BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Kalifornien

Charm, självförtroende och stjärnspäckade drömmar

Resor till Kalifornien

Uppfyll dina drömmar i delstaten som har allt

Kom i bakom kulisserna i glamourösa Hollywood, hoppa på spårvagnen i unika San Francisco, ta ett dopp vid västkustens vackraste stränder och tappa andan inför Yosemites storslagna natur…

…och mycket, mycket mer på din resa till Kalifornien. Det är inte en slump att ”the Golden State” är USA:s mest populära delstat. Den har oändligt mycket att bjuda på och är perfekt för en bilsemester – upplev områdets alla höjdpunkter eller nöj dig med några få i ditt eget tempo.

Det är också ett utmärkt tillfälle att kombinera med en tripp till Grand Canyon och Las Vegas, som båda bjuder på oförglömliga upplevelser inom köravstånd.

Fakta om Kalifornien
  • Invånare: 39 miljoner
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Kalifornien

Los Angeles

Los Angeles – stjärnor och stränder

En resa till Kalifornien är inte komplett utan drömmarnas stad, Los Angeles. USA:s näst största stad är synonym med filmstjärnor och solsken. Cruisa förbi den ikoniska Hollywood-skylten, leta efter stjärnor i asfalten på Walk of Fame och på gatorna i lyxkvarteren Beverly Hills.

Fortsätt äventyret i Universal Studios och Disneyland med att njuta av L.A.s läckra sandstränder i Santa Monica och Venice Beach.

Läs mer om Los Angeles

San Francisco

San Francisco – den gyllene brons hemstad

Upplev en unik stad på din Kalifornien-resa med ett uppehåll i San Francisco. Med sina branta gator där spårvagnarna fortfarande kränger fram skiljer sig San Francisco från USA:s övriga städer.

Här hittar du massor av nationella sevärdheter – se den vackra Golden State Bridge, de livliga hamnkvarteren vid Fisherman’s Wharf, det ökända fängelset Alcatraz eller de gamla hippiekvarteren i Haight-Ashbury.

Läs mer om San Francisco

Big Sur på Highway 1

Highway 1 – en biltur att minnas

Det bästa sättet att uppleva både San Franciso och Los Angeles är helt klart att köra längs med Highway 1 mellan de två städerna. Den världsberömda vägen längs med Kaliforniens kust är en attraktion i sig själv – här får du en fantastisk utsikt över Stillahavskustens branta klippor och stora vågar, och kan stanna till vid sevärdheter som Big Sur och det majestätiska slottet Hearst Castle.

För att få ut så mycket som möjligt av din resa till Kalifornien rekommenderar vi att du kör söderut från delstatens norra delar, så att du kör längs med vattnet, och avsätter några dagar för att njuta så mycket som möjligt av den oförglömliga turen.

Läs mer om Highway 1

San Diego

San Diego – vackra stränder i en familjevänlig stad

Resor till Kalifornien bjuder på massor av sol, och de vackra stränderna som omger San Diego bjuder in till en ordentlig badsemester.

Utöver den natursköna omgivningen bjuder storstaden på aktiviteter för hela familjen som räcker i flera dagar. Besök världens största båtmuseum, USS Midway, Legoland, SeaWorld och den världsberömda djurparken San Diego Zoo.

Läs mer om San Diego

Yosemite National Park

Kaliforniens extrema och vackra natur

Kalifornien är inte bara storstäder och stränder, utan består också av enorma områden av unik natur. Nationalparkerna i ”the Golden State” bjuder på naturupplevelser som ligger långt från de europeiska landskapen, och som samtidigt skiljer sig mycket från varandra.

I Yosemite National Park hittar du enorma vattenfall och brunbjörnar, i Death Valley upplever du ett unikt landskap i den extremt varma öknen och i Sequoia National Park finns några av världens största och allra äldsta träd.

NFL

Sportresor i Kalifornien

Upplev action och en genuin stämning när de amerikanska fotbollslagen San Francisco 49ers, Oakland Raiders och Los Angeles Chargers ger sig ut på planen i NFL. Eller se några av världens bästa basketspelare i LA Lakers, Clippers och Golden State Warriors.

Är hockey din sport? Se en NHL-match mellan Los Angeles Kings och San Jose Sharks, eller utforska den uramerikanska baseballscenen – Kalifornien har hela fem lag representerade i MLB. Det finns också möjlighet att se europeisk fotboll när LA Galaxy spelar i amerikanska MLS. Kalifornien har några av världens bästa idrottare, och USATours kan hjälpa dig att boka biljetter till just det du vill se.

Las Vegas

Kombinera med Grand Canyon och Las Vegas

Grand Canyon i grannstaten Arizona är en av världens mest speciella naturupplevelser, och är en given höjdpunkt på Kalifornienresan. Hit kör du på en dag, och upplever den fantastiska utsikten, river rafting på Colorado River eller en helikoptertur över ökenlandskapet som finns med på Unescos lista över världsarv.

På andra sidan gränsen till delstaten Nevada ligger Las Vegas och glittrar – passa på att passera spelstaden på din rundresa i Kalifornien.

Väder i följande städer

San Francisco

Los Angeles

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.