BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Storslagen natur på amerikanska västkusten

Djupa dalar, branta klippor och färgstarka landskap

17 dagar från 11.895:-

Storslagen natur på amerikanska västkusten

17 dagar från 11.895:-

Låt dig överväldigas av västerns vilda natur

Grand Canyon, Yosemite och Death Valley är bara några av höjdpunkterna i vårt 17 dagar långa reseförslag bland några av världens mest storslagna naturområden. Här får du allt från enorma klippor i alla former och färger till ökenlandskap som verkar oändliga, med brusande vattenfall och stilla sjöar däremellan. Resan genom Kalifornien och västra USA är varje naturälskares dröm.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: LOS ANGELES

LA Venice beachNi flyger till Los Angeles som är den amerikanska västkustens största stad, och därför en given utgångspunkt för att bege sig ut i Kaliforniens och granndelstaternas vilda natur. Ni kan välja att köra direkt mot Grand Canyon, men vi rekommenderar att ni stannar två nätter i storstaden för att ”landa”, hämta hyrbilen och se den berömda ”City of Angels”.

Ni kan besöka stadens stränder, som Santa Monica Beach eller stämningsfulla Venice Beach, där ungdomar på rullskridskor kör sida vid sida med gycklare på enhjulingar. I Los Angeles lever den amerikanska drömmen i högsta välmåga, och staden präglas av alla de olika människor som kommit hit för att pröva lyckan.

Det kan man också uppleva i filmstaden Hollywood, där stjärnorna föds. Promenera längs med Hollywood Boulevard och se Dolby Theatre där Oscar-utdelningen äger rum varje år. På samma gata kan ni se var tidernas största filmmänniskor har fått varsin stjärna på trottoaren Walk of Fame, och vid Chinese Theatre har flera av dem lämnat sina hand- och fotavtryck.

Därefter föreslår vi att ni kör vidare till Grand Canyon (790 km/490 miles – 7,5 timmar)

DAG 3 – 5: GRAND CANYON

Havasu Falls i Grand CanyonNu börjar naturresan på allvar. Efter en tur genom Kaliforniens ödsliga, men vackra, Mojave-öken ankommer ni till ett av världens mest besökta naturfenomen: Grand Canyon i granndelstaten Arizona. Den enorma dalen som löper genom det torra landskapet, med Colorado-floden i botten, har inte blivit berömd för ingenting.

Det är en fantastisk upplevelse att stå på kanten och se ned i den 1,5 kilometer djupa dalen, som sträcker sig så långt ögat når. Klyftan är 446 kilometer lång och upp till 26 kilometer bred, och hela Grand Canyon är nästan 1,6 gånger så stort som Gotland. Det säger något om hur storslagen upplevelsen är.

Ni kan uppleva det från någon av de många utkiksposterna som finns utplacerade längs med klyftans kant, eller gå upp tidigt nästa morgon och vandra i dalen innan solen står för högt på himlen. Ni kan också pröva forsränning på floden, eller flyga helikopter över området för att se Grand Canyon ur ännu fler perspektiv.

Från Grand Canyon kan ni köra till Page Antelope Canyon (210 km/130 miles – 2,5 timmar)

DAG 5 – 7: PAGE ANTELOPE CANYON

Page Antelope CanyonsVi rekommenderar att ni fortsätter direkt till resans andra klyfta, Antelope Canyon, som ligger i Navajo-folkets territorium i norra Arizona. Ni kan övernatta i staden Page, som är beläget i närheten. Här väntar en annan typ av klyfta: den här är smal, och på några ställen verkar den nästan helt stängd i toppen. Vattenmassorna i floden som nu är uttorkad har under årens lopp skapat vackra, mjuka klippformationer. När solen ligger på och skiner in genom klippornas sprickor får man en helt unik upplevelse från dalens botten. Vi rekommenderar att ni bokar en guidad tur redan på hemmaplan, eftersom det kan bli huggsexa om de bästa turerna. Det kan USATours hjälpa till med.

Det är också i Page ni kan uppleva berömda Horseshoe Bend – en plats där Colorado-floden har skapat en hästskoformad krök runt de höga klipporna. Det är en ikonisk bild av västra USA:s natur som ni inte får missa.

Därefter kan ni köra till den tredje klyftan, Bryce Canyon (240 km/150 miles – 2,5 timmar)

DAG 7 – 9: BRYCE CANYON

Bryce CanyonsEfter Arizonas vackra dalgångar föreslår vi att turen går vidare till granndelstaten Utah, där en tredje naturupplevelse väntar i Bryce Canyon. Än en gång väntar ett helt annorlunda landskap, som gör destinationen unik i sitt slag.

Bryce Canyon är en stor, öppen klyfta som är fylld med så kallade hoodoos. En hoodoo är en spetsig klipp-pelare, som skapats av erosionen från väder och vind. Här finns världens största samling av hoodoos, sida vid sida i en dal som verkar oändligt stor.

Vi rekommenderar att ni besöker dalen när solen går upp eller när skymningen börjar falla – eller vida båda tidpunkter. Kombinationen av det vackra, rödskimrande ljuset och klippornas långa skuggor är förtrollande.

Härifrån kan ni köra till Zion National Park (120 km/70 miles – 1,5 timme)

DAG 9 - 11: ZION NATIONAL PARK

Zion National Park är nästa stopp i vårt reseförslag. Här kan ni se fram emot att komma ut och vandra i det vidsträckta området, som präglas av storslagna klippor. Namnet kommer från mormonerna, som en gång i tiden var mycket utbredda i området. När de upptäckte platsen kallade de den Zion, som inom mormonismen refererar till en helig plats eller en religiös gemenskap – och nationalparken är verkligen en gudomlig syn.

Om ni kommer hit mellan mars och september behöver ni åka shuttle-buss för att ta er runt i parken. De kör längs med Virgin-floden som flyter genom området, och längs med färden finns det möjlighet att gå av och utforska omgivningen till fots. På det sättet skyddas nationalparken bättre.

Här finns det flera fina utkiksposter, och vandringsturer till höjdpunkter som det runda klipplandskapet Big Bend, som påminner om Horseshoe Bend, och den ”gråtande” klippan Weeping Rock där vattnet sipprar ner längs med klippväggen.

Därefter kan ni köra genom Death Valley till Mammoth Lakes (740 km/460 miles – 7,5 timmar)

DAG 11 - 12: MAMMOTH LAKES

Death ValleyEfter en rundtur mellan de närliggande nationalparkerna i Arizona och Utah är det dags för en längre körtur. Yosemite är en av de absolut största höjdpunkterna i västra USA, så resan är definitivt mödan värd. Vi rekommenderar att ni gör ett stopp längs med vägen, i staden Mammoth Lakes i Kalifornien. Om ni vill uppleva Las Vegas är det också möjligt att stanna till där.

Vägen till Mammoth Lakes bjuder lyckligtvis också på stora naturupplevelser. Här kan ni nämligen köra genom den fascinerande nationalparken Death Valley, som är en extremt torr och varm dal. Här har man uppmätt världens högsta temperatur – år 1913 var det inte mindre än 57 grader. Stanna till vid Badwater Basin, där det ser ut som att det har snöat. Det är i själva verket bara saltkristaller från den uttorkade vattnet, men det är en väldigt speciell syn.

När ni kommer fram till Mammoth Lake har naturen blivit grönare, och de vackra omgivningarna bjuder in till vandringsturer. Ni kan också nöja er med att få en god natts sömn och spara krafterna till Yosemite.

Från Mammoth Lakes föreslår vi att ni kör till Yosemite (170 km/100 miles – 2,5 timmar)

DAG 12 - 14: YOSEMITE

YosemiteVi har lagt in två övernattningar i Yosemite, för här väntar en gigantisk nationalpark med över 4000 olika djur- och växtarter, vattenfall, granitklippor, enorma Sequoia-träd, ödemarker, skogssjöar och mycket mer. Oavsett om ni är erfarna vandrare eller bara vill gå en avkopplande promenad finns det gott om stigar i Yosemite.

Några av höjdpunkterna är den dramatiska klippan El Capitan, utkiksposten Glacier Point och Yosemite Valley, som är ett stort område med många vackra platser. Det kan också rekommenderas att bara promenera längs med de många vandringsstigarna och stöta på några av parkens många gnagare, eller få en glimt av de mer sällsynta svartbjörnarna som också lever här.

Här går det att campa inom parkens område, eller bo under mer bekväma förhållanden i små samhällen. Det är helt upp till er, och vi hjälper gärna till.

Härifrån kan ni köra till San Francisco (300 km/190 miles – 4 timmar)

DAG 14 - 17: SAN FRANCISCO

Napa ValleyDet sista stoppen på den storslagna naturresan är den charmiga storstaden San Francisco, belägen på västkusten. Här föreslår vi tre övernattningar för att uppleva staden och skämma bort er själva med lite storstadssemester innan resan vänder hemåt.

Ni kan besöka stadens olika kvarter, som färgstarka Castro som spelade en viktig roll i kampen för homosexuellas rättigheter i USA, eller stadens stora Chinatown där ni kan äta fantastisk kinesisk mat. Här kan ni shoppa i välkända kedjor vid Union Square, eller kika i små, speciella butiker i de gamla hippiekvarteren Haight-Ashbury.

Om ni vill få med hela staden i en och samma upplevelse kan ni ta er upp i det gamla tornet Coit Tower. Det ligger på toppen av Telegraph Hill, som är en av stadens många kullar. Härifrån får ni en fantastisk utsikt över hela San Francisco, och kan ta fina fotografier som minne av resan.

N kan också ta er över ikoniska Golden Gate Bridge, besöka det beryktade fängelset Alcatraz på en ö i San Francisco Bay och se sjölejonen på Pier 39 vid hamnkvarteren Fisherman’s Wharf – för att uppleva de största turistattraktionerna i San Francisco.

Om ni börjar sakna naturen kan ni göra en dagsutflykt till det härliga vinområdet Napa Valley, strax norr om staden. Här väntar lantlig idyll, god mat och naturligtvis fantastiskt vin direkt från gårdarna.

Från San Francisco kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 17 dagar från 12.195:- per person
Sommar jun. – aug. 17 dagar från 16.795:- per person
Höst sep. – nov. 17 dagar från 11.895:- per person
Vinter dec. – feb. 17 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö som faller i Yosemite och Grand Canyon.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 17 dagar från 12.195:- per person
Sommar jun. – aug. 17 dagar från 16.795:- per person
Höst sep. – nov. 17 dagar från 11.895:- per person
Vinter dec. – feb. 17 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö som faller i Yosemite och Grand Canyon.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.