BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Texas

Cowboys och countrymusik i Texas

Resor till Texas

Upplev Vilda Västern

En resa till Texas är en resa till den plats i USA där det alltid finns en historia värd att berätta.

Oavsett vilken tid av USAs historia man tänker på, har Texas varit med och format den – ofta ensamt, eller i vart fall mer än de flesta andra stater. I slutet av 1800-talet var Texas staten som la grunden till tanken om ”vilda västern”. Nybyggarkulturen med järnvägar, små kasinon och fördrivna indianstammar har sina rötter här. Några årtionden senare fann man att det svarta guldet i jorden kunde förbrännas, varefter Houston och Dallas blev två av USAs rikaste och mest inflytelserika städer. Det är för övrigt i Texas som man använder dödsstraffet mest. Texans är en helt och hållet unik stat.

Fakta om Texas
  • Invånare: 28 miljoner
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Texas

Western-musik i Texas

Texas är också var vaggan stod för western-musiken, som blir mer och mer populär också i Sverige. Först och främst används westernmusiken till den allt populärare squaredancen, men också i privata hem har den lugna musiken slagit igenom. Med en resa till Texas kan du på allvar uppleva westernmusiken i sin sanna form. I synnerhet huvudstaden Austin, som ligger mitt i Texas, är mycket känd för de många spelställen där du kan uppleva westernmusiken över en öl och en god biff – eller steak, som det heter på amerikanska.

Besök Mexico

Om du reser till Texas, ligger det nära till hands att göra en blixtvisit till Mexiko. Gränsen till Mexiko ligger söder om Texas, och du kan snabbt besöka Estados Unidos Mexicanos, om du har lust. Det finns inte särskilt många servärdheter söder om gränsen, så det är bara om du vill ha en alternativ upplevelse. Var i samband med detta uppmärksam på gränserna. I USA är det, till skillnad från Sverige, inte öppna gränser. Du bör därför förbereda dig på att använda en smula tid att ta dig över gränsen, från båda håll.

Dallas skyline

Besök det rika Texas

Texas är ännu i dag en mycket rik stat. Det är inte för att det här borras syndigt mycket olja, utan det finns många elektronikföretag som till exempel Dell som håller till i Texas. En bra bild på rikedomen är att det finns nästan 350 000 dollarmiljonärer i delstaten. Det är det näst högsta antalet i hela USA! När du går runt i Houston, Dallas och liknande, är det också lätt att se att det här är tal om en rik stat. Stora, flotta kvarter och gator upp och ner med fashionabla butiker. Glöm inte att ta med den stora plånboken, om du faktiskt tänker köpa något i de celebra butikerna.

Släpp fram cowboyen i dig

Texas är en jättestor stat. Därför kan du uppleva mycket annat än bara stadssemester. Även om det är länge sedan man med rätta kunde tala om den vilda västern, kan du fortfarande uppleva det i en alternativ form. Små byar, där du kan leka cowboy för en dag, finns på massor av platser. Det finns till och med en nöjepark med just ”vilda-västern”-tema. Om du är redo att ta på cowboyhatten och lasson under armen, kan du därför både ensam och med familjen bli en del av ”wild, wild west” i Texas.

Besök Houston och Dallas

Reser du till USA, finns det i Texas i synnerhet två stora städer som er värda att besöka. Det rör sig om Houston och Dallas. Houston ligger i den östliga delen av Texas, och är faktiskt USAs fjärde största stad med ett invånarantal i centrum på omkring två miljoner. Från Houston kan du besöka Mexikanska golfen, där det finns fina strandområden. I Sverige känner vi nog Houston från meningen ”Houston – we’ve got a problem” från ”Apollo 13”-filmen, och det finns ju mycket riktigt ett NASA-kontrollcenter i Houston – Johnson Space Center. Om du är intresserad av rymdfart, kan du uppleva museet och komma nära rymdskepp här, och planerar du din resa till Texas nogrannt, kanske du har tur nog att få se en riktig rymduppskjutning!

Den andra staden är Dallas. Mest känd i Sverige från serien med samma namn, medan man i USA främst känner Dallas som staden där John F. Kennedy blev skjuten. Football- klubben Dallas Cowboys är populär i hela Texas, och folk kommer ofta körande till matcherna från när och fjärran. Klappar ditt hjärta också för amerikansk fotboll, så kan du lugnt fara till Dallas, Texas, för att uppleva de äkta Dallas Cowboys.

Väder i Texas

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.