BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till San Diego

Barnvänlig storstadssemster med vackra stränder

Resor till San Diego

Den perfekta kombinationen av avslappning och aktiviteter för hela familjen

På en resa till San Diego får du allt – i strålande solsken till på köpet. Här hittar du en storstad som har allt man kan önska i form av museer, attraktioner, shopping och mat med rötter i Mexiko, som staden gränsar till.

Utöver det är San Diego välsignat med västkustens vackraste stränder och en uppsjö av roliga familjevänliga aktiviteter som berömda San Diego Zoo, Legoland och världens största båtmuseum, USS Midway.

Fakta om San Diego
  • Invånare: 1,4 miljoner
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i San Diego

San Diego beach

Aktiv strandssemester

San Diego kombinerar Kaliforniens stadiga värme med Stillahavets lätta bris, vilket gör det perfekt för alla typer av utomhusaktiviteter. Mycket av livet i San Diego äger rum på de många kilometerna vacker kust som omger storstaden.

Här finns en strand för alla. Några är plana med fin sand, som på halvön Coronado Island som är populär att besöka via stadens downtown, medan andra sträder ligger vid foten av branta klippor, som i den bildsköna stadsdelen La Jolla.

Alla stränder bjuder på möjligheter för aktiviteter. Många surfare lockas av San Diegos vågor, medan andra föredrar rullskridskor eller cykelturer längs med kusten. Åter anda föredrar att njuta av solen och bygga sandslott. Oavsett vad du föredrar kommer du att hälsas varmt välkommen – både av solen och lokalbefolkningen.

San Diego Zoo

Stora upplevelser för de små

För dig som reser till San Diego med barn väntar mycket roligt att uppleva. Staden är hem till gigantiska SeaWorld, som kombinerar vattenland med djurupplevelser. Här kan barnen leka själva i vattenruschkanor av alla storlekar, och se delfinshower, sjölejon och späckhuggare.

Många fler djur väntar på San Diego Zoo, som är en av världens största och bästa djurparker. Här bor mer än 4000 djur, och både unga och gamla kan glädjas över att träffa farliga djur som lejon och pumor, men också söta pandor och knallrosa flamingor.

Om barnen är förtjusta i Legoland kan ni besöka det första Legoland utanför Skandinavien. Det ligger nämligen i San Diego, och har på amerikanskt vis lite mer attraktioner än den danska varianten – här finns både ett vattenland och ett stort akvarium.

Historiska hamnkvarter och USS Midway Museum

San Diegos placering har inte bara gett staden några av USA:s vackraste stränder, men också gjort den till en historisk hamnstad. På din resa ska du därför inte missa de livliga hamnkvarteren, där ett alldeles särskilt skepp ligger förtöjt.

USS Midway var ett världens största och längst opererande hangarskepp, som stridsflygplan landade och lättade från. Det användas bland annat under Vietnamkriget, och senast under Kuwaitkriget. Idag är det världens största maritima museum och San Diegos största attraktion. Det var också här filmen Top Gun spelades in.

Avsätt gott om tid för att besöka museet – här finns mycket att se och uppleva. Provsitt en cockpit och en katapultstol, pröva en flygsimulator eller utforska de små hytterna. Om du inte är så intresserad av historia är utsikten från däcket över stadens skyline en upplevelse i sig.

VÄDER I San Diego

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.