BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till New England

Vackra årstider på idylliska landsvägar

Resor till New England

Färgrika New England

New England var den första engelska kolonin i Nordamerika i början av 1600-talet och består idag av sex stater: Connecticut, Maine, Rhode Island, Vermont, New Hampshire och Massachusetts.

New England är fylld med amerikansk historia. Det var här kampen för frihet från Storbritannien började på 1700-talet och New England-staterna stod på unionens sida i kampen mot slaveriet under det amerikanska inbördeskriget 1861-65. Res till New England och känn det historiska vingslaget och njut av den sköna naturen som lyser av färger som är helt unika för området.

Fakta om New England
  • Invånare: 14,7 miljoner
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i New England

Plymouth Rock

New England, den engelska kolonin

Overalt på din rejse til New England kan du mærke, hvordan historien gennemsyrer det smukke område. Det er her, USA’s historie begynder, da den engelske opdagelsesrejsende John Smith gik i land, og pilgrimme fra 1620 sejlede til Plymouth i det nuværende Massachusetts og koloniserede området, der stadig går under navnet New England.

De britiske – og senere irske og østeuropæiske – immigranters præg kan tydeligt ses i arkitekturen, folket og kulturen i nutidens New England. For eksempel lagde de stor vægt på uddannelse, og derfor blev universiteter som Harvard i Massachusetts og Yale i Connecticut grundlagt. Kommer du forbi disse, bør du gå en tur på de store campusser, der emmer af fortidige dannelsesidealer.

Det var også i New England, at kampen for løsrivelse fra Storbritannien blev kæmpet. Den del af historien kan også genopleves her, særligt i Boston, hvor du bogstaveligt talt kan gå gennem historien på den historiske Freedom Trail i byens brostensgader.

Boston, New England

Boston

Den största staden i New England är Boston. När du reser till New England är det förmodligen på en av Bostons flygplatser du landar. Boston ligger i staten Massachusetts, där staden också är huvudstaden. De flesta anser att Boston är hela New Englands huvudstad om man nu kan prata om en sådan. Boston ligger i framkant inom läkemedelsutveckling och utbildningsfrågor i USA. Men Boston är mycket mer än så. Det är en stor och vacker stad där parker och sjöar skapar en fin kontrast mellan storstadsliv och industriområden. Boston har många lag i de bästa amerikanska sportligorna och är hemvist för en av Amerikas mest respekterade tidningar, Boston Herald. Det finns mycket att hitta på i Boston när du reser till New England.

Humpback whale

Massor att uppleva i New England

New England är känt för att vara en av de mer romantiska och natursköna platserna i USA. Vägarna slingrar sig genom den vackra landsbygden mellan jordbruk och öppna landskap. Du kan hitta flera vackra stränder i New England. Vid havet kan du se valar och du kan till och med åka snowboard och skidor här på vintern, ett av få ställen i USA som detta är möjligt. New England ligger högt upp och detta ger de speciella klimatförhållandena. Här får du naturupplevelser helt i särklass.

New York

New York

Passa på att besöka New York under din resa till New England. The Big Apple är inte en del av New England, men ligger strax söder om. Det går att bila till New York på några timmar men det finns också flera möjligheter att ta flyget. Många som reser till New England väljer att spendera en dag eller två i New York. USATours planerar din resa till New England med eller utan en tur till New York – det är upp till dig.

Väder i FÖLJANDE STÄDER

New York

Boston

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.