BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till New England

Vackra årstider, idylliska landsvägar och historien om USA

Resor till New England

Se fram emot nya naturupplevelser..

Skogar med träd i alla färger, fridfulla berg med utsikt, historiska Boston och små hamnstäder med världens bästa hummer. Resor till New England bjuder på en skön blandning av upplevelser samlade på ett lagom stort geografiskt område.

New England omfattar de sex delstaterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont, som ligger I en grön enklav i USA:s nordöstra hörn. Utöver de fantastiska skogarna och kustområdena är området särskilt känt för sina spännande berättelser om landets historia. Om du vill se vacker natur och samtidigt lära dig något, är New England rätt plats.

Fakta om New England
  • Invånare: 14,7 miljoner
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i New England

Plymouth Rock

Platsen där USA:s historia inleddes

Överallt på resan till New England kan du känna hur historien genomsyrar det vackra området. Det var här USA:s historia inleddes när den engelske upptäcktsresaren John Smith gick i land, och pilgrimsfäderna seglade till Plymouth i nuvarande Massachusetts och koloniserade området som fortfarande går under namnet New England.

De brittiska – och senare irländska och östeuropeiska – immigranternas prägel kan tydligt ses i arkitekturen, folket och kulturen i det nutida New England. Till exempel lägger man stor vikt vid utbildning, och därför grundade man universiteten Harvard i Massachusetts och Yale i Connecticut. Om du befinner dig i närheten får du inte missa en tur på campus, som osar av gamla utbildningsideal.

Det var också i New England som kampen för självständighet från England utspelades. Den delen av historien kan också återupplevas här, i synnerhet i Boston där du bokstavligt kan gå genom historien på Freedom Trail på stadens kullerstensgator.

White Mountain road i New England

Idyllisk natur året runt

På en bilsemester i New England är klichén ”resan är målet” mycket passande. Destinationerna är viktiga, men resan mellan dem är minst lika viktig. New England är känt för sin vackra natur, och speciellt på hösten är omgivningen förtrollande.

Träden skiftar färg i september och oktober, och du kan uppleva stora, orörda skogar med trädkronor i alla nyanser av grönt, gult, orange och rött. Om du har möjligheten att resa just då kan det varmt rekommenderas.

Men New Englands skogar, berg och kuststräckor är bildsköna resten av året. På våren slår de vilda blommorna ut, och på sommaren är Cape Cods ljuvliga stränder extra inbjudande, och på vintern får du julromantik i städerna och på skidturer i Vermonts berg.

New England i USA

Berg i alla färger

Det är särskilt två bergskedjor som är värda ett besök på resan till New England. I Vermont hittar du Green Mountains, som precis som namnet antyder är gröna större delen av året. I New Hampshire ligger White Mountains, som är större och högre, så här är bergstopparna snötäckta på vintern. Båda områdena präglas dock av höstens spektakulära färgspel.

Det finns massor av vandringsstigar för alla nivåer, där du kan njuta av utsikten och den vackra luften. Här finns också massor av möjligheter för aktiviteter, som att köra mountainbike, paddla kajak eller åka linbana. Men det är förstås minst lika härligt att betrakta naturen på en promenad, en fisketur eller picknick.

Humpback whale

Hummer och valar längs med kusten

New Englands kuststräckor bjuder på ännu fler vackra naturupplevelser, men också charmiga städer och riktigt god mat. I Cape Cod, Massachusetts, kan du ligga på stranden och betrakta de enorma valar som söker sig till området från maj till oktober.

I hamnstaden Newport på Rhode Island kan du se överdådiga Newport Mansions, där de rikaste amerikanerna har sina sommarhus. Här kan du också gå den berömda Newport Cliff Walk, med utsikt mot Atlantens vågor som slår mot den råa klippan.

Längre norrut kan du äta världens bästa hummer i Maines små kuststäder, och se de vackra, historiska fyrarna som fortfarande står kvar. Portland är den största kuststaden och ett charmigt ställe att tillbringa en dag, men många av de mindre städerna är väl värda ett besök.

New York

Kombinera med NYC och Niagara Falls

På resor till New England är det som upplagt för att köra upp till den kanadensiska gränsen i delstaten New York, där det mäktiga vattenfallet Niagara Falls skiljer de båda länderna åt. Det är en annorlunda typ av naturupplevelse – och en mäktig sådan.

Det passar också utmärkt att besöka staden New York i samma delstat, för att krydda den historiska natursemestern med storstadens förföriska puls.

Väder i FÖLJANDE STÄDER

New York

Boston

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.