Reseinfo

FAQ

Det här har andra frågat om

Vanliga frågor och svar

Det är helt förståeligt, och vanligt, att det dyker upp saker som du undrar över i samband med din resa. Vi får ofta samma - mycket normala- frågor om våra resmål. Du är alltid välkommen att kontakta din resekonsult, men det kan också vara så att du hittar ditt svar snabbare i vår FAQ.

 

1. Vad är ESTA

Innan du reser till USA måste du fylla i en ESTA-ansökan, som är en elektronisk ansökan och ger dig inresetillstånd till USA. Den ska fyllas i senast 72 timmar före avgång och är ett förhandsgodkännande, vilket innebär att du får tillåtelse att flyga in i landet, men alltså inte ett garanterat inresetillstånd till USA. Läs mer om inresor i USA.

 

2. Vad är resort fees?

En resort fee är en avgift man betalar på hotell i USA. Det är inte alla som har det, men det är mer regel än undantag att det förekommer resort fees. USA Tours kan ej betala denna avgift på förhand utan den betalas av dig vid ankomst till hotellet.

3. Serveras det frukost på hotellet?

Vanligtvis ingår inte frukost i ditt hotellrum när du reser i USA. Det är både billigare och mycket godare att gå ut och äta frukost på ett café, diner eller kaffebar - speciellt i storstäderna, där utbudet är stort. USA Tours kan, om du önskar, lägga till frukost åt dig. 

4. Mat på flyget?

Ja, det är alltid måltider inkluderat på flyget till USA, såvida du inte reser med IcelandAir.

5. Ingår bagage på flyget till USA?

Ja, det ingår alltid incheckat bagage på flyg till utlandet. Du måste dock betala för ditt bagage på inrikesflyg. Läs mer om bagage och flygresor.

 

6. Ska mitt bagage checkas in på varje flygplats?

Nej, när du checkar in på flygplatsen i Sverige kommer bagaget med hela vägen till USA. Så även om du mellanlandar i Europa kommer bagaget med på flyget till USA, utan att du behöver göra något. Dock är det vanligt att behöva hämta och checka in ditt bagage igen när du mellanlandar i USA.

7. Är det transport till och från flygplatsen?

Om du hyr bil hämtas den ofta på flygplatsen när du landar och kan därför själv köra till hotellet. Om du inte hyr bil - eller först vid ett senare tillfälle på resan - behöver du hitta ett annat sätt att ta dig till och från flygplatsen. Oftast är det billigast med taxi, men USA Tours kan också ordna med transport.

8. Hur gammal måste jag vara för att hyra bil i USA?

Du måste minst vara 21 år fyllda för att hyra bil i USA. Dock behöver du betala en extra avgift om du är under 25 år. Läs mer om att hyra bil i USA.

 

9. Behöver jag betala för att köra på vägarna i USA?

Det finns betalvägar på några ställen i landet, t ex i Florida. Om du kör runt mycket kan det bli dyrt. Du kan antingen betala varje gång du kör på en betalväg eller så kan du köpa ett kort på förhand och köra fritt med det. Din resekonsult kan hjälpa dig med frågor om betalvägar och hur du undviker att betala för mycket.

10. Hur mycket pengar ska jag lägga på mat?

Det är mycket svårt att säga, då det beror på dina vanor och önskningar för semestern. Generellt får du mycket för pengarna när det kommer till mat i USA. Speciellt om du jämför med Sverige. Om du inte har något emot att äta på restaurangkedjor och snabbmatsställen kan du spara in mycket pengar på mat. Om du däremot vill äta på dyra restauranger varje dag kommer det gå åt mer pengar till mat. Kom också ihåg att räkna in dricksen. Läs mer om dricks i USA.

 

11. Vad är inkluderat i min resa?

Om du inte avtalat något annat med din resekonsult är följande alltid inkluderat i resan:

  • Skatter och avgifter

  • Måltider på flyg

  • Bagage på utrikesflyg

  • Bilförsäkringar

12. Vad är inte inkluderat i min resa?

Om du inte avtalat något annat med din resekonsult är följande inte inkluderat i resan:

  • Bagage på inrikesflyg

  • Envägsavgift på bilhyra

  • Resort fees på hotell

  • Frukost på hotell

  • Platsreservation

  • Transport till och från flygplatsen