BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor med Husbil


Kom helt tätt på naturen i en husbil

där du själv bestämmer tempot!

HUSBIL I USA

Med de finaste nationalparkerna, den varierande naturen, de imponerande storstäderna och ett land fyllt till brädden med upplevelser för hela familjen är det inte svårt att förstå varför USA varje år lockar till sig mängder av skandinaviska turister.

Ett populärt sätt att uppleva USA är på en kör-själv semester i husbil. På det sättet kan man uppleva många av de spännande resmålen i sin egen takt. USA är fullt av fina campingplatser och det är därför enkelt att planera en färdväg där man upplever lite av varje.

Upplev de amerikanska nationalparkerna

USA har några av världens största och mest spektakulära nationalparker. Det är näst intill omöjligt att lyckas utforska alla dessa nationalparker helt och hållet på grund av deras enorma storlek, men i en husbil kan man komma rakt ut i naturen och stanna till på de så kallade ”camp grounds” som finns över hela landet. På det sättet kan man få helt fantastiska naturupplevelser. Man får en enastående chans att komma tätt inpå djurlivet som verkligen är livligt tidigt om morgonen och sent på kvällen. De stora nationalparkerna har massor av varierande natur med skogsområden, floder, vattenfall och berg, så man kan lätt behöva ett par dagar på varje plats. Därför är det utmärkt med en husbil, så att man inte måste köra tillbaka till sitt hotell varje kväll.

Så gott som varje stat i USA har nationalparker som är värda ett besök, men i synnerhet när man reser till Kalifornien finns det så många nationalparker på bekvämt avstånd att det är lätt att skräddarsy den perfekta rundresan. Här hittar du bl.a. Grand Canyon, Yosemite och Sequoia som alla är värda ett besök.

Ditt eget hem på hjul

Om man väljer att resa runt med husbil slipper man också packa ihop alla sina saker varje morgon när man ska iväg igen. Du har redan alla dina saker packade i husbilen. En husbil är nämligen på många sätt detsamma som att ha sin egen lilla lägenhet på hjul.

Det är dessutom lättare att bevara kylvaror, eftersom i stort sett alla husbilar är utrustade med ett kylskåp och i några fall även en frys. Det går även utmärkt att laga mat på spisen eller i ugnen om man inte skulle vilja grilla, som amerikanerna normalt gör.

SE HUSBILSMODELLER

Skippa hotellrummet och släpp loss barnen!

Semester i husbil är den perfekta lösningen för familjer som gärna vill vara tillsammans mer än man är i vardagen. De flesta av oss har en intensiv vardag där man inte alltid har den tid till barnen som man skulle önska sig. Om man åker på semester tillsammans i en husbil har man verkligen alla möjligheter att komma varandra riktigt nära.

De flesta barn kommer också att älska att resa med husbil istället för att bo på hotell. Det är inte många hotellrum som ger möjlighet till lek och därför blir barnen ofta uttråkade. De begränsningarna gäller inte när man bor i naturen. Här kan barnen leka fritt och det finns alltid massor av aktiviteter att ägna sig åt på en campingplats.

Många barn tillbringar idag timme ut och timme in framför datorn. Om man tar med sig barnen på en husbilsresa genom USA ger man dem möjlighet att komma bort från datorn och samtidigt närmare naturen. Det är därför inte bara de vuxna som kommer att njuta av att uppleva USA i en husbil utan även för barnen blir det ett minne för livet. Florida är en utmärkt stat för barnfamiljen. Här blir man garanterad fint väder och massor av upplevelser för hela familjen. Man erbjuds spännande naturområden i Everglades, storstadsupplevelser i Miami och de häftigaste nöjesparkerna Orlando-området. Florida har massor av härliga stränder och på många platser kan man campa direkt på stranden.

Läs mer om husbil i Florida här!

Praktiska detaljer

För många kan det nog verka lite skrämmande första gången man ska ut och köra i en av de stora husbilsmodellerna. Självklart skiljer det sig en del från att köra runt i en vanlig personbil, men som tur är så är de flesta amerikanska vägarna ganska stora, så det finns gott om plats, och med automatväxel och farthållare vänjer man sig snabbt vid det.

Alla som har svenskt körkort och har fyllt 21 får lov att köra husbilen.

När man ska planera en semester med husbil kan priset variera en del beroende på vilket företag man hyr den av, samt beroende på var man ska hämta och lämna bilen igen. Samtidigt kan det vara svårt att välja vilka platser man helst vill besöka när man planerar resan eftersom man omöjligt kan uppleva allt på en och samma semester. I de mest välbesökta nationalparkerna kan det ofta löna sig att boka i god tid, då det annars kan vara svårt att hitta lediga platser under högsäsongen.

Priset på hyra av husbil är generellt inte särskilt högt i USA, men därmed inte sagt att det är billigt. Vad man ska ta med i beräkningarna är att man slipper betala för dyra hotellrum och många restaurangbesök, eftersom man kan laga sin egen mat. I slutänden kan det faktiskt visa sig vara ett billigt sätt att resa i USA.

Hos USATours.se skräddarsyr vi den perfekta resan med husbil. Hela resan sätts ihop efter dina önskemål. Vi hjälper dig med allt det praktiska, allt från flygbiljetter, och hyra av husbil, till planering av färdväg, och bokning av campingplatser m.m. Vi samarbetar med alla de stora uthyrarna i USA och kan därför hitta husbilar i alla storlekar för alla budgetar. Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt erbjudande!

Husbil i Kanada

En biltur runt i USA kan vara mycket upplevelserik och trevlig, särskilt när man är tillsammans med sin familj. Man har möjlighet att stanna där man har lust och uppleva natur och frihet på ett helt annat sätt. USATours har specialiserat sig på att planera resor runtom i hela USA och vi kan dessutom hjälpa till att planera resan runt i Kanada. Kanada har enorma områden med fantastisk natur som man bara måste uppleva.

Vi kan planera en resa med husbil till Kanada där du och din familj kommer att uppleva bland annat vackra berg och sjöar vid Rocky Mountains, samt flera nationalparker som ligger i området. Det finns goda möjligheter för maximal avslappning med familjen där man gör sin egen mat, medan man bara njuter av naturen och allt det som finns omkring en. Du kan läsa mer om vad som finns att uppleva både i östra och västra Kanada, och därefter ringa eller skriva till oss så att vi tillsammans kan planera den perfekta rutten till dig och din familj.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.