BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Texas

Cowboys och country i verklighetens vilda västern

Resor till Texas

Njut av Texas vackra prärier

Texas bjuder på originella upplevelser för både gamla och unga. USA:s näst största stat, ”the Lone Star State”, består av enorma områden av vild natur, rancher som hämtade ur en westernfilm och storstäder fulla av historia, attraktioner och livemusik.

I städerna Dallas, San Antonio och Austin kan du äta äkta tex-mex, gå på konserter, shoppa cowboykläder och se historiska sevärdheter som Alamo och platsen där John F. Kennedy blev skjuten. Ute på landet upplever du vilda västern och kan pröva livet som cowboy på en autentisk ranch.

Fakta om Texas
  • Invånare: 28 miljoner
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Texas

Bo på en ranch i vilda västern

Texas är en enorm delstat – större än Tyskland, Storbritannien, Holland och Belgien tillsammans. Stora delar av delstaten består av vild natur och lantbruk, och även om många ”texans” har flyttat in till städerna njuter de fortfarande av country-livet. Det kan du också göra på din resa till Texas.

Kom ut från storstäderna och upplev livet på en autentisk ranch, där verklighetens cowboys driver boskap och dansar square dance som en naturlig del av tillvaron. Du kan delta i arbetet med djuren, ta en ridtur eller bara njuta av lugnet och stämningen på en ranch ute på landet i vackra Texas.

USATours kan hjälpa dig att hitta en ranch där du kan bo precis som de gör i vilda västern.

San Antonio, Texas

San Antonio – historisk charm

En resa till Texas bör definitivt omfatta ett stopp i den spännande historiska staden San Antonio. Det är en multikulturell storstad, där det mexikanska inflytandet är tydligt i det kulinariska utbudet och på den stora, färgstarka marknaden Square Market, där lokalbefolkningen och turister handlar delikatesser och hantverk.

Staden är bland annat känd för the Alamo, som var en katolsk missionsstation som 1836 belägrades av femtusen mexikaner. Här utspelade sig en blodig uppgörelse i kampen om marken. Den gamla byggnaden står kvar än idag, och är numera en populär turistattraktion. Du kan besöka den och flera andra missionskloster i San Antonios centrum.

Stadens andra stora attraktion är den charmiga parken River Walk. Det är en liten oas i form av ett nätverk av promenadvägar längs med San Antonio River, som befinner sig en nivå under stadens övriga gator. Du kan åka båt på floden eller nöja dig med att njuta av vattnet från någon av de trevliga caféerna längs med flodbanken.

Austin – livemusikens centrum

”Keep Austin Weird” är huvudstadens motto, och på resan till Texas kommer du förstå varför. Staden bjuder på en speciell stämning, och här möter du en färgstark blandning av människor, musik, mat och stadsliv.

Det sistnämnda är det mest unika med Austin. Staden är också känd som ”the Live Music Capital of the World” och har en mängd små lokala scener, med livemusik på programmet varje kväll. Country är en särskilt populär genre, men också jazz och massor av experimentella musiker får plats på Austins scener.

Du ska helt klart gå på en spelning, eller kanske flera – de flesta musikscener ligger dörr i dörr i downtown och stadsdelen South Congress (SoCo), där stadens motto gör sig särskilt tydligt.

Dallas skyline

Dallas – oljebaroner och JFK

På resan till Texas kan du uppleva en annan del av historien i storstaden Dallas. Den är ett bra exempel på hur upptäckten av ”det svarta guldet” på 1800-talet gjorde Texas till en riktig delstat. Den som minns tv-serien Dallas vet att oljebaronerna inte lider brist på något, och så är fortfarande fallet bland många av Dallas invånare – här kommer du stöta på många välbärgade texans.

I hippa Arts District hittar du utmärkt shopping, restauranger och museer, och i downtown får du inte missa the Sixth Floor Museum. Museet är vigt till John F. Kennedy, som 1963 blev skjuten just där. På Dealey Plaza, precis bredvid, är ett stort monument rest till hans ära.

Om du är sugen på superamerikanska sportupplevelser kan du se det amerikanska fotbolls-laget Dallas Cowboys på sin hemarena. Det är en unik upplevelse att se en match på Cowboys Stadium, som rymmer 100 000 åskådare, en mycket speciell stämning och cheerleaders som underhåller i pauserna.

Fort Worth i Texas

Forth Worth – verklighetens cowboys

Strax väster om Dallas hittar du den sjätte största staden i ”the Lone Star State”, nämligen Forth Worth, som bjuder på äkta vilda västern-upplevelser. Mer specifikt är det i byn Forth Worth Stockyards National Historic District det roliga väntar.

Det är som ett stort, levande museum med kullerstensgator och låga hus, som ser ut precis som på västernfilmerna. Men det är inte bara omgivningarna som minner om svunna tider – på gatorna spankulerar cowboys, oxar och hästar.

Se hur boskapen sköts om, ta en drink på en saloon med svängdörrar, dansa country på en dancehall bland texans med cowboystövlar och upplev en äkta rodeo. Här hittar du en uppsjö av aktiviteter för hela familjen – Forth Worth ett måste på resan till Texas.

Big Bend – extrem natur

I sydvästra Texas hittar du det enorma Big Bend National Park, som bjuder på fantastiska naturupplevelser. Här kommer du ut i det vilda, orörda landskap som den här delen av USA till stor del består av.

Parken har fått sitt namn från den stora krök som floden Rio Grande tar genom området. Floden skiljer USA från Mexiko och omkring den reser sig klippor och berg på vissa ställen, och ökenområden med kaktusar på andra.

Du kan köra bil genom parken eller kliva ut i värmen och vandra för att komma närmare naturen, och här hittar du små stigar som tar dig till oförglömliga utsikter över landskapet. För den äventyrslystne finns det också möjlighet att åka båt på Rio Grande, köra mountain bike i bergen eller rida över slätterna.

Väder i Texas

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.