BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Husbil

Friheten i att inte behöva planera

Husbil

Kör runt i ditt egna hem till alla de största upplevelserna

Åk på semester med husbil i USA eller Kanada, och vi vågar lova att du kommer att få minnen som varar livet ut. Den rullande semesterformen är det bästa sättet att uppleva precis vad du vill, när du vill. Och med Nordamerikas storslagna nationalparker, och underhållande storstäder, garanteras oförglömliga upplevelser längs hela vägen.

Vill du curisa runt mellan de klassiska sevärdheterna i Kalifornien? Då kan du göra det i ditt eget tempo. Är du ute efter ett vildmarksäventyr, kan du köra från den ena vackra campingplatsen till den andra i Kanadensiska Rocky Mountains. Eller vill du åka på en längre roadtrip så väntar Route 66 på dig. Oavsett vart du vill hän, skräddarsyr vi din husbilssemester utifrån dina önskemål.

Semester med husbil

Den ultimata friheten

Husbil, motorhome eller RV (recreational vehicle), kärt barn har många namn men gemensamt för dem alla är att du har med dig ditt hem överallt – och det är frihet. Den största fördelen med att åka på semester i husbil är utan tvekan att inte vara beroende av specifika hotellbokningar och fastställda färdvägar. Du bestämmer själv var turen bär hän när du vaknar på morgonen. Och trots att du får chansen att uppleva alla destinationer som du drömt om, behöver du bara packa upp en endaste gång.

I USA och Kanada är det oftast stora avstånd mellan platserna, men med en husbil är vägen inte längre bara en transportsträcka – utan en del av upplevelsen. Det är något alldeles speciellt att sätta sig tillrätta i sätet och se de vackra landskapen rulla förbi utanför fönstret. Och får du lust att tillbringa natten på något annat ställe än det som GPS:en är inställt på, kan du bara göra det.

Västkusten, ökenlandskap eller Kanada?

I princip kan du åka på semester med husbil varsomhelst i USA, men några stater lämpar sig något bättre än andra. Husbil är för dig som vill uppleva några av landets spektakulära nationalparker, eller kombinera stad med natur.

Kalifornien exempelvis är som upplagt för en husbilssemester, där du kan köra mellan städer som San Francisco och Los Angeles samt nationalparker som Yosmite och Joshua Tree. Du kan också gå ”all in” på nationalparkerna i Midwest och ökenstaterna Utah och Arizona och köra mellan bl.a. Yellowstone, Zion och Grand Canyon.

Men inte bara USA bjuder in till husbils-äventyr. I de västligaste delarna av Kanada kan du komma nära inpå naturen på ett helt annat sätt genom att bo i husbil i nationalparkerna Banff och Jasper, istället för att övernatta på hotell.

Den perfekta semesterformen för familjer

Reser du med barn, är husbil ett superbra alternativ. För det första är det billigare än att övernatta på hotell varje natt, också finns det flera praktiska fördelar. Ni slipper packa upp och ner era bagage varje dag, och ungarna har alltid sina saker nära till hands. Det finns inga fasta mattider att förhålla sig till, och orkar ni inte gå ut och äta kan ni istället laga mat själva i det rullande köket.

Dessutom får man chansen att umgås på ett annat sätt. Och har ni provat att åka på campingsemester förr, vet ni hur mysigt det är att bo på campingplatser. Där finns oftast gott om allehanda roligheter, och barnen hittar alltid något att göra. Samtidigt kan de vuxna slappna av eller passa på att bekanta sig med de tillmötesgående amerikanerna som älskar att grilla och umgås.

Praktikaliteter

Många fruktar att det krävs något särskilt för att få köra runt i en husbil. Men det är faktiskt mycket enklare än vad man tror. Vägarna är designade för stora bilar, så det finns gott om plats. Dessutom är husbilarna oftast automatväxlade och har farthållare, så den kör nästan sig själv. Har du ett körkort utfärdat efter den 1:e juni 1996 tänk bara på att maxvikten du får köra är 3500kg, vill du köra tyngre husbilar krävs behörighet C1. Du måste också ha fyllt 21 år för att få hyra husbil.

Du ska vara uppmärksam på att det krävs en övernattning på hotell, innan du hämtar husbilen. Det är en säkerhetsmässig åtgärd, men också skönt att vila ut efter en lång flygtur.
Vad campingplatser anbelangar kan du i de flesta fall få en plats när du kommer fram. Det betyder i princip att du spontant kan planlägga din rutt allteftersom. Dock rekommenderar vi att boka plats i de mer eftertraktade nationalparkerna, så som Yosmite och Yellowstone.

Husbilsmodeller

TRUCK CAMPER

Truck camper är modellen för dig som vill ha en billig husbil som är enkel att köra i städer. Eftersom det är den minsta modellen är inredningen kompakt, men den har vad man behöver av sovplatser, kök- och duschmöjligheter.

 • Personer: 3 (inkl. föraren)
 • Husbilens längd: 5,18 m (17ft)
 • Separat dusch: Ja
 • Toalett: Ja
 • Kök: Ja

COMPACT – C19

Denna modell är perfekt för par som reser själva, eller med ett barn. Där finns en dubbelsäng ovan och en utfällbar säng nere. Den kompakta inredningen betyder att bilen är lätt att köra och parkera, och motorn är designad för låg bensinförbrukning.

 • Personer: 3 (inkl. föraren)
 • Husbilens längd: 5,8m (19ft)
 • Separat dusch: Ja
 • Toalett: Ja
 • Kök: Ja

STANDARD – C25

Standardmodellen är idealisk för två par, eller en familj med två-tre barn. Den rymmer en dubbelsäng längst bak, och en över förarhytten. Det finns också möjligt att göra om matplatsen till en extra säng.

 • Personer: 5 (inkl. föraren)
 • Autocamperens længde: 7,62 m (25 ft)
 • Separat dusch: Ja
 • Toalett: Ja
 • Kök: Ja

LARGE – C30

Den stora modellen är inrättad för att kunna husera sju personer, men kan också med fördel brukas av mindre familjer som önskar mer plats. Önskar man färre sovplatser kan sängen i mitten göras om till soffa.

 • Personer: 7 (inkl. föraren)
 • Husbilens längd: 9,14m (30ft)
 • Separat dusch: Ja
 • Toalett: Ja
 • Kök: Ja
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.