BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Västkusten i USA

Så många upplevelser att en resa aldrig är nog

Västkusten i USA

Resor till Västkusten

På USAs västkust hittar man allt från storslagna ökenområden och ikoniska Grand Canyon till en fantastisk kuststräcka.

Utöver det finns här även charmerande kuststäder, en neonupplyst ”gambler-stad” och pulserande storstäder. USAs västkust har allt och på en resa dit kommer du att få upplevelser i särklass, i ditt eget tempo. Här rekommenderar vi att man hyr en egen bil då sträckorna annars kan bli en aning långa. Det är dock aldrig långt till en trevlig stad, en riktigt bra restaurang eller en fantastisk naturupplevelse.

Fakta om USA’s Västkust
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva på Västkusten

Kalifornien

Kalifornien

Kalifornien, med smeknamnet ”The Golden State”, är den mest folkrika staten i hela USA. Denna fantastiska stat bjuder på en mängd upplevelser med allt från strand och badning till inspirerande storstäder och fantastiska nationalparker där naturen har högsta prioritet. En resa till Kalifornien är en upplevelse du aldrig glömmer!

Läs mer om Kalifornien

Los Angeles

Los Angeles

”The City of Angels” – Los Angeles. Ligger i den södra delen av Kalifornien och är definitivt en av de häftigaste och mest spännande städerna i USA. Här är det alltid soligt och miljonstaden ligger helt ut till kusten där man också hittar vackra stränder. Kanske har du hört om Venice Beach eller Santa Monica? Utöver det ligger även Hollywood, Beverly Hills och nöjesparker i världsklass. En stad man verkligen kan falla för!

Läs mer om Los Angeles

San Francisco

San Francisco

San Francisco är en av de mest kända städerna i USA och det av en anledning. I storstaden hittar man massor av intryck och upplevelser. Se bland annat den kända röda bron ”Golden Gate Bridge”, det berömda fängelset Alcatraz och det fantastiska hamnområdet Fisherman’s Wharf, där humöret är på topp och maten är utsökt. Detta är en stad med många olika områden, som vart och ett har en egen karaktär och ett eget utbud av upplevelser.

Läs mer om San Francisco

San Diego

San Diego

San Diego är den åttonde största staden i USA och även här är utbudet av aktiviteter stort. Störst och mest välkänd är nog nöjesparken SeaWorld som ligger mycket nära stadens centrum. Se shower med hoppande delfiner, de mäktiga späckhuggarna och de alltid lika underhållande sjölejonen. I San Diegos hamn hittar man skeppsmuseet U.S.S. Midway. San Diego ligger dessutom precis norr om gränsen till Mexiko så man kan också ta en snabb tur över gränsen.

Läs mer om San Diego

Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas är det ultimata stället för den äventyrslystne som tycker om att ta en risk ibland. Las Vegas är spelstaden över alla andra och casinon har varit stadens kännetecken i många år. I Las Vegas får man mycket för pengarna och hotellstandarden är mycket hög. Upplev ”The Strip” på ett av de högklassiga hotellen när denna pulserande, neonupplysta ökenstad verkligen blommar upp då mörkret kryper fram. I Las Vegas går drömmar i uppfyllelse!

Läs mer om Las Vegas

Seattle

Seattle

Seattle är den största staden i delstaten Washington som ligger i det nordvästra hörnet av USA – precis söder om Kanada. Staden ligger en bra bit från USAs övriga destinationer, men klarar fortfarande av att attrahera miljoner turister varje år. Seattle bjuder på en otrolig gästfrihet där alla är vänliga och öppna mot nykomlingar. Utöver det är Seattle en mycket kaffe- och musikglad stad. Starbucks grundades i Seattle och det finns ett stort antal kaffebutiker i staden. Space Needle är stadens varumärke och den ska besökas när man är i Seattle!

Läs mer om Seattle

Oregon

Oregon

Oregon är den stat man kommer till om man fortsätter norrut från Kalifornien. Delstaten ligger också vid Stilla Havskusten och klimatet är tempererat. Oregon är särskilt känt för sin otroliga naturrikedom med stora skogar, sjöar och fantastiska naturområden. Ett av de mest kända områdena är Crater Lake National Park med Crater Lake, en vulkan som hade utbrott för flera tusen år sedan och idag kan stoltsera med en av världens djupaste sjöar. Utöver det hittar man bl.a. Mount Hood, som är Oregons högsta berg med sina knappa 3500 meter. Naturupplevelser i världsklass!

Nationalparker

I USA kan man nästan inte undvika att höra om, köra genom eller läsa om en av landets många nationalparker, speciellt inte på västkusten. På vår hemsida kan du hitta texter om flera av de mest kända nationalparkerna, där ni kan läsa om aktiviteter och upplevelser i områdena. USATOURS’ resekonsulter har förstahandserfarenhet av åtskilliga nationalparker och vi kan hjälpa till med svar och information om de olika parkerna. Vi tycker att alla nationalparkerna är värda ett besök när man nu ändå ska på en resa till USA!

Väder i Los Angeles

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.