2187), vilket gör att du är ekonomiskt trygg vid en eventuell konkurs.

Resenärens ansvar

Det är vårt ansvar att leverera den resa du betalat för. I gengäld ansvarar du för att leva upp till de krav som kan ställas för inresa till resmålet i fråga. Detta gäller även i förhållande till förändringar som kan komma ända fram till din avresa.

Det gäller både de "gamla" reglerna om t.ex. giltigt pass och ESTA vid inresa till USA, men även de ”nya” coronareglerna om krav på vaccination och negativa test för både barn och vuxna. USA Tours kan inte hållas ansvariga för uteblivna vaccinationsintyg, inaktuella tester eller liknande.

Läs mer om inresa till USA här.

För specifika krav på vaccination och testning hänvisar vi till UD og CDC.

Läs mer om inresa till Kanada, Mexiko och Karibien här.

Vi rekommenderar rese- och avbeställningsförsäkring

Även om du är väl täckt när du köper en paketresa rekommenderar vi ändå att du tecknar en rese- och avbeställningsförsäkring som vanligt.

Reseförsäkringen täcker bl.a. sjukdom, återkallelse, borttappat bagage etc. Det är alltid bra att ha oavsett omständigheterna.

USA Tours samarbetar med Gouda som har marknadens bästa täckning för reseförsäkringar.

Köp Reseförsäkring (0-69 år)

Köp Seniorreseförsäkring (70+ år)

 

Avbeställningsförsäkringen är också bra att ha, då den gör att du kan avboka resan på grund av sjukdom, dödsfall och liknande. 

USA Tours samarbetar med Gouda och rekommenderar att du köper en avbeställningsförsäkring här.

Observera att avbeställningsförsäkring måste köpas samma dag som du betalar depositionen.

Köp avbeställningsförsäkring

 

Uppdaterad 19 oktober 2022